Kesinlikle Okunmalı Dediğiniz Kitaplar

Reaksiyon skoru
5
Şimdi öncelikle ne düşündüğümü açıklamak istiyorum. Kitap okuyanların oranı çok az. Ama kitapların insan zihnine yaptığı katkılar inkar edilemez. Bir süredir şunu düşünüyordum: İnsanların kitap okumasını nasıl sağlarım? Sonra buraya yazmak aklıma geldi. Hadi forumda kitap akımı başlatalım, kitapseverler olarak tüm forum üyelerinin kitap okumasını sağlayalım. Buna katkısı olmak isteyenler kesinlikle okunmalı dediği kitabı/kitapları yazsın. Yasa dışı kitaplar da yazmayın ama.

Benim önerim Fahrenheit 451. Bence herkes okumalı özellikleri kitap okumaya yeni başlayanlar. Kitap okumanın yasak olduğu bir distopyayı anlatıyor. İnsanların yaptığı tek şey de televizyon izlemek. Ana karakterimiz bir itfaiyeci fakat bu kitapta itfaiyecilerin görevi yangını söndürmek değil kitap bulunan evleri yakmak. Kitabın anlatmak istediği kitap okumanın önemli olduğu ve eksikliğinde kötü şeyler olacağı.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
-John Verdon / Aklından Bir Sayı Tut
-Yaşar Nuri Öztürk / Maun Suresi Böyle Buyurdu
-Turgut Özakman / Vahdettin, M. Kemal ve Milli Mücadele
-Bilal Şimşir / İngiliz Belgeleriyle Sakarya'dan İzmir'e
-Jared Diamond / Tüfek, Mikrop ve Çelik
-Çağrı Mert Bakırcı / Evrenin Karanlığında Evrimin Işığı
-E. Fuller Torrey / Beynin Evrimi ve Tanrıların Ortaya Çıkışı

Ben özellikle kitap okurken sıkılanlar için Zülfü Livaneli - Kardeşimin Hikayesi kitabını öneriyorum. Kitap çok akıcı ve merak uyandırıcı olduğun için akıp gidiyor. Zaten bir defa Livaneli okuduktan sonra diğer kitaplarını da merak edip okumak istiyorsun. Aynı hissi veren bir yazarımızda Yaşar Kemal'dir.

George Orwell - 1984
Tolstoy - İnsan Ne ile Yaşar?

Ama bence arkadaş roman tarzı kitap soruyor :D

Nutuk

Sadece hunger games serisini okudum vakitsiz birisi olsam çok okurdum aslında ama yok

Şimdi öncelikle ne düşündüğümü açıklamak istiyorum. Kitap okuyanların oranı çok az. Ama kitapların insan zihnine yaptığı katkılar inkar edilemez. Bir süredir şunu düşünüyordum: İnsanların kitap okumasını nasıl sağlarım? Sonra buraya yazmak aklıma geldi. Hadi forumda kitap akımı başlatalım, kitapseverler olarak tüm forum üyelerinin kitap okumasını sağlayalım. Buna katkısı olmak isteyenler kesinlikle okunmalı dediği kitabı/kitapları yazsın. Yasa dışı kitaplar da yazmayın ama.

Benim önerim Fahrenheit 451. Bence herkes okumalı özellikleri kitap okumaya yeni başlayanlar. Kitap okumanın yasak olduğu bir distopyayı anlatıyor. İnsanların yaptığı tek şey de televizyon izlemek. Ana karakterimiz bir itfaiyeci fakat bu kitapta itfaiyecilerin görevi yangını söndürmek değil kitap bulunan evleri yakmak. Kitabın anlatmak istediği kitap okumanın önemli olduğu ve eksikliğinde kötü şeyler olacağı.
Tanrı daima tebdili kıyafet gezer- laurent gounelle

metro triloji

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,658
Üyeler
200,471
Son üye
UCC-1

Geri