Pederle Anlaşamıyoruz Destek Atın??

Arkadaşlar 2. Kez mezuna bırakacağım ve babam artık beni evde kabul etmiyor gibi hissediyorum 18 yaşındayım ve evde ne zaman karşılaşıp 2 kelam etsek üçüncüsünde tartışma atışma çıkıyor. Ablamı çok seviyor kesinlikle kıskanmıyorum çünkü bende çok seviyorum ablamı ama ablam 28 yaşında ve evde ailemle kalıyor ayrıca hemşire olarak çalışıyor. Benle sürekli ablamı kıyaslıyor ama ben geçen sene 100kdan mezuna bıraktım ve bu sene 150k yaptık kabul ediyorum ihmalkârlık yaptım ama istesem bende hemşire olabilirdim, adamın göze batıyoruz ne yapmalıyım sizce 1 yıl geçer mi, hedefim 30k?? (Herhangi kötü bir alışkanlığım veya türevleri kesinlikle yok)
18 yaşında nasıl 2.kez mezun oluyorsun hocam 17 yaşında mı bitirdin liseyi.

Askere git ve dön çalışmaya bak. Okumakla ömür çürütürsen bir bakmışsın maddi manevi açıdan çöküşe doğru gidiyorsun.
Yeri geldi hammallık yaptım yeri geldi müdürün arabasını kullandım. Yeri geldi Müdür gibi dolaştım.
Şimdiki kurla aylık 3800TL maaş`a çalıştım 2 yıl sabrettim ama en azından evdekilerden fırça yemedim. Normal maaşlı iş bulana kadar.
Hocam gerçekten haklısınız ama evin pederin baskısı yüzünden de geleceğimide karartmak istemiyorum gerekirse hergün laf söz edilsin kulağını kapatmayı bileceğim ve umarım 30k falan yapıp kalıcı olarak ayrılacağım evden yazları birkaç hafta falan uğrarım onun dışında Antalya'da falan barlarda otellerde çalışırım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kardeşim aranızda ki bağı yada sizi tanımam ama anlattığından yola çıkarak babanın çok cahil biri olduğu kanısına vardım (lütfen hakaret olarak algılama) Şimdi diyeceksin ki neden cahil çünkü iyi bir baba asla evlat ayırımı yapmaz. Eğer ablanı bariz derecede ayırıyorsa gerçekten cahillik ediyor. Ablan tahsil yapmış ve bir iş bulmuş olabilir ama o iş bulduğu için sende iş bulamadığın için evde ayrımcılığa uğruyorsan vay babanın haline vay ki ne vay.

Haa ama sen kendini görmüyorsan sürekli babana dikleniyorsan da bu yüzden baban sana ters düşüyorsa o zamanda baban haklı. Sonuç olarak babadır yani kızar eleştirir iyiliğimizi istediği için nasihat vermek ister. Eğer babanın huyuna gidersen belki babanın tutumu da değişir.
Hocam ilkokul terk bir adam zaten cahil birisi düzgün bir aile ortamında büyümemiş, katil bir babası varmış ve 10-11 yaşından itibaren ailesine bakmak için çalışmak zorunda kalmış. Zaten herhangi bir memurluk onun için bulunamaz bir nimetmiş gençlik yıllarında. Aslında az biraz anlayabiliyorum şimdiki bana karşı düşüncelerini ama devir çok çok değişti.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Ayet
adam kotulugunu istemiyordur abi 1 seneni cope atmissin 100k dan 150k erileyerek bari 80 70k yapaydin biraz onu dusun bide biz erkek evladiyiz oyle yada boyle kimse yanlis anlamasin anlatabildim umarim
Hayır bir şey anlatamadın madem farkındasın Biz erkek evladıyız diye haksızlığı benimsemen kabullenmemiz gerek imajı yaratman ne iğrenç bir şey

Hayır bir şey anlatamadın madem farkındasın Biz erkek evladıyız diye haksızlığı benimsemen kabullenmemiz gerek imajı yaratman ne iğrenç bir şey
Haksızlık? Doğada da böyle eskiden beride böyleydi istersem anlatırım anlayamayanda sorun zaten. Adam 50k gerilemiş 1 sene yatmış yani kimse gelip almayacak seni sen erkek evladısın ya hani? Ablasını ile arasındaki fark o üstelik adam eve ekmekde getiriyor ister istemez o yaşta baba çekinmez belli eder bazı şeyleri erkek evladı olduğun için okulu bırak mağaraya gir çalış mı diyorum ilerde bende aynısını yapayım bizzat kendi ağızları ile der benimkiler ister istemez gözden düşersin bu kimseye haksızlık olduğunu anlamına gelmez burda mezuna kalıp 50k gerilemek hayatından 1 seneyi alıp çöpe nazik bir şekilde bırakmak demek kimse alınmasın ama öyle.

haksızlığı benimsemen kabullenmemiz gerek imajı yaratman ne iğrenç bir şey
Haksızlık bu arkadaşa nerede yapılmış hocam kanıtı gösterir misiniz? Çok mu Türk dizileri izlediniz baba kızı seviyor oğlanı çöpte besliyor felan..

Haksızlık? Doğada da böyle eskiden beride böyleydi istersem anlatırım anlayamayanda sorun zaten. Adam 50k gerilemiş 1 sene yatmış yani kimse gelip almayacak seni sen erkek evladısın ya hani? Ablasını ile arasındaki fark o üstelik adam eve ekmekde getiriyor ister istemez o yaşta baba çekinmez belli eder bazı şeyleri erkek evladı olduğun için okulu bırak mağaraya gir çalış mı diyorum ilerde bende aynısını yapayım bizzat kendi ağızları ile der benimkiler ister istemez gözden düşersin bu kimseye haksızlık olduğunu anlamına gelmez burda mezuna kalıp 50k gerilemek hayatından 1 seneyi alıp çöpe nazik bir şekilde bırakmak demek kimse alınmasın ama öyle.

Haksızlık bu arkadaşa nerede yapılmış hocam kanıtı gösterir misiniz? Çok mu Türk dizileri izlediniz baba kızı seviyor oğlanı çöpte besliyor felan..
Psikolojik sıkıntıların mı var ben sıralamadan mı bahsediyorum “biz erkek evladıyız ya” diye ayrımcılığı meşrulaştırıyorsun erkek 50k geriye gitmiş evde yatmış erkek evladı bu kimse kurtarmaz diyorsun. Doğa diye zırvalar anlatma bana daha 20 yıl önce kadınlar çalışmıyordu çalışınca kocası babası nasıl erkeksin diye aşağılanıyrdu şimdi bir çok yerde erkekten çok kadın var demekki neymiş insanların kafa yapısı değişebiliyormuş. Nedense sizin gibi insanlar konu erkeğe yapılan haksızlık olunca yapacak bir şey yok doğa böyle
diye zırvalar anlatıyorsunuz.

Psikolojik sıkıntıların mı var ben sıralamadan mı bahsediyorum “biz erkek evladıyız ya” diye ayrımcılığı meşrulaştırıyorsun erkek 50k geriye gitmiş evde yatmış erkek evladı bu kimse kurtarmaz diyorsun. Doğa diye zırvalar anlatma bana daha 20 yıl önce kadınlar çalışmıyordu çalışınca kocası babası nasıl erkeksin diye aşağılanıyrdu şimdi bir çok yerde erkekten çok kadın var demekki neymiş insanların kafa yapısı değişebiliyormuş. Nedense sizin gibi insanlar konu erkeğe yapılan haksızlık olunca yapacak bir şey yok doğa böyle
diye zırvalar anlatıyorsunuz.
Haksızlık nerde göster dedim daha sonuç alamadım, haksızlık var ise haklısın tamam sorun bende diycemde yok bu metinden nasıl çıkardınız bunu

20 yıl önce kadınlar çalışmıyordu çalışınca kocası babası nasıl erkeksin diye aşağılanıyrdu şimdi bir çok yerde erkekten çok kadın var demekki neymiş insanların kafa yapısı değişebiliyormuş. Nedense sizin gibi insanlar konu erkeğe yapılan haksızlık olunca yapacak bir şey yok doğa böyle
Aynen hocam ben kadın hakları savunucusuyum ondan değil mi

Hocam gerçekten haklısınız ama evin pederin baskısı yüzünden de geleceğimide karartmak istemiyorum gerekirse hergün laf söz edilsin kulağını kapatmayı bileceğim ve umarım 30k falan yapıp kalıcı olarak ayrılacağım evden yazları birkaç hafta falan uğrarım onun dışında Antalya'da falan barlarda otellerde çalışırım

Hocam ilkokul terk bir adam zaten cahil birisi düzgün bir aile ortamında büyümemiş, katil bir babası varmış ve 10-11 yaşından itibaren ailesine bakmak için çalışmak zorunda kalmış. Zaten herhangi bir memurluk onun için bulunamaz bir nimetmiş gençlik yıllarında. Aslında az biraz anlayabiliyorum şimdiki bana karşı düşüncelerini ama devir çok çok değişti.

O zaman huyuna gitmek yada ayrı eve çıkıp kendi hayatını kurmaktan başka seçeneğin yok. Sonuç olarak onun evinde olduğun sürece onun kuralları geçer ve onun kurallarına uymak zorundasın. Ama yok ben kaldıramıyorum diyorsanda o zaman bir işe girecek para biriktirip kendi evine çıkacaksın.

Geri