Ramlerimin Frekansını 3600mhz'e Çekince Oyunlar Crash Atıyor

Epic M

80+
Reaksiyon skoru
1
Corsair Vengeance PRO DDR4 2x8 Gb RAM leri eskiden 3600 MHz de sorunsuz, oyunlarda crash yemeden çalıştırabiliyorken şuanda sadece default (2133 MHz) değerde crash yemeden çalıştırabiliyorum.
Şuanda 3600 MHz e aldığımda oyunlarda crash yiyorum.

Sistemim:
GIGABYTE B450M S2H 3600MHz (OC) DDR4
AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor
GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 6GB GDDR6 192 Bit
Corsair 2x8 Gb Vengeance RGB PRO 3600MHz CL18 DDR4
POWER BOOST 650W PSU
Samsung 990Pro 2TB m2 SSD

Son düzenleme:
Corsair Vengeance PRO DDR4 2x8 Gb RAM leri eskiden 3600 MHz de sorunsuz, oyunlarda crash yemeden çalıştırabiliyorken şuanda sadece default (2133 MHz) değerde crash yemeden çalıştırabiliyorum.
Şuanda 3600 MHz e aldığımda oyunlarda crash yiyorum.

Sistemim:
GIGABYTE B450M S2H 3200MHz (OC) DDR4
AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor
GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 6GB GDDR6 192 Bit
Corsair 2x8 Gb Vengeance RGB PRO 3600MHz CL18 DDR4
POWER BOOST 650W PSU
Samsung 990Pro m2 SSD
Kral 3200 MHZ ANAKARTA 3600 MHZ RAM YAPARSAN TABİKİ CRASH ALIR
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kral 3200 MHZ ANAKARTA 3600 MHZ RAM YAPARSAN TABİKİ CRASH ALIR
Sormaya gerek yok zaten anlamıyorum konu açmak için konu açıyorsunuz 🫩

Ram anakartın destek listesinde gözüküyor.

Crashin sebebinin belleklerden olduğuna kesin emin misin?

Eminsen eğer biosa girip zaten xmp profili açıkken dram voltajını autodaysa manuel olarak 1.370 yazıp save exit yap bakalım yine hata verecek mi

Eminsen eğer biosa girip zaten xmp profili açıkken dram voltajını autodaysa manuel olarak 1.370 yazıp save exit yap bakalım yine hata verecek mi
Şimdi denedim ve tekrardan crash yedim

Cmos sıfırlamak iş yapabilir yada en güncel agesa sürümlü biosa geçip ( en güncelde değilsen ) xmp açıp bi tekrardan denesene

1785522765896.webp
elindeki ramler c-die kalitesiz çip kullanılmış ramler dostum üstelik 4 katmanlı giriş seviyesi bir anakartın var. işlemcin o3600 mhz hatta 3800 e kadar çok rahat destekleyebilen bi işlemci ama her zaman yemez hocam.

anakart destekliyor? okey yazıyor
ramler destekliyor? okey öyle yazıyor

işlemcim destekliyor? okey canavar gibi

ee niye çalışmıyor?

silikon kalitesi ram kalitesi hocam ayrıca o anakart normalde vaadettiği tavan sınıra çok stabil çıktığını ben hatırlamıyorum.
WHEA alıyorsun muhtemelen denemene gerek yok ramler dandik. şans işi o da pc açılır stabil olmaz hocam.

ramlerin üzerinde versiyon numarası olur onu paylaşır mısın

Çipler c die büyük ihtimal 1.35 üstü sıkıntı çıkarabilir

Cmos sıfırlamak iş yapabilir yada en güncel agesa sürümlü biosa geçip ( en güncelde değilsen ) xmp açıp bi tekrardan denesene
Cmos sıfırlamak anakartın pilini tak çıkar yapıp çalıştırmak ise onu denemiştim yine sonuç vermemişti ancak bios sürümüm güncel değil

Alıntıyı görüntüleelindeki ramler c-die kalitesiz çip kullanılmış ramler dostum üstelik 4 katmanlı giriş seviyesi bir anakartın var. işlemcin o3600 mhz hatta 3800 e kadar çok rahat destekleyebilen bi işlemci ama her zaman yemez hocam.

anakart destekliyor? okey yazıyor
ramler destekliyor? okey öyle yazıyor

işlemcim destekliyor? okey canavar gibi

ee niye çalışmıyor?

silikon kalitesi ram kalitesi hocam ayrıca o anakart normalde vaadettiği tavan sınıra çok stabil çıktığını ben hatırlamıyorum.
WHEA alıyorsun muhtemelen denemene gerek yok ramler dandik. şans işi o da pc açılır stabil olmaz hocam.

ramlerin üzerinde versiyon numarası olur onu paylaşır mısın
hocam bilmediğimden soruyorum. aynı sorun bendede var ancak benim anakartım 3600mhz desteklerken ramlerim 3200mhz de çalışıyor. ancak squad oynarken günde 1-2 defa crash yiyorum. acaba bende 3200 değilde 3100lerde mi çalıştırmam gerekiyor?

Cmos sıfırlamak anakartın pilini tak çıkar yapıp çalıştırmak ise onu denemiştim yine sonuç vermemişti ancak bios sürümüm güncel değil
Biosu son agesa sürümüne güncelleyip bi dene 1800 flck çok ta zor değil ve daha öncede kullanmışsın yeni bios sürümünde xmp aç ister oyunda test et ister tm5 indir onda test et bakalım sorun ram trainingdenmi yokda c die çöp çipmi

hocam bilmediğimden soruyorum. aynı sorun bendede var ancak benim anakartım 3600mhz desteklerken ramlerim 3200mhz de çalışıyor. ancak squad oynarken günde 1-2 defa crash yiyorum. acaba bende 3200 değilde 3100lerde mi çalıştırmam gerekiyor?
anakart işlemci var ramlerin tam adını yazarsan değerlendirebilriim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,797
Üyeler
200,515
Son üye
talluzun

Geri