R7 7800x3d İnternette Dolaşırken 70 Dereceye Çıkıyor

Ekran kartım da benim işlemcime göre ısınıyor dün gow oynadım 2018 ekran kartı 73 74 dereceydi işlemcide 61-64 arası gerçi normalmiş sıcaklık ama kart bana sıcak geliyor ben eski kartımdan alıştım 60-65 arası sıcaklık görmeye :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim negatifte 15 de
benim 1660 super 80-85 derecelerden aşağı inmiyor :(

Anlık spike yapıyordur işlemcin. Fan ayarlarını ve Step-up ve Step-down'larını kasana göre ve kullanımına göre ayarla, düzelir. Çok normal, Curve Optimizer da sadece sıcaklıkları biraz daha düşürür. Spike'lara bir çare olmaz. Spike'lara yapabileceğin bir şey de yok zaten. Soğutucun hızlı tepki veriyordur, fan sesi geliyordur. -15'ten başla Curve Optimizer yap, onun dışında Step up'larını 0.7 ve 1 saniye olarak ayarla, Step down'ı biraz daha hızlandır düzelir. Anlık 60 derecelere çıkmasını da kafana takma.

Curve optimizer yapıp 13-14-15 sırayla dene negatif olarak. Yerse tek tek arttır max 18 olur sanırım. Olay görüntüleyicisi-- sistem -- Whea Logger da kontrol edilmeli sık sık bunları yaparken. Youtube da nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.
teşekkürler

Curve optimizer yaptın mı?

Ekran kartım da benim işlemcime göre ısınıyor dün gow oynadım 2018 ekran kartı 73 74 dereceydi işlemcide 61-64 arası gerçi normalmiş sıcaklık ama kart bana sıcak geliyor ben eski kartımdan alıştım 60-65 arası sıcaklık görmeye :)

Benim negatifte 15 de
Ekran kartı çokmuş seninde benim Ekran kartı 59 işlemci 72 oyunlarda ama odam 32-33 derece sizinki ne kadar bilemem

Ekran kartı çokmuş seninde benim Ekran kartı 59 işlemci 72 oyunlarda ama odam 32-33 derece sizinki ne kadar bilemem
9070xt çok ısınan bir kart degil zaten normal senin derecen bendeki de 5070 gainward testlerine bakıyorum bu derecelerde geziyor kart zaten 80-85 leri görmedigi sürece sorun yok dediler

monitör çözünürlüğünüz nedir
2k

9070xt çok ısınan bir kart degil zaten normal senin derecen bendeki de 5070 gainward testlerine bakıyorum bu derecelerde geziyor kart zaten 80-85 leri görmedigi sürece sorun yok dediler
Evet sorun yk benim kartta zaten macun yok faz değişimli pad olduğu için macun değiştirme derdi de yok hep aynı kalıyor sıcaklıklar

Sıvı soğutmam ASUS ROG STRIX LC III LCD 360mm. LCD ekranda işlemci derecesi yazdığı için gözüm sürekli oraya takılabiliyor. Termal macunu 1 hafta önce yeniledim MX-7 kullandım işlemci boşta 46-48 arası takılıyor fakat internet sitelerinde dolaşırken veya bilgisayardan ayarlara falan girdiğimde işlemci anlık olarak 60-70 dereceye kadar yükseliyor sonrasında 50-60 bandına düşüyor fakat bu derece anlık yükselmeler normal mi değil mi bilmediğimden aklım takılıyor hatta ara ara boştayken bile sıcaklıklar 50-65 derecesine yükselebiliyor sonra geri iniyor. İşlemci bu tabii ki ısınacak ama bilgisayara dokunduğum an 55-65 seviyesine çıkıp inmesi biraz fazla gibi geliyor bana sizce bu dereceler normal mi?

Bu arada oyunlarda ortalama sıcaklık 60-73 arası.
Curve optimizer yapmayı bilmiyorsanız hiçbir şey yapmanıza gerek. yok. Yapılması zorunlu olan bir şey değil zaten. Sadece sıcaklığı birkaç derece düşürmeye yardım ediyor. Sizin değerler normal. Turbo çekirdekler arada öyle sıçramalara neden olurlar. Sizi çok rahatsız ederse, Biostan "TURBO PERFORMANCE BOOST" u kapatmanız yeterli

Hocam bende nzxt kraken 240 ile kullanıyorum bende işlemci oyunlarda 80 e dayanıyor akvaryum kasa var 7 fanlı çok değilmi sizce

Hocam bende nzxt kraken 240 ile kullanıyorum bende işlemci oyunlarda 80 e dayanıyor akvaryum kasa var 7 fanlı çok değilmi sizce
nasıl ya 80 leri görmemesi lazım bu soğutucuyla

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,233,278
Üyeler
201,165
Son üye
murat16181

Geri