R7 7800x3d + RTX 5070 Sistem İçin F/P Kasa, Psu ve Sıvı Soğutma Önerisi

musto717

80+
Reaksiyon skoru
2
Selamlar,

Aşağıdaki bileşenlerden oluşan yeni bir AM5 sistem topluyorum. Ekran kartı olarak ilerleyen süreçte RTX 5070 tercih edeceğim.

Mevcut / Seçtiğim Parçalar:

• İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
  • Anakart: MSI X870 GAMING PLUS WIFI ATX
  • RAM: Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30
  • SSD: Kingston NV3 1TB M.2 NVMe SSD
Yukarıdakilere 6 taksit seçeneği olan yerlerden toplayacağım benim için önemli bi +
  • Ekran Kartı (Alınacak): NVIDIA GeForce RTX 5070
Aradığım Bileşenler ve Kriterlerim:

• Sıvı Soğutma: Ryzen 7 7800X3D'yi uzun yük altında serin tutabilecek, kronik sorunu olmayan (240mm veya 360mm) F/P bir sıvı soğutucu.
  • Güç Kaynağı (PSU): RTX 5070 ve bu sistem için yeterli gücü sağlayacak, tercihen yeni nesil (ATX 3.0 / PCIe 5.0 destekli), korumaları tam ve kaliteli bir PSU (750W / 850W civarı).
  • Kasa: İç hacmi geniş, hava akışı (mesh) başarılı, seçilecek sıvı soğutma ve ekran kartı ile sığma sorunu yaşatmayacak güzel bir kasa.
Bütçeyi çok yükseltmeyen, fiyat/performans odaklı ama kaliteden ve güvenilirlikten de ödün vermeyen önerilerinize açığım.

Şimdiden tavsiyeleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim!

Tavsiyem bu şekilde olacaktır.

Kasa + güç kaynağı

Hava soğutucu.

Selamlar,

Aşağıdaki bileşenlerden oluşan yeni bir AM5 sistem topluyorum. Ekran kartı olarak ilerleyen süreçte RTX 5070 tercih edeceğim.

Yukarıdakilere 6 taksit seçeneği olan yerlerden toplayacağım benim için önemli bi +

• Sıvı Soğutma: Ryzen 7 7800X3D'yi uzun yük altında serin tutabilecek, kronik sorunu olmayan (240mm veya 360mm) F/P bir sıvı soğutucu.
  • Güç Kaynağı (PSU): RTX 5070 ve bu sistem için yeterli gücü sağlayacak, tercihen yeni nesil (ATX 3.0 / PCIe 5.0 destekli), korumaları tam ve kaliteli bir PSU (750W / 850W civarı).
  • Kasa: İç hacmi geniş, hava akışı (mesh) başarılı, seçilecek sıvı soğutma ve ekran kartı ile sığma sorunu yaşatmayacak güzel bir kasa.
Bütçeyi çok yükseltmeyen, fiyat/performans odaklı ama kaliteden ve güvenilirlikten de ödün vermeyen önerilerinize açığım.

ben kasa olarak 340r soğutucu olarakta liqmaxflo 360 tercih ettim hocam 7800x3d sistem diziyorum

Tavsiyem bu şekilde olacaktır.

Kasa + güç kaynağı

Hava soğutucu.

750W ilerisi için düşük kalmıyor mu ya?
Bir de sıvı soğutucu alıcam muhtemelen.

Selamlar,

Sıvı soğutma şart değil bu arada işlemci için gene de önerdim ama.
Sıvı soğutma
kasa
güç kaynağı

Lianli v100r
rajintek cratos/ enermax 850w 80+
Peerless assasins

Teşekkürler bakıyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Teşekkürler sıvı soğutma istiyorum onun haricinde enermax ve lianli kasayı çok kişi önerdi galiba onları değerlendiricem.
Neden sıvı soğutma istiyorsunuz?

hocam bütçeniz yetiyor ise sıvı soğutma bu işlemciye Arctic Liquid Freezer II 360 kullanıyorum ve gayet memnunum, siz Arctic Liquid Freezer III 360 alabilirsiniz. (Radyatörü diğer 360mm sıvı soğutuculara nazaran bir tık daha kalın ona göre kasa seçmeniz gerekir. Lian li lancool 216 kullanıyorum ben)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,231,803
Üyeler
200,791
Son üye
Gorkempr

Geri