4 Yeni Halka Arz Geldi

Lot: Her bir hisse adedi.

Borsa işlemi: Herhangi bir şirket hissesi alırsın. Zaman içinde ya yükselir ya da düşer.

Fon: Varlık yönetim şirketlerinin oluşturduğu fonlardır. Yeni yatırımcıların ilk durak noktasıdır. Fona istediğin miktarda yatırım yaparsın, sen gibi başka insanlar da para yatırarak bir küme oluşturur ve buna fon denir. Varlık yönetim şirketi profesyonel olarak bu fonları işletir ve kar eder. Sende payını alırsın. Fonların kategorisi olduğu için istediğin sınıfa göre alım yapabilirsin, fonun avantajı tek işlemde bir çok şirkete yatırım yapmanı sağlar ve risk oranı daha düşüktür. Bazı fonlar vergili veya vergisiz olabilir. Valör: Fonun bekleme süresidir, elinde ki fonu satarsan işlemin gerçekleşmesi bir kaç gün sürebilir, buna satış valörü denir.

Halka arz: Şirket belli bir payını belli bir fiyattan halka arz eder, halka arz edilen hisseler haftalık işlem günlerinde tavan veya taban yapabilir. Taban yaparsa elinde ki lotun değeri düşer zarar edersin (karşı alıcı olmadığı için satamama durumun olabilir ve lotun gözünün önünde değer kaybetmeye devam edebilir). Tavan yaparsa lotun değeri artar kar edersin. Borsa İstanbul da her hisse günde maksimum %10 değer kazanabilir veya maksimum %10 düşebilir. Şirkete tahta denir, şirket sahibine ve aracı kuruma tahtacı denir. Halka arzda bir kaç tavan serisinden sonra hissesini satan kısa vade yatırımcıya çorbacı denir. Uzun vadeli yatırımcı uzun vadecidir, uzun vadenin ekmeğini yiyen çokta insan olmuştur :D
Ben uğraşamam öyle lot mot gider paşa paşa gram altin alırım altini getirir yastığımın altına koyarim ondan sonra köye yaptıracağım evin hayaliyle yatarim ben abdulbasit adam

Benim borsada 8 10 binin vardı altın 7k olunca satıp altın almıştım😁 düştü tabi
Bi tık üstten kitlemişler altını ama sağlık olsun hocam, altın uzun vadedir. Kaybettiğinizde üzüleceğiniz paranız varsa borsaya koymayın. Borsa vezir de eder rezilde.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben uğraşamam öyle lot mot gider paşa paşa gram altin alırım altini getirir yastığımın altına koyarim ondan sonra köye yaptıracağım evin hayaliyle yatarim ben abdulbasit adam
Abdülbasit adam 10 yıllık altınla alacağı evi borsa da 1 yılda da alabilir o tarafından da bakmak lazım :kekw:

Bi tık üstten kitlemişler altını ama sağlık olsun hocam, altın uzun vadedir. Kaybettiğinizde üzüleceğiniz paranız varsa borsaya koymayın. Borsa vezir de eder rezilde.
Zaten arada 1 2 atıyordum öyle ciddili değil, ama şunu öğrendim yatırım arsadır 😁 10 yıl beklersen tabi

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Abdülbasit adam 10 yıllık altınla alacağı evi borsa da 1 yılda da alabilir o tarafından da bakmak lazım :kekw:
Köydeki evi ne kadar geç yaparsak o kadar iyi yoksa musterek araziye ev yaptım diye amcaogullari tarafından vurulma ihtimali %98 ben hayalini seviyorum.

Zaten arada 1 2 atıyordum öyle ciddili değil, ama şunu öğrendim yatırım arsadır 😁 10 yıl beklersen tabi
Kaliteli köklü şirketler eninde sonunda kazandırıyor. Kenara atıp unutayım diyorsan minik minik al dursun. Şirkete güveniyorsan hemen panik yapıp kol kesmemek önemli.

1785969298645.webp

MASFN'e 7.500 lira koydum bekliyorum yıl sonuna kadar.

QUICK'te artış olursa bitene kadar tutup satacağım. Düşünce tekrar alacağım. İşlem açılış gününde direkt düşerse de bir süre sonra ekleme yapıp onu da yıl sonuna bekleteceğim.

Bu 4 arkadaş ne ara ve niye geldi hiçbir fikrim yok da neyse inceleyip ona göre gireriz bunlara da. Son 1 aydır olan halka arzların hiçbirinden zarar etmeden kurtulmayı başardım, onun öz güveni var.

Bireysel yatırımcı keşke azcık sabırlı olsa ve 200 lira zararına bu kadar korkak olmasa da QUICK'te ve önümüzdeki hisselerde biraz tavan görsek.

Eğer forumda halka arzlara katılan fazla insan varsa eşleşme saatlerinde erkenden satıp satmamanız gerektiğinin veya tavan-taban olasılıkları nedir tarzında haberini konu yapabilirim. Derinlik ve AKD verilerinden kastediyorum.

Son düzenleme:
MASFN'e 7.500 lira koydum bekliyorum yıl sonuna kadar.

QUICK'te artış olursa bitene kadar tutup satacağım. Düşünce tekrar alacağım. İşlem açılış gününde direkt düşerse de bir süre sonra ekleme yapıp onu da yıl sonuna bekleteceğim.

Bu 4 arkadaş ne ara ve niye geldi hiçbir fikrim yok da neyse inceleyip ona göre gireriz bunlara da. Son 1 aydır olan halka arzların hiçbirinden zarar etmeden kurtulmayı başardım, onun öz güveni var.

Bireysel yatırımcı keşke azcık sabırlı olsa ve 200 lira zararına bu kadar korkak olmasa da QUICK'te ve önümüzdeki hisselerde biraz tavan görsek.
Genel olarak istediğin kadar lot veren ve bireysele ayrılan lotun çok olduğu arzlar gitmiyor
Quickte durum ayrı malın yüzde 40 kurumsalda yüzde 30 şirket yeterli talep gelmedi diye aldı yani isteyen istediği kadar da alsa bireysel az aldı
insanlar herkes istediği kadar aldı diye fazla kotuluyor en fazla erken silkeleme yapabilir ytd
Dişe dokunur getiri potansiyeli için bozduktan sonrası önemli tabii takip edeceğiz :D

Son düzenleme:
Genel olarak istediğin kadar lot veren ve bireysele ayrılan lotun çok olduğu arzlar gitmiyor
Quickte durum ayrı malın yüzde 40 kurumsalda yüzde 30 şirket yeterli talep gelmedi diye aldı yani isteyen istediği kadar da alsa bireysel az insanlar herkes istediği kadar aldı diye fazla kotuluyor en fazla erken silkeleme yapabilir ytd tabii
Ben sigorta şirketinin kendi sektörü içinde ortalama bir fiyatta ve büyüyen bir şirket olduğunu düşündüğüm için hemen elden çıkaracağımı sanmam. MASFN için de aynısı geçerli, o yüzden ona ekleme yaptım ve yıl sonuna kadar 65-70 liraları görmeyi umuyorum.

Geri