9800x3d Rtx5080 850w 80+ Psu Değiştirsem mi?

mcnalper

80+
Reaksiyon skoru
28
Merhabalar. Bilgisayar topluyorum, bazı parçaları aldım, bazılarını almadım güç kaynağını aldım. Yalnız güç kaynağı konusunda kararsız kaldım ben biraz. 850W aldım da ilerde 6000 serisi çıkınca 6080 yada 6080 Super'e yükseltme ihtimalim de var acaba diyorum ki o zamana kadar bu 850W'ı mı kullansam yada satıp 1200W alıp bir daha PSU ile uğraşmasam mı diye arada kaldım 6000 serisine geçecek olursam PSU değişimi yapıp onu da upgrade edeceğim. Peşin fiyatına taksitle aldım sistemi kredi kartı ile. Bir yandan da eğer 6000 serisine upgrade edersem bugünden aldığım PSU geri kalacak diye de düşünüyorum o günün teknolojisinde. Yardımcı olursanız sevinirim.

ALDIKLARIM:
MSI MAG X870E TOMAHAWK WIFI 8400MHz (OC) M.2 AM5 ATX Anakart
Enermax REVOLUTION III 850W 80+ Gold PCIe 5.1 Full Modüler ATX 3.1 Güç Kaynağı
Phantom Spirit İşlemci Soğutucu
Aerocool D502A ARGB Fanlı ATX Oyuncu Kasası 3000 TL
Thermalright TL-C12B-S V3 Argb 120MM Siyah Kasa Fanı X5
Thermalright TL-C12RB-S V2 Argb 120MM Siyah Kasa Fanı X4
Thermalright Fan-And Argb Hub X8 4 Pinli Rgb Fan Çoklayıcı
MSI 31.5 MAG 321UP QD-OLED X24 3840 x 2160 (UHD) 16:9 FLAT QD-OLED 240HZ 0.03MS FREESYNC PREMIUM PRO PIVOT GAMING MONITOR
WD Black SN8100 1 Tb Nvme Gen5 M.2 SSD 14900MB Okuma / 11000MB Yazma
KIOXIA PCIe M2 2TB Exceria Pro G2 NVMe GEN5 14900/13400 MB/sn SSD (LVE10Z2T04G8)
9800X3D

ALACAKLARIM:
Kingston KF560C30BBEAK2-64TR Beast Rgb 64GB (2X32GB) Ddr5 6000MHZ CL30 Siyah RAM-KF560C30BBEAK2-64TR
Asus TUF-RTX5080-O16G-GAMING-NVIDIA-GEFORCE-RTX 5080-16GB GDDR7-256bit--OC-2xHDMI-3xDP-RGB-DLSS4 EKRAN KARTI
Lian Li 8.8" Universal Ekran Siyah

Elindeki PSU güzel bir PSU, ama ilerde daha güçlü ekran kartına geçmeyi planlıyosun o yüzden iade edebiliyosan iade edip 1200-1300 bi PSU bakabilirsin, eğer iade şansın yoksa yeni nesil ekran kartları çıkana kadar kullan ve çıkan kartların güç tüketimine bak ona göre değiştirirsin yetersiz kalıyosa o da o nesile geçecek isen.

Valla bence ileride alırsın Acelesi yok psu çünkü yani max ne kadar artabilir Fiyatlar diye düşünüyorum

Nebi akgünün Videosunu izleyecektim şimdi gördüm İleride değişiklikler olabilir Psu konusunda
Bence aceleye gelme Yeni teknoloji filan tanıtılır onu almak istersin

Şuanki dönemler gibi asus rog ye filan gerek duymayabiliriz Güvenme konusunda (Videoyu daha izlemedim)

Elindeki PSU güzel bir PSU, ama ilerde daha güçlü ekran kartına geçmeyi planlıyosun o yüzden iade edebiliyosan iade edip 1200-1300 bi PSU bakabilirsin, eğer iade şansın yoksa yeni nesil ekran kartları çıkana kadar kullan ve çıkan kartların güç tüketimine bak ona göre değiştirirsin yetersiz kalıyosa o da o nesile geçecek isen.
İade sürem geçti, satmam gerekecek o zaman kullanayım teşekkür ederim.

Valla bence ileride alırsın Acelesi yok psu çünkü yani max ne kadar artabilir Fiyatlar diye düşünüyorum

Nebi akgünün Videosunu izleyecektim şimdi gördüm İleride değişiklikler olabilir Psu konusunda
Bence aceleye gelme Yeni teknoloji filan tanıtılır onu almak istersin

Şuanki dönemler gibi asus rog ye filan gerek duymayabiliriz Güvenme konusunda (Videoyu daha izlemedim)
Şu an seramik kondansatör ve kapasitör krizi var japonyada, bulamıyorlar ve bu yine fiyatlara yansıyacak aklınızda bulunsun

Sen bu düşünceyle paranı çok boşa harcarsın, teknolojisi nasıl geri kalacak güç kaynağının? Bilgisayar sektöründe 2-3 senede bir devrim yaşanmıyor elindeki güç kaynağı 450W GPU'lara bile yeter şimdiden almanın mantıklı bir yanı yok bana kalırsa.

Şu an seramik kondansatör ve kapasitör krizi var japonyada, bulamıyorlar ve bu yine fiyatlara yansıyacak aklınızda bulunsun
Şimdilik düşünmüyorum hocam arkadaşlar yeterli olduğunu söylediler. 6000 serisine geçersem alırım o zaman.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sen bu düşünceyle paranı çok boşa harcarsın, teknolojisi nasıl geri kalacak güç kaynağının? Bilgisayar sektöründe 2-3 senede bir devrim yaşanmıyor elindeki güç kaynağı 450W GPU'lara bile yeter şimdiden almanın mantıklı bir yanı yok bana kalırsa.
Doğrudur hocam ne bileyim Atx sürümü değişir. Teknoloji ya bu belli mi olur? Birşeyler belki değişir dedim. Almamış yada iade hakkın olsa geri verip 1200W alırdım kafam rahat olurdu ama iade hakkım yok. Dediğim gibi şimdi bunu kullanayım 6000 serisine geçecek olursam bakarız yine o zaman.

Geri