- Bütçe
- 10000
Selamlar arkadaşlar,
Bu akşamki İncehesap Gaming Gecesi indirimlerinde değerlendirmek üzere 10.000 TL civarı bir bütçem var. Çift monitör kullanmak istemiyorum, o yüzden sistemimde nokta atışı ve tekil iyileştirmeler yapmayı planlıyorum.
Mevcut Sistem Özelliklerim:
Fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler!
Bu akşamki İncehesap Gaming Gecesi indirimlerinde değerlendirmek üzere 10.000 TL civarı bir bütçem var. Çift monitör kullanmak istemiyorum, o yüzden sistemimde nokta atışı ve tekil iyileştirmeler yapmayı planlıyorum.
Mevcut Sistem Özelliklerim:
- İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
- Ekran Kartı: Intel Arc B580
- Anakart: Colorful BATTLE-AX B450M-K M.2
- RAM: 16 GB DDR4
- Güç Kaynağı (PSU): Versatile 600W
- Monitör: 1x ASUS TUF 144Hz
- 240Hz Monitör Geçişi: Çift monitör yapmak yerine elimdeki 144Hz'i satıp veya yedeğe ayırıp, direkt sağlam bir 240Hz monitör çekmek. Özellikle CS2 ve TF2 gibi rekabetçi oyunlar oynadığım için bu hızlara çıkmak mantıklı geliyor.
- Kasa İçi Yükseltmeler: Mevcut B450 anakartımdan kaliteli bir B550 anakarta geçmek ve giriş seviyesi olan Versatile 600W PSU'yu daha güvenilir, 80+ sertifikalı bir modele yükseltmek. (Yanına belki hızlı bir M.2 SSD de eklenebilir). B550'ye geçmek sizce performans ve geleceğe dönüklük açısından değer mi?
- Çevre Birimleri / Ekipman: Bütçeyi klavye, kulaklık veya mouse indirimlerinde harcamak. Evde kablolarla oynamayı çok seven 4 aylık yavru bir kedim olduğu için özellikle kablosuz ve sağlam ekipman fırsatlarına da oldukça açığım.
- Platform Değişikliği (Alternatif): Yoksa bu parayı şimdi hiç harcamayıp, üzerine biraz daha ekleyerek ileride doğrudan işlemci/anakart/soğutucu üçlüsünü mü (örneğin i5-13600KF + B760M + Arctic soğutucu gibi) değiştirmeliyim?
Fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler!