Öneri Paranızı Nasıl Değerlendiriyosunuz?

160 zirveyi görünce alalım dedik patladı o da neyse ki paraya ihtiyaç yok. hayırlısı bakalım
Bir yatırım aracını çıktığı zaman değil, düştüğü zaman almak gerekir. Çünkü alım fırsatı vermiş olur. Ben bu prensibe göre ilerliyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tam şimdi 100 milyar dolarlık koç hissesi alacaktım bu tavsiyeyi dinleyerek almıyorum hisse artarsa halledersin artık 😀
Ben dolar alma diyorum. Dolar kağıt paradır. Zamanla erir. Bir yatırım aracı değildir.

22 ayar evet alınmamalı. Fiziki de her zaman daha doğru bir yatırımdır ama dünya katılım gibi bankalarda makas çok düşük ve altının ani düştüğü zamanlarda banka üzerinden ufak alımlar mantıklı olabiliyor. ytd.
Aslında tanıdık kuyumcuda ufak satım yapabilir. Annem o şekilde almış tek sorun hiç bakmamış 22 ayardan satış yapmışlar. Acı tarafı ise 22 ayar ile 24 ayar satis fiyatı hemen hemen aynı alış fiyatı 22 ayarın çok düşük tabi ben bunu fark eder etmez uyardım. Halbuki yaklaşık 30 senelik aile kuyumcusu neden boyle birsey yapmış anlayamadim

Bir yatırım aracını çıktığı zaman değil, düştüğü zaman almak gerekir. Çünkü alım fırsatı vermiş olur. Ben bu prensibe göre ilerliyorum.

Ben dolar alma diyorum. Dolar kağıt paradır. Zamanla erir. Bir yatırım aracı değildir.
uzun vadeli almıştık çokta problem değil ancak şuanda aşırı diplere geriledi orası can sıkıyor.

Ben her zaman altın. Altın belli bir seviyeye gelirse arsa yatırımı yapıyorum. Tabi her arsaya değil. İlerde değerli olacak yerlere.

Fiziki de öyle bir sıkıntı var bankadan istediğin tutarda alabiliyosun. İster 500 tl lik ister 1000. Zamanla birikiyor.

Hocam kısa vade için Koç ve benzeri hisseler üzebilir. Ucuzken toplamak ve ileride olası bir rallide meyvelerini toplamak daha akıllıca.
Kısa vade değil aslında makul bi süre 1 yıl tuttum elimde ama güldürmedi 5 10 yıl için bişey diyemem

halka arzlar için 15-20k lık bi ana para yeterli. oradan 3 5 geliyor. bunlar dışı bisti mantıklı değil bence, kumara benzetiyorum

bunun dışında kalan parayı genelde faize veya altına atıyorum. altın uzun vade için, acil durumlar için kenarda duruyor. faize attıklarımda kampanyalardan dolayı en karlısı aylık faiz. hem para uzun süreli kitlenmiyor hem garanti şekilde enflasyonun üstünde para geliyor.

bunlar dışında en karlısı alışveriş yapmak. tl şuan haddinden fazla değerli. ekonomide durgun olduğundan vade farksız yüksek taksitli bir sürü kampanya geliyor. mayısta 9 taksite avrupa fiyatıyla aynı paraya ps5 slim standard edition aldım mesela. şuan gözümde switch 2 var. çip krizini ve gelecek olan -bloomberg haber girmişti geçen hafta- devalüasyonu düşününce en mantıklısı bu gibi duruyor.

ytd

edit: döviz almak mantıklı değil. o paralarında kendi enflasyonu var

Geri