Yardım Ryzen 5500 Çok Isınıyor

beratxma1

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
234
Arkadaşlar işlemcimde bir problem var tam yük altında 95 dereceye çıkıyor çok kısa sürede ve inmiyor zamanında çözmeye çalıştım mx-4 macun kullanıp macunu yeniledim yine aynı problemi yaşadım forumlara baktığımda bu sorunu yaşayan insanlar var kronik bir şey sanırım.
Bilgisayarımı satacağım ama bu haliyle satamam diyorum ki acaba soğutucuyu degissek fayda eder mi yoksa bu kronik bir problem falan mı macunu da degismistim bir fark olmamıştı çünkü. Sizce satacağım için risk alıp işlemci fanı alayım mı ?
Bu arada sistem özellikleri
Ryzen 5 5500
Asus tuf 3060ti 3 fanli
B450m a pro anakart
( Kasam mesh + olarak bu dediğim sıcaklığı tamperli cam takılı değilken aliyorum )

Ekler

• 954838-dc58a5b25eaf08acf3b928f1d88b2330.webp
    954838-dc58a5b25eaf08acf3b928f1d88b2330.webp
    5.1 KB · Hit: 36
Son düzenleme:
Tam yükte kaç watt çektiğini ve mevcut soğutucunun ne olduğunu söyler misin?

Son düzenleme:
Arkadaşlar işlemcimde bir problem var tam yük altında 95 dereceye çıkıyor çok kısa sürede ve inmiyor zamanında çözmeye çalıştım mx-4 macun kullanıp macunu yeniledim yine aynı problemi yaşadım forumlara baktığımda bu sorunu yaşayan insanlar var kronik bir şey sanırım.
Bilgisayarımı satacağım ama bu haliyle satamam diyorum ki acaba soğutucuyu degissek fayda eder mi yoksa bu kronik bir problem falan mı macunu da degismistim bir fark olmamıştı çünkü. Sizce satacağım için risk alıp işlemci fanı alayım mı ?
Ryzen 5 5500
Asus tuf 3060ti 3 fanli
B450m a pro anakart
( Kasam mesh + olarak bu dediğim sıcaklığı tamperli cam takılı değilken aliyorum )
2.elden kule tipi fan al 600 700e onu tak geç 15 20 derece düşürür diye düşünüyorum stok fana göre

Ryzen 5 5500
Asus tuf 3060ti 3 fanli
B450m a pro anakart
kanki bende i5 12 vardı 99 dereceydi bende mx 4 sürdüm derece değişmedi gittim 4 bakır borulu kule tipi aldım şuan yükte 60 derece stok fan yüzünden olabilir kule tipi al bir tane

Ryzen 5 5500
Asus tuf 3060ti 3 fanli
B450m a pro anakart
bende 5600 vardı ilk başlarda benimkide çok ısınıyordu benimki işlemci üzerine tam oturmamış macunun bir tarafın vidasını az sıkmışım yani hepsi tam oturduğundan düz olduğundan emin ol

Ryzen 5 5500
Asus tuf 3060ti 3 fanli
B450m a pro anakart
işlemcinde bir problem olduğunu düşünüyorum aynı işlemciyi kullanıyorum uzun süre stok ifan ilede kullandım kule tipi ilede kullandam 65 derecelerin üstüne çıkmadım hiç bir zaman

Tam yükte kaç watt çektiğini ve mevcut soğutucunun ne olduğunu söyler misin?
Stok soğutucu - burda 91 gösteriyor da 95 görüyor bunu 95 görmeden biraz önce çekmişim . ( not bu olay 1-2 dk içerisinde oluyor )
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bende 5600 vardı ilk başlarda benimkide çok ısınıyordu benimki işlemci üzerine tam oturmamış macunun bir tarafın vidasını az sıkmışım yani hepsi tam oturduğundan düz olduğundan emin ol
Montajda sorun olduğunu zannetmiyorum çünkü stok bana geldiğinde de öyleydi yollayan adam yanlış montajlamis olamaz bence birde tüm vidaları tam sıkmistim ben de degisim yaptığımda - ( bu sorunu yaşayan baya kişi var global forumları kurcaladım )
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

işlemcinde bir problem olduğunu düşünüyorum aynı işlemciyi kullanıyorum uzun süre stok ifan ilede kullandım kule tipi ilede kullandam 65 derecelerin üstüne çıkmadım hiç bir zaman
Hocam sıfır garantili üründü bostaki sıcaklığı da çok değil ne oluyorsa tam yükte oluyor mesela %80-90 kullanım olsa da pek ısınmıyor

kanki bende i5 12 vardı 99 dereceydi bende mx 4 sürdüm derece değişmedi gittim 4 bakır borulu kule tipi aldım şuan yükte 60 derece stok fan yüzünden olabilir kule tipi al bir tane
Hmm hocam sizce risk alip bende alayım mı cünkü uniye gideceğim ve bunu götürmek istemiyorum dizüstü için paraya ihtiyacım var satmak istiyorum

70W için normal arızalı denecek bir durum yok. Satabilirsin bu şekilde.
hocam need for speed unbound indirmiştim orda da aynısı oluyordu ama mesela ben editörüm render alırken yüzde 80-90 kullanıyor sorun yapmıyordu ya da gta 5 te falan.Ama need for speedde öyle olması sorun değil midir?

hocam need for speed unbound indirmiştim orda da aynısı oluyordu ama mesela ben editörüm render alırken yüzde 80-90 kullanıyor sorun yapmıyordu ya da gta 5 te falan.Ama need for speedde öyle olması sorun değil midir?
Sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü bazı oyunlarda 1 veya 2 çekirdek aktif olunca sıcaklık noktasallaşıyor, watt/mm² artıyor ve ısı IHS'e daha dar alanda aktarılıyor. Mesela geçen forumda bir arkadaş vardı OCCT'de 62 derece LoL'de 72 derece adamın işlemcisi sebebi bu.

Geri