Garanti ile Değişen Ürüne Gümrük Vergisi Çıkar mı?

Reaksiyon skoru
23
Thermaltake GF A3 güç kaynağımın 12VHPWR soketi aldığımdan beri çalışmıyordu. Yurt dışından aldığım için iade edemedim. Thermaltake ile iletişime geçtiğimde bana 10 yıl global garantiye sokup yenisini gönderebileceklerini ama gümrük tarafının benim sorumluluğumda olduğunu söylediler. Son zamanlarda bir şey alan ya da ne kadar ödeme çıktığını bilen var mı?

Thermaltake GF A3 güç kaynağımın 12VHPWR soketi aldığımdan beri çalışmıyordu. Yurt dışından aldığım için iade edemedim. Thermaltake ile iletişime geçtiğimde bana yenisini gönderebileceklerini ama gümrük tarafının benim sorumluluğumda olduğunu söylediler. Son zamanlarda bir şey alan ya da ne kadar ödeme çıktığını bilen var mı?
cıkar, bundan sonra sınırdan sinek gecse vergi..
cift vatasndas arkadasınız varsa, oradaki adresine istetin.
gidince arabada getirir.

Thermaltake GF A3 güç kaynağımın 12VHPWR soketi aldığımdan beri çalışmıyordu. Yurt dışından aldığım için iade edemedim. Thermaltake ile iletişime geçtiğimde bana 10 yıl global garantiye sokup yenisini gönderebileceklerini ama gümrük tarafının benim sorumluluğumda olduğunu söylediler. Son zamanlarda bir şey alan ya da ne kadar ödeme çıktığını bilen var mı?
Aynı değil ama bir arkadaşım figür almıştı 2 ay önce. Gümrükte takıldı ve pPTT diye hatırlıyorum bir mesaj yazıp kimlik bilgilerini göndermişti. Mesajda da ürünün ticari amaçlı olmadıgı, kişisel kullanım için olduğu yazıyordu. Ama yine de geçiremedi, ikna edici yazmamıştı. Bendeki bilgi bu işine yarar yaramaz bilemem.

Aynı değil ama bir arkadaşım figür almıştı 2 ay önce. Gümrükte takıldı ve pPTT diye hatırlıyorum bir mesaj yazıp kimlik bilgilerini göndermişti. Mesajda da ürünün ticari amaçlı olmadıgı, kişisel kullanım için olduğu yazıyordu. Ama yine de geçiremedi, ikna edici yazmamıştı. Bendeki bilgi bu işine yarar yaramaz bilemem.
arkadaşın mağarada mı yaşıyo hocam, bireysel tüketici için kolaylaştırılmış gümrüklü alışveriş komple kaldırıldı. istese de on binlerce lira ödemeden sokamaz ülkeye

Eski güç kaynağım 12 yıllık garantiye sahip. 2031 e kadar garantisi var

Ama bi sorun olduğunda hem ben gönderirken masraf benden çıkacak hemde alırken

Bizim gümrük müşavirleri, devlet falan senin benim gibi malesef iki dirhem zevk için aldığımız kaliteli donanımların “aaa bu servise göndermiş tamirattan gelmiş” diye insiyatif bakıp beleş beleş yurda sokturtmuyorlar hocam malesef. Umursamadan direkt;

Yurtdışından ürün gönderilmiş > gümrüğe tak > şak

Müşavirdi şuydu buydu bi tomar masrafla alırsın psunu geri. Değmez

yahu Youtube 100.000 aboneye ulaştı diye gönderdiği plaketi bile gümrüktekiler takmış ve 1700₺ verip almıştı Recep baltaş. Yahu adama hediye hediye gelmiş alooo??

Malesef durum bu.

Forumda garantiden kulaklık gelen vardı aynı şekilde gümrük üstünden neler olduğunu yazacaktı

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

arkadaşın mağarada mı yaşıyo hocam, bireysel tüketici için kolaylaştırılmış gümrüklü alışveriş komple kaldırıldı. istese de on binlerce lira ödemeden sokamaz ülkeye
öylemi olmuş ya:ROFLMAO: hocam bizde biliyoruz kaldırıldıgını. Zaten arkadaşla konuştum gümrük müşaviri falan varmış onun işin içinde

Aslında durum şu;

Gümrükte öyle bir şey yok diye bir şey yok :) "Numune" falan diye giren mallar var, benzer şekilde tamir, garanti mevzuları için de mevzuat belli. Ancak dediğim gibi kimi işlerde farklı davranmayı seviyor adamlar niyeyse.
Ha ancak tabi şu var, yurtdışından gelen malın "garantiden" mi olup olmadığı belli değil, bunu ispat edebilecek bir belge şu bu varsa gelebilir anca.

Eh bu noktada da aslında distribütör devreye giriyor. Distribütörün halletmesi gerekiyor. Yani garantiden değişen malı herifler hangi ülkeyse oradan zart diye müşteri ismine adresine kargoluyor, tabi ki sipariş vermiş gibi gelir... Logi böyle yapıyor mesela sıkıntı o.

Oysa distribütöre gelecek, gümrükle ilgili beyan verilecek, garanti kapsamında geliyor diye... Adamlar kendileri çekecek, öyle müşteriye yollayacaklar. Sıkıntı bir de bundan kaynaklanıyor.

Çocuğumuz olduğunda, kuzenim yurtdışından içinde Türkçe yazılmış kutlama kartı ile bir küçük koli bebek kıyafeti yollamıştı. Yanlış anlaşılmasın yeni oldukları belli olsun diye de etiketlerini üzerinde bırakmış. Adamlar kutuyu açıp kartı görmelerine rağmen, işleri güçleri yoktu herhalde, oturup tüm ürünlerin etiketlerinin üzerinden hesap yapıp 20 TL vergi çıkarmışlardı. İyi küfür etmiştim. 20 TL için mi yaptınız lan bu işi?? :) Böyle işgüzarlıklar da oluyor maalesef. Kuzen içine "hediyedir, ticari değildir" falan dese, etiketleri söküp atsa bi halt edemeyeceklerdi :)

logitech 1-2 ay önce bana lightspeed pro mouse yolladı yurtdışından. Bir sıkıntı olmadı direk geldi.

Mouse falan geliyor galiba, sıkıntı biraz daha yüksek fiyatlı ürünlerde...

Bu arada bir dönem Japonya Amazon'da ekran kartları ucuza satılıyordu, millet yüklenip sipariş geçmeye başlayınca galiba distribütörler rahatsız oldu bizdeki.. DHL falan gibi gümrükleme şirketleri fahiş fiyatlarla gümrükten çekeriz falan demeye başlamışlardı. Hatta birkaç kişi turuncu forumda adamlarla görüşmüş bu fiyatlar ne nasıl yapacağız diye, adamlar çay kahve içmeye davet etmişti gelin görüşelim diye. Pazarlık yapacaklar :)

Bir de böyle gereksiz mala çökme durumları var, hususi gümrük çıkarmak için. Demek ki gümrükçü tanıdık falan bulmamız gerekecek bu işler için :)

Geri