TCL OLED ve Miniled Monitörleri Türkiye'de Satışa Çıktı!

Evet zaten son zamanlarda Samsung'un QLED sevdasından vazgeçip tekrardan OLED pazarına girip OLED Monitörler üretmeye başlamasından sonra LCD tarafı tamamen küçük üreticilere kaldı. Telefonlar, tabletler ve saatlerde nasıl IPS panel devri kapandıysa artık günümüz monitör ve televizyonlarında yavaştan VA, IPS gibi türevler yok olmasa bile gitgide azalacak gibi duruyor. G6 OLED satın aldığımda çok azdı model sayısı, hatta G6'dan öncesinde de çok fazla model bulunmuyordu. Ne olduysa Samsung'un "ben OLED monitör üretmeye başlıyorum" demesinden sonra oldu.
Hocam kusura bakma ama analiz baştan aşağı yanlış olmuş,

LCD küçük üreticilere kaldı dediğin pazarda Sony, TCL ve Hisense her yıl milyonlarca amiral gemisi Mini-LED satıyor. Hollywood renk stüdyolarının kullandığı 30-40 bin dolarlık Sony BVM referans monitörleri bile Dual-LCD / Mini-LED altyapılı.

Samsung QLED/Mini-LED'den falan vazgeçmedi, satış rakamlarının ve kârlılığının %80'i hâlâ Neo QLED serilerinde. OLED'i sadece üst seviye hobi/oyuncu segmentine ek alternatif olarak soktular.

Samsung G6'dan önce pazarda OLED yoktu demek de ayrı bir komedi, LG yıllardır WOLED üretiyor, Alienware'in QD-OLED'leri G6'nın esamesi okunmazken piyasadaydı.

Ayrıca telefonla monitör dinamiklerini karıştırmayalım, statik görüntünün, binlerce nit parlaklık ihtiyacının ve 7/24 kullanımın olduğu masaüstü/TV segmentinde LCD/Mini-LED türevleri bitmez, aksine her yıl bölge sayısı artarak geliştiriliyor.

Hocam kusura bakma ama analiz baştan aşağı yanlış olmuş,

LCD küçük üreticilere kaldı dediğin pazarda Sony, TCL ve Hisense her yıl milyonlarca amiral gemisi Mini-LED satıyor. Hollywood renk stüdyolarının kullandığı 30-40 bin dolarlık Sony BVM referans monitörleri bile Dual-LCD / Mini-LED altyapılı.

Samsung QLED/Mini-LED'den falan vazgeçmedi, satış rakamlarının ve kârlılığının %80'i hâlâ Neo QLED serilerinde. OLED'i sadece üst seviye hobi/oyuncu segmentine ek alternatif olarak soktular.

Samsung G6'dan önce pazarda OLED yoktu demek de ayrı bir komedi, LG yıllardır WOLED üretiyor, Alienware'in QD-OLED'leri G6'nın esamesi okunmazken piyasadaydı.

Ayrıca telefonla monitör dinamiklerini karıştırmayalım, statik görüntünün, binlerce nit parlaklık ihtiyacının ve 7/24 kullanımın olduğu masaüstü/TV segmentinde LCD/Mini-LED türevleri bitmez, aksine her yıl bölge sayısı artarak geliştiriliyor.

Başlı başına sektörden ve dinamiklerden uzak ve doğru bilgi barındırmayan bir paylaşım olmuş kusura bakmayın.
Her şeyi bu kadar ciddi ciddi yorumlamanız komik altı üstü sohbet ediyoruz büyük şirketlerde toplantıda değiliz. Küçük üretici diye dalga geçiyordum. Samsung uzun yıllardır QLED'de takıldı kaldı vazgeçmediğini ben de biliyorum ama tekrardan OLED üretimine yoğunlaştı sonuçta. OLED Monitör yoktu dememin diğer sebebi de "dünyada G6 ilk monitör" demiyorum ben de TR piyasasında çok fazla yoktu olanlar da zaten 30K civarıydı. En ucuz OLED'lerden birisi olarak piyasaya giriş yaptı ki kaç tane QD OLED vardı o da meçhul. Bu kadar takılmayın her şeye sohbet edin geçin.

Önceki senenin monitörleride gelecek mi acaba 32r84 gelse çok iyi olur

Önceki senenin monitörleride gelecek mi acaba 32r84 gelse çok iyi olur

Zor gibi ama belli olmaz.

Evet ürünü satın almıştım teslim edildi. Az öncede kurulum yaptım. Elimde mevcut olan 390 hz fast ips monitör ile kıyasladım. Açık ara önde bana göre görüntü kalitesi olsun siyahlar olsun. Kesinlikle monitör alacaklara düz ips almaları yerine miniled olan 25g64 modeli almalarını tavsiye ediyorum. Benim için tek eksisi 390 hz'den 300 hz'ye düşmek oldu. Ama bariz bir akıcılık kaybolma hissi yaşamadım. Sorusu olan sorabilir.

1000091016.webp

1000091007.webp

1000091006.webp

Son düzenleme:
12.999 olan model mi bu
25g64 modeli. 10.999 TL. Sadece fps oynadığım için hz önemli benim için o sebeple 2K olmayan 300 Hz modelini satın aldım.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

4k ucuz model yok değil mi
Bir fikrim yok hocam 2K 300 hz olan model bana biraz pahalı geldi açıkcası. 21 bin verdikten sonra OLED alınabilir diye zaten FPS oynadığım için 1080p 300 Hz olan modeli satın aldım. Hem FPS oyunlarında akıcılığım kaybolmadı hemde günlük kullanımda dizi, film izlerken görüntü kalitem bariz arttı. Elimdeki 390 hz fast ips monitörden 2 bin TL daha ucuza geldi. Bu modelin fiyatının düşeceğini sanmıyorum. Miniled olduğu için ileride stok sorunu yaşanabilir bence. Çünkü düz fast ips fiyatına satıyorlar. TCL'nin çıkardığı monitörler içinde en f/p model bu bence.

Evet ürünü satın almıştım teslim edildi. Az öncede kurulum yaptım. Elimde mevcut olan 390 hz fast ips monitör ile kıyasladım. Açık ara önde bana göre görüntü kalitesi olsun siyahlar olsun. Kesinlikle monitör alacaklara düz ips almaları yerine miniled olan 25g64 modeli almalarını tavsiye ediyorum. Benim için tek eksisi 390 hz'den 300 hz'ye düşmek oldu. Ama bariz bir akıcılık kaybolma hissi yaşamadım. Sorusu olan sorabilir.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
eski (soldaki) monitor gene iyi durumda kalmis, piyasada daha beter backlight bleeding olan monitor /TVler var. Isin ilginci 20-25 sene onceki CCFL modeller bu yonden daha iyiydi, sanki LEDler piyasaya girdi gireli LCDlerin foyasi daha cok cikti. Ureticilerin cakalligi iste, maliyetten kacinmak icin piyasaya hala su isik sizmali, cloudingli modelleri yedirmeye calisiyorlar..

Bu monitor de IPSdi sanirim, LD acildiginda kapanan monitor ayari var mi?

Son düzenleme:
eski (soldaki) monitor gene iyi durumda kalmis, piyasada daha beter backlight belled olan monitor /TVler var. Isin ilginci 20-25 sene onceki CCFL modeller bu yonden daha iyiydi, sanki LEDler piyasaya girdi gireli LCDlerin foyasi daha cok cikti. Ureticilerin cakalligi iste, maliyetten kacinmak icin piyasaya hala su isik sizmali, cloudingli modelleri yedirmeye calisiyorlar..

Bu monitor de IPSdi sanirim, LD acildiginda kapanan monitor ayari var mi?
İki monitörde İPS evet LD ayarı mevcut. LD standartta çektim fotoğrafları. İstersem kapatabiliyorum. Kapattığımda monitörün üst kısmında ışık sızması var ama bu sebeple iade etmeyeceğim. Standartta kullanırım çok rahatsız etmiyor.

Ekler

• 1000091023.webp
    1000091023.webp
    1.6 MB · Hit: 10
TCL 27” P2A PRO bu model walmartta 220 dolar gözüküyor ips 300 civarı hrz var bize neden sokmuyorlar yada gelecektir biz de gördüğüm p3a var oda 20 küsür bin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,117
Üyeler
200,293
Son üye
burga

Geri