Aybars Han
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,726
- Konu Sahibi Konu Sahibi
?? yaşınız kaç hocam ya da yaştan bağımsız spider man filmlerinin çıkışındaki tepkiler hakkında falan çok bilginiz yok galiba. The amazing spider man ekşi yazıp yorumları okuyun isterseniz, mekanik ağ atıcı kullanılması, karakterin bi' cümle söyleyemeyecek kadar utangaç olmaması, aslında doğrudan böyle bir filme gerek olmaması tarzı raimi filmlerinin etkisinin hala bulunmasından doğan eleştiriler var. Andrew'un beğenilmesi daha çok tom'un iron boy jr. olması ve no way home sonrası ''aslında kendine has havası ve öyküsü varmış'' gibi bir değişim.Hocam Andrew Garfield'in sevilmedigini kim size soyledi ? ben sahsen adamin oyunculgunu cok begeniyorum genel olarak spiderman disida o bir yana zaten en iyi spiderman diye insanlarin bir kismi adrew'i bir kismi tobey sevdi hep tom ortada yokken bile yani kisaca bu soylediginiz bence kendi perspektifinizden yapilmis kisisel bir yorum
(Bu arada ben zaten IMDB puanlarinin sacma oldugundan bahsetmistim orda analttigim seyi neden bana tekrar sanki ben aksini soylemisim gibi analttiniz analamadim)
Hocam tobey'in 3-5 filimini daha izledim sahsen oyunculugunu pek begenmedim yani ana karakterden ziyade yan karakter oyunculugu var bence yani mesela labirent serisinde ve aclik oyunlari seridsinde cok iyi yan karakter olurmus veya bir zombi serisinde vs. yani bilmiyorum belkide genc gorundugu icindir 30 yasina gelmis hala 16 yasinda gibi gorunuyor belki ondan bana oyle geliyordur
Ayrica Al tom holland'i git spiderman'nin ilk filmini en bastan birebir aynisini cekip koy hic bir zaman tobey kadar iyi durmaz o filimlerde bunu bence hepimiz biliyoruz
Bana kalirsa tobey ve andrew'in oyunculugu spiderman rolu icin cok iyi hatta andrew biraz daha cizgi romandakini hissettiriyor ve evet tobey'in pek cizgi romandaki spiderman hissi vermiyor tipinden/gorunusunden dolayi malum cizgi roamnlarda daha andrew gibi genc vs. biri ama cizgi romani bir kenara ayirirsan film olarak baktiginda tobey o rol icin bicilmis kaftan yani cizgi romandaki spidermana tercih ederim tobey'i ozellikle 2 ve 3 filimdeki tipi cizgi romandakinden daha iyi oturmus spidermana andrewdende daha iyi oturmus sahsen vs... (cok karisik anlattim burayi kusura bakma)
Hadi ben anlamiyom diyelim spiderman fani olanlar yani yeni kuisaktan bahsetmiyorum daha eski cizgi romanlarindan beri spidermani takip edenler veya gunumzude cizgi reomanalrini defalar ca okumus olanlar ve filimlerini defalarca izlemis olanlar bile tobey veya andrew diyor tom diyeni duymadim
Bence sen cok kisisel yaklasiyorsun bu konuya ki bu normalde sorun degil ama o kisisel yaklasimini arkasini cizgi romanlarini vs. okumus ve spidermani cok iyi taniyorum ''Yani tobeyin sizin icin degierini anliyorum ''AMA'' aslinda o cok sansliydi sadece filmi iyiydi yoksa cok kotu'' diyerektende kendi dpogrularini insanlara asilamaya casliyorsun ve muhtemlen bunu yaparkende farkinda degilsin
İMDB konusunda söylediğim zaten tüm puanlama sistemleri güvenilir değil ama ben dahil birçok faktörden eleştirdiğimiz tom'un filmi bu sefer yüksek puan aldıysa bu filmde bir fark ve değişim vardır. Bir de genel olarak çok büyük bir oyuncu felan demiyorumda bu filmdeki performansı gayet iyi
tobey belki o peter parker'ın donuk ve ağır ama çok iyi biri olan havasını yansıtması için bilerek seçildi bilmiyorum o peterin eksikliklerinden biri zaten güçlerini kazandıktan sonra dahi sosyal olarak çok beceriksiz olması. bir de benim karakter olarak sıralamam andrew-tobey-tom idi zaten. Ve film konusunda avantajlı olduğu da gerçek en baba süper kahraman filmlerinden birine sahip olursan çok fazla mimik ve duygu geçirmeyen oyunculuğunu kurtarır bu durum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
villain konusu eksiklik baya film başlıyor aşırı güçlü herkesin zihnine girebilen bir düşman işte bomba kuruyor insanların hayatını tehlikeye atıyor felan kim bu düşman sona geliyoruz aslında kardeşi için bunları ypaıyormuş melekmişe bağladı jean grey direkt kötü değildi de böyle peter'in psikolojisini işlerken peter'i sadece fiziksel olarak değil psikolojik anlamda da zorlayacak bir tane villain koyacaklardı aslıdna teknik olarak villain hasar kontrolün başındaki billy denen adam amacı yetkisi sayesinde insan üstü güçleri kontrol altına alarak tek güç sahibi olmak gibi bir şey ama nasıl biri niye böyle bir amaç güdüyor anlatım 0 başta iyi biri olarak gösteriliyor sonra işte aslında değildiye getiriliyor.Film iyiydi iyiydi ama filmde hep bir şey olacak ama olmuyor gibiydi ve sürekli aşk meşk iyice abartmışlar.
Tam aha dedim yıkacak ortalığı örümcek. Tak pişmanlık.
Jean grey gibi bir karakterin saçma sapan akrebi kullanmaya çalışması çok saçmaydı. Aşırı güçlüsün zaten içeri rahatça girebilirsin ama sen yok ben akrep , örümcek kullanacam diyorsun.
Zaten düşman o kadar güçlüydü ki direk filmin sonunu anladım. Saf ve temiz kalpli bir karakter güzel bir konuşma yapar ve düşman dost olur...
Filmin başından beri öldürmediği kullanmadığı insan kalmadı filmin sonuna doğru yaralamaya başladı sonrada barış kelebeği oldu.
garip gelebilir de morlun tarzı bir düşman koyacaktın off çok iyi işlenirdi