Kasa Fanlarımdan Bazıları Çalışmıyor

As_tr_a

80+
Reaksiyon skoru
33
GAMEPOWER Ravadin kasası olan toplama bi bilgisayarım var kendi üzerinde gelen 3 fandan 1 i bozuldu bende GAMEPOWER air türbine ARGB adında 3 lü fan kontrolcü ve kumanda dahil set satın aldım. Ancak bu 3 lü fan 6 pinliydi kasadaki kontrolcü ve eski fanlar ise 4 pinli idi dolayısıyla 2 kontrolcüyüde kullanıp kasada 5 fan kullanmaya başladım. Kasanın kendisinde gelen PSU takılı iken kasanın kendi ledi ve fanlarının ledleri çalışmıyordu (sadece prizi kapatıp açarsam yani ilk elektrik geldiğinde tüm ledler yanıyordu Fanların hepsi her zaman çalışıyordu.).Kasaya MSI MAG A750GL Full mödüler PSU taktım kontrolcüleri de taktım Fanlar hariç her şey sorunsuz çalışıyordu.Ancak asıl sorun burda başladı.
Kasanın kendi fanları hep dönüyor ancak yeni fanların hem ledleri hem fanları dönmüyordu. Sonra yeni bir sata kablosu takıp güç aldıkları hattı ayırdım yeni kontrolcüyü rgb kablosu takılı olmadan, anakartta farklı bir porta takarak ve diğer kontrolcüye takarak denedim. Bazen 2. ve 3. kapatıp açışta her şey çalışıyordu ama asla ilk açılışta her şey düzgün çalışimıyordu. Şuanda ise iyice kafayı yediler bazen 5 6 kere kapatıp açınca tüm fanlar ve rgb ler geliyordu ama şuan rgbler geliyor ve ön 3 fan ne yaparsam yapıyım kaç kez yeniden başlatırsam başlatayım çalışmıyor sadece kasanın eski fanları çalışıyor pinleri defalarca kontrol ettim PSU zaten yeni ve kaliteli. Unutmadan PSU dan (MSI olandan) sürekli cızırtı sesi geliyor PSU nun arkasına bastırınca kesiliyor onun da neden olduğunu söyleyebilene vallahi helal olsuın

Uykularım kaçıyor sinirden deliricem yardımcı olun lütfen.

PC Özellikleri:

R7 7800x3D
MSI Ventus 2X RTX 4070 Super
32 GB APACER Panther Ram
1+1 TB nvme m2 SSD
1 TB sata ssd (hepsi kioxia)
Gamepower Ravadin Kasa
MSI MAG A750GL PCIe 5.0 PSU

ŞUANDA KASANIN ÖN VE ARKA FANLARIN DURUMU:
1785430523296.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR