Sayısal Öğrencisi Olarak Nasıl Ders Çalışmalıyım?

rikiltro

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhabalar. Ben 2026 sayısal mezunuyum. 12. sınıfta hiç ders çalışmadım. Daha doğrusu, hayatım boyunca hiç düzenli ve odaklı bir şekilde ders çalışmadım. Ama artık kolları sıvamanın vakti geldiğini düşündüğüm için 5 gün önce çalışmaya başladım.

Hedefim yaklaşık 130 bin sıralama yapıp hemşirelik okumak ya da buna benzer bir bölüme yerleşmek. Asıl amacım ise ilk 130 binin içine girebilmek. Bunu başarıp başaramayacağımı bile bilmiyorum. Önümde yaklaşık 10,5 ay var ve matematik çalışmaya Mert Hoca ile başladım. Anlatımını anlayabiliyorum. Hem VDK'yi hem de soru bankasını aldım. Her gün düzenli olarak matematik çalışıyorum.

Fakat şöyle bir sorunum var: Günümün neredeyse tamamını matematik alıyor. Yaklaşık 4,5-5 saat matematik çalışıyorum ve ancak Mert Hoca'nın videolarını bitirip kitapları çözebiliyorum. Bu yüzden diğer derslere zaman ayıramıyorum.

Sizce ne yapmalıyım, nasıl ilerlemeliyim? Ayrıca matematiği başka bir öğretmenden dinlemek de pek istemiyorum. Açıkçası Mert Hoca'nın anlatımını seviyorum ve anlayabiliyorum. Bu konuda bilgisi olanlar ya da benim geçtiğim yollardan geçmiş kişiler bana yardımcı olabilir mi?

Benim aklımdaki plan şu: 1 hafta ya da 10 gün daha tamamen matematik odaklı çalışacağım. Eğer bu süreçte hızlanamazsam, her gün matematik çalışmak yerine haftanın 4 günü matematik çalışıp kalan günlerde diğer derslere ağırlık vereceğim.

Kıymetli yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim. ❤️

Merhabalar. Ben 2026 sayısal mezunuyum. 12. sınıfta hiç ders çalışmadım. Daha doğrusu, hayatım boyunca hiç düzenli ve odaklı bir şekilde ders çalışmadım. Ama artık kolları sıvamanın vakti geldiğini düşündüğüm için 5 gün önce çalışmaya başladım.

Hedefim yaklaşık 130 bin sıralama yapıp hemşirelik okumak ya da buna benzer bir bölüme yerleşmek. Asıl amacım ise ilk 130 binin içine girebilmek. Bunu başarıp başaramayacağımı bile bilmiyorum. Önümde yaklaşık 10,5 ay var ve matematik çalışmaya Mert Hoca ile başladım. Anlatımını anlayabiliyorum. Hem VDK'yi hem de soru bankasını aldım. Her gün düzenli olarak matematik çalışıyorum.

Fakat şöyle bir sorunum var: Günümün neredeyse tamamını matematik alıyor. Yaklaşık 4,5-5 saat matematik çalışıyorum ve ancak Mert Hoca'nın videolarını bitirip kitapları çözebiliyorum. Bu yüzden diğer derslere zaman ayıramıyorum.

Sizce ne yapmalıyım, nasıl ilerlemeliyim? Ayrıca matematiği başka bir öğretmenden dinlemek de pek istemiyorum. Açıkçası Mert Hoca'nın anlatımını seviyorum ve anlayabiliyorum. Bu konuda bilgisi olanlar ya da benim geçtiğim yollardan geçmiş kişiler bana yardımcı olabilir mi?

Benim aklımdaki plan şu: 1 hafta ya da 10 gün daha tamamen matematik odaklı çalışacağım. Eğer bu süreçte hızlanamazsam, her gün matematik çalışmak yerine haftanın 4 günü matematik çalışıp kalan günlerde diğer derslere ağırlık vereceğim.

temelin yoksa ilk olarak youtube hocalarının haftalık temel atma programlarını izle bi de kitaplarını al çok işe yarar

tyt matematik : mert hoca yada eyüp hoca
ayt matematik : matematiğin güler yüzü ve eyüp hoca
fizik : vip matematik
biyoloji : dr . biyoloji
kimya : kimya adası
bunların konu anlatım videolarını izle , 10 günde bitirmek saçmalık , çünkü sen o 10 gün içinde anca video izlersin soru çözmiyeceğin için diğer gün unutursun çalıştığın konuları , yani 10 gün kaybedersin bence düzenli soru çözerek 4 ayda matematiği bitirmeye bak , diğer dersleride boşa atma o 4 ay için de tyt fende bitsin

tyt matematik : mert hoca yada eyüp hoca
ayt matematik : matematiğin güler yüzü ve eyüp hoca
fizik : vip matematik
biyoloji : dr . biyoloji
kimya : kimya adası
bunların konu anlatım videolarını izle , 10 günde bitirmek saçmalık , çünkü sen o 10 gün içinde anca video izlersin soru çözmiyeceğin için diğer gün unutursun çalıştığın konuları , yani 10 gün kaybedersin bence düzenli soru çözerek 4 ayda matematiği bitirmeye bak , diğer dersleride boşa atma o 4 ay için de tyt fende bitsin

Öncelikle yazınız için teşekkür ederim ama üzerinde durmak istediğim birkaç konu var:

Fizik için ben de VİP Fizik'i tercih ettim ama biyolojide Dr. Biyoloji, temeli olmayanlar için tavsiye edilmiyor. Benim de temelim zayıf olduğu için Biosem olabilir mi diye düşündüm ve kimya için de Görkem Şahin çok öneriliyor. Sizce Kimya Adası mı, Görkem Şahin mi?
Bu arada her gün matematikten soru da çözdüğüm için vaktim kalmıyor. Önce Mert Hoca'nın ilk videosunu izliyorum. Video bittikten sonra video ders kitabındaki işlediği soruları çözüyorum. Sonrasında soru bankasındaki ödev sorularını çözüyorum. Sonra ikinci videoyu izleyip onun da aynı işlerini hallettikten sonra 4 saatim doluyor. Yani bunlar bence 2, bilemedin 2 buçuk saate bitmesi gereken işler ama ben çok yavaşım, odaklanmada falan güçlük çekiyorum. Tamam, matematiğin konularını anlayıp sorularını da çözebiliyorum; hatta pek çok çıkmış soruyu da çözdüm bu yöntemle kitapta ama dediğim gibi yavaş sürdüğü için başka bir derse vaktim kalmıyor, bir şey sıkıştıramıyorum. Bu yüzden dedim işte, 10 gün daha yine başka bir dersle uğraşmadan tamamen matematik ilerlesem ve eğer o 10 günde hâlâ hız kazanamamışsam, yani hâlâ bütün işler 4 saate bitiyorsa haftanın 4 gününe indirmek istiyorum matematiği. Çünkü kalan 3 günde başka bir dersi, mesela bir günde kimya ve fizikten birer video izleyebilirim; çünkü o konularda daha iyiyim ya da fizik ve biyoloji de olur. Aynı zamanda her gün paragraf da çözmem gerekiyor ama dediğim bu vakit sıkıntımdan bir şey yapamıyorum.
Son olarak sizce günlük 5 saatlik azimle devam ederek 130 bine girebilir miyim?

Eylül sonuna veya yeni başladığını hesaba katarak yetişmezse en geç ekim ortalarına kadar TYT bak, her dersten en azından orta seviye bir kaynak bitir TYT temelini oturt sonra AYT bakmaktan oraya zaman ayırmak istemeyeceksin (ve ayırma zaten yoksa AYT zora girebiliyor) kalan süreçte mart sonuna kadar AYT yi toparla ve bitirdiğin TYT den düzenli deneme çöz. Son 2 ay tamamen deneme çözümü ve ezber birkaç konunun tekrarı üzerine olsun (TYT sosyalin ezberleri gibi)

Bence sadece tek ders odaklı gitme yani tüm günü matematik için ayırma ama illa her gün her derse bakayım moduna da girmeye gerek yok mesela örneğin matematik ağırlıklı çalışıyorsan o gün 1 saat ayırıp biraz Türkçe paragraf testi de çöz. Bir gün biyoloji bakıyorsan yanına önceki günlerde baktığın matematik konusuyla alakalı birkaç test sıkıştır vb devam et.

Geri