Koçtaş 7000 Btu Mobil Klima, 11 M² Oda İçin Yeterli mi?

Fiyatı fena değil o paraya kule tipi vantilatör satıyorlar da bunu takmak için cama modifiye yapacaksın farkındasın değil mi ? Soba borusu gibi borusu yok mu bunların
Vantilatör var soğutmadığı için sabahları çok sıcak oluyor odam ondan bunu aldım fiyatı ucuz görünce, borusu da böyle modifiye sıkıntı değil de naısl yapacağımı bilmiyorum. Böyle bir borusu var. test inceleme de arkadaş göstermiş.
1786123965307.webp

İndirim takip eden birisi olarak fiyat çok güzel ve kaçırdığıma :) hayret ediyorum
Hocam bu boru olayı konusunda yardımcı olabileceğiniz bir durum var mı yoksa bir camcı ile anlaşıp boru için camı kestirip özel bir şey mi yaptırmam faydalı olur ?

bizde 10 senedir mobil klima var kullanımını çok sevmiyorum. biz pleksi kestirmiştik cama tam oturacak şekilde ortasinda hortum deliği var . o zamanlar böyle aparatlar yoktu . 11mt2 ye yeter bence ama aparattan içeriye sıcak hava gelmemesi lazım. yoksa makine boşu boşuna çalışmış olur. klimanın kutusundan borusunun takıldığı aparat geliyorsa kurulumda zor bir şey yok sadece oturtuyosunuz oraya. çok kullanılan bir cam degilse kenarlarinı hafif bantlamanız iyi olur

bizde 10 senedir mobil klima var kullanımını çok sevmiyorum. biz pleksi kestirmiştik cama tam oturacak şekilde ortasinda hortum deliği var . o zamanlar böyle aparatlar yoktu . 11mt2 ye yeter bence ama aparattan içeriye sıcak hava gelmemesi lazım. yoksa makine boşu boşuna çalışmış olur. klimanın kutusundan borusunun takıldığı aparat geliyorsa kurulumda zor bir şey yok sadece oturtuyosunuz oraya. çok kullanılan bir cam degilse kenarlarinı hafif bantlamanız iyi olur
Hocam bizim pencere böyle yani ilk defa kullandım kiradayız camcıdan kestirip yapaymı mı yoksa başka çözümü var mı sadece boru geliyor diğer aparat geliyor mu diye bilmiyorum ama, pencerem sürgülü değil açılıp kapanabilen bir tipte.
1786131813208.webp

Arkadaşlar, ben bütçem el verdiği için aldım. İyice araştırdım, mobil diyor; klima direkt içerisinde kompresör var. 7000 BTU'luk üstüme vururum, direkt üstüme vurduğumda beni üşütecek kadar soğutur mu? Sesten falan sesli çalışırsa da ben rahatsız olmam, komşular çok olmasın, o bana yeter. Ve fiyatı nasıl, sizce iş görür mü? Maksimum bütçem buydu, başka da çıkamazdım. Ne düşünüyorsunuz?Alıntıyı görüntüle
Kumtelinkini almıştım bimden, üstüne vurunca soğukluğu baya fazla veriyor ama vakum etkisinden dolayı oda sıcaklığını çok fazla düşüremiyor yine de daha serin oluyor ev geneline göre. Gider borusu var onu da dışarı vermen lazım yoksa oradan sıcak hava üflüyor sürekli.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bizim pencere böyle yani ilk defa kullandım kiradayız camcıdan kestirip yapaymı mı yoksa başka çözümü var mı sadece boru geliyor diğer aparat geliyor mu diye bilmiyorum ama, pencerem sürgülü değil açılıp kapanabilen bir tipte.Alıntıyı görüntüle
Benimkinde ortasına boru koyulacak şekilde fermuarlı olan bir bez vermişlerdi yanında, onu cama göre ayarlayıp yapışkanıyla yapıştırıyorduk.

Kumtelinkini almıştım bimden, üstüne vurunca soğukluğu baya fazla veriyor ama vakum etkisinden dolayı oda sıcaklığını çok fazla düşüremiyor yine de daha serin oluyor ev geneline göre. Gider borusu var onu da dışarı vermen lazım yoksa oradan sıcak hava üflüyor sürekli.

Benimkinde ortasına boru koyulacak şekilde fermuarlı olan bir bez vermişlerdi yanında, onu cama göre ayarlayıp yapışkanıyla yapıştırıyorduk.
Ya hocam beni serin tutsun yatarken vantilatör etkisi değil klima etkisi versin direk bana vurduğu zaman soğuktan üşütüp yatırsın kafi ben oda sıcaklığı vs umrumrda değil yatarken rahat yatırsın.

Ya hocam beni serin tutsun yatarken vantilatör etkisi değil klima etkisi versin direk bana vurduğu zaman soğuktan üşütüp yatırsın kafi ben oda sıcaklığı vs umrumrda değil yatarken rahat yatırsın.
O soğukluğu verir de o seste uyunur mu bilmiyorum.

sesten ben rahatsız olmuyorum aksine motor sesi vs olunca çok daha rahat uyuyabiliyorum benim için hiçbir sıkıntı yok ama komşular bir şey der mi ?

Bir de hocam sizce aldığım fiyat nasıl? siz kaça almıştınız kumteli.

Hocam bu boru olayı konusunda yardımcı olabileceğiniz bir durum var mı yoksa bir camcı ile anlaşıp boru için camı kestirip özel bir şey mi yaptırmam faydalı olur ?
Camı kestirmek daha mantıklı olur sanki camcıdan fiyat alırsanız buraya yazar mısınız ben de portatif klima almayı düşünüyorum kumaş kitleri var diyorlar ama onunla da sök tak uğraşılmaz bence

Hocam bizim pencere böyle yani ilk defa kullandım kiradayız camcıdan kestirip yapaymı mı yoksa başka çözümü var mı sadece boru geliyor diğer aparat geliyor mu diye bilmiyorum ama, pencerem sürgülü değil açılıp kapanabilen bir tipte.Alıntıyı görüntüle
olan camı kestirmek diyorsan gereksiz pahalı olur bide zaten eski tip tek kat cam elinde kalır ev sahibiyle uğraşırsın boşuna . pleksi gibi bir malzeme kestirebilirsen camın tam içine oturacak şekilde , hem uzun ömürlü olur hemde daha ucuza gelir. zaten kiradaymışsın başka yere geçince cam işine yaramayacak boyutu uymaz büyük ihtimalle. kumaş kitler filan havayı engellemiyor haberin olsun.

hocam bir arkadaşım da benzer klimadan kullanıyor. odasının camına şu araçların ön camlarına koyulan zımbırtı var ya adını unuttum parlak şey. cama onu yapıştırıp klimanın hortumu çapında kesmişti. hem camdan hava akışını kapatmıştı hem de klima gayet iyi çalışıyordu. ama onun penceresi sürgülü ve çift taraflıydı işte bi tarafı kapalı diğer tarafıyla da istediği zaman odayı havalandırıyordu. bi düşünürsen kendine göre fikirler çıkarırsın bence minimum maliyetle

Camcıya ne diyeyim hocam sizce nme kadar maliyet çıkar 2 bin üstü çıkar mı ?
olan camı kestirmek diyorsan gereksiz pahalı olur bide zaten eski tip tek kat cam elinde kalır ev sahibiyle uğraşırsın boşuna . pleksi gibi bir malzeme kestirebilirsen camın tam içine oturacak şekilde , hem uzun ömürlü olur hemde daha ucuza gelir. zaten kiradaymışsın başka yere geçince cam işine yaramayacak boyutu uymaz büyük ihtimalle. kumaş kitler filan havayı engellemiyor haberin olsun.

Geri