Xbox Gamepad mi Yoksa Dualsens mi

Kadir5501

80+
Reaksiyon skoru
13
Herkese merhabalar hocalarım benim aklıma takılan iki tane soru var biri sizce Xbox gamepad mi almak mantıklı yoksa Dual SS mi almak mantıklı şimdi hikayeli oyunlar oynadığım için geneli Dualsens öneriyor ama PC tarafında oynayacağı için şimdi de size bir sormak istedim sizce Xbox mı yoksa Dualsens arasında kaldım şunu biliyorum ama Xbox Microsoft’tan bir ürün olduğundan dolayı problemsiz bir şekilde oynayabiliyorum ama dualsens için aynısını demiyorlar şimdi alsam çok sıkıntı çeker miyim basımı ağrıtır mı yoksa Xbox‘tan mı devam edeyim çünkü arada bir forza da giriyorum bana yardım ederseniz çok sevinirim herkese hayırlı günler🙂

Herkese merhabalar hocalarım benim aklıma takılan iki tane soru var biri sizce Xbox gamepad mi almak mantıklı yoksa Dual SS mi almak mantıklı şimdi hikayeli oyunlar oynadığım için geneli Dualsens öneriyor ama PC tarafında oynayacağı için şimdi de size bir sormak istedim sizce Xbox mı yoksa Dualsens arasında kaldım şunu biliyorum ama Xbox Microsoft’tan bir ürün olduğundan dolayı problemsiz bir şekilde oynayabiliyorum ama dualsens için aynısını demiyorlar şimdi alsam çok sıkıntı çeker miyim basımı ağrıtır mı yoksa Xbox‘tan mı devam edeyim çünkü arada bir forza da giriyorum bana yardım ederseniz çok sevinirim herkese hayırlı günler🙂
pek bir bilgim yokama yalnızca şunu çok iyi biliyorum Xbox daki ergonomi dualsense kıyasla daha iyi ele avuca daha güzel oturuyor hissiyatı daha güzel.

PC'de bu kontrolcülerden daha kaliteli ve parasının hakkını veren ürünler var. Şu kanala bir bak istersen.

Tamamdır hocam bakıyorum şimdi 8 gün önce bir video atmış zaten teşekkür ederim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

pek bir bilgim yokama yalnızca şunu çok iyi biliyorum Xbox daki ergonomi dualsense kıyasla daha iyi ele avuca daha güzel oturuyor hissiyatı daha güzel.
Xbox kolunu kullanma gibi bir şansım oldu ama dualsens de kullandım gerçekten güzel ama xbox da baya bir deneme sürem oldu

Dual Sense konsolun varsa mantıklı. PC'de mantıklı değil. Xbox yerine ise harici firmalarda çok daha iyi ürünler var. Bütçeni belirtirsen ona göre öneri yapılır.

Mesela yakın zamanda ₺5500-6000 satılan şu gamepad, Amiral gemisi bir ürün ve bütçen buraya çıkıyorsa (Galiba dual sense orijinalleri bu fiyatta) alınabilir.

Bu harici gamepadlerde hall effect, tmr, kapasitif gibi Xbox ve PS'in drift yaşaması ve gecikmesini artıran eski sticklerine göre daha iyi ürünler. Konsol firmaları kullanıcıları zorunlu kaldıklarından (gerçi Xbox son 2-3 yıldır saldı, harici firmalara Gamepade izin veriyor) bozulan bu stickler ile satış yapmaya devam ediyorlar. Pahalı da satıyorlar hem marka hem döviz algısından.

Hikayeli oyunlarda falan Xbox ve Dualsense bu tarz harici ürünlere geçince farkı net olarak anlıyorsunuz.

Kabaca şöyle anlatayım Xbox ve PS'in gamepadleri kablolu ₺0-500 bir fare ise, harici gamepadler ₺1500-4000 arası kablosuz, 3395-3950 sensörü olan fareler gibiler. Hem stickler daha hızlı ve akıcı 1K Hz sağlıyor hem tuşlar mekanik hissiyatları daha iyi, platform, dövüş ve tps oyunlardaki savaşlarda falan farkı hissediyorsunuz.

Son düzenleme:
Uyumluluktan dolayı Xbox kontrolcüsü daha iyi. Pil bittikten sonra değiştiririm, her hafta şarj edemem derseniz Xbox kontrolcüsü yine daha iyi. Eğer analoğun konumu sizi rahatsız etmiyorsa Xbox kontrolcüsü tercih edebilirsiniz. 2025 ve öncesi üretilen DualSense kontrolcülerde kronik arızalar da mevcut, göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Geri