Hocam önlem olarak yapıyorsa bile ben limitlemeyi açmamışım, normalde saniyede 130mb indirmesi gereken internet hızımla 5mb idiriyorum. 15dk'da açabileceğim oyunu 4 saat bekletiyor. Yok mu çözümü bütün uygulamaları kapatmak dışında?
İnternet kullanmayan bir oyun açıp onu oynarken arkada inmesini bekleyebilirsiniz. Bir de indirmede atıyorum 10 GB dosya indirdi, bunu sıkıştırdığı arşivden çıkarıyorsa depolama birimlerinde de iş bitiyor. Yani oyunu SATA SSD veya HDD falan yüklüyorsanız o da yavaşlatır. Veya bu dosya çıkarma işlemi sırasında, sistem kaynakları özellikle CPU yüksek kullanılıyorsa, bu süreç de yavaşlar.
Genelde Steam, Ubisoft vb. tüm dosyaları indirip çıkarmak yerine, belirli aralıklarla dosyaları çıkarıyor. Amaç genelde en son indirme sonrası yükleme işleminin 5-10 dakikalara çıkmaması.
Bir de SSD iyi olsa bile, eğer depolama alanı kırmızı renkte yani ağzına kadar doluysa, bu da dosya aktarma hızını büyük oranda düşürür.
Ayrıca sunucu, senin o sunucu ile bağlantın ve Turkcell ve Türk Telekom gibi büyük firmalar, saçma yasakları ve para zaten 16 Mbps cahil müşteriden akıyor diye portları asla düzeltmiyor. Bu da o sunucudan verimin degensiz olmasına yol açıyor.
Yani Ubisoft uygulaması özelinde yapabileceğin bir şey yok. Chromium tarayıcılarda parallel downloading ayarı var, tarayıcılarda onu açarsan biraz daha istikrarlı oluyor. Chromium ile yapılan uygulamalar bu tarz şeylere izin vermiyor. Steam'ın tarayıcı penceresi ile bazı uzantıları, Steam içine yükleyebilenler var. Hatta denemiştim, ama Steam tarayıcısını açınca flags (paralel indirme) kısmını açmaya izin vermiyor.Ama Ubisoft'da böyle bir şey yok diye biliyorum.
Bu yöntem sayesinde uygulama içerisindeki mağaza fiyatlarını tekrar TL olarak görüntüleyebilirsiniz. İşlem için bir Chrome eklentisi kullanılıyor ve kurulum oldukça kısa sürüyor. Hiç uzatmadan yapılışına geçelim. 1. Oyunu Yeni Sekmede Açın Öncelikle uygulama üzerinden herhangi bir oyunu...
www.technopat.net
Steam için de belirteyim her uzantı çalışmıyor veya bazı uzantılar Steam'ı bozabiliyor.