Çözüldü✓ 7800x3d Boşta 60+ Derece

Alıntıyı görüntüle
Hocam yapay zeka burayı 65w çek işlemcin serin çalışır diyor ne yapayım güvenip bişey yapmadım 😀.O dediğiniz 25 yapacağım yeri bulamadım anakartımda
Orayı 65W yapabilirsin ya da Auto da bırakabilirsin
Anakart marka model neydi hocam? Bakalım PBO ayarı sende nereden yapılıyor

AIO'nun üstündeki jelatin kalmış olabilir mi? Çok fazla. O AIO ile o işlemci boşta 35-40 arası olmalıydı.
Dediğin derece abartı mesela şuan bende 7800x3d kullanıyorum ve odam 35 derece, termometreyide atabilirim benimki nasıl 35 olsun mesela benimde işlemcim boşta 51-53 arası çalışıyor kaliteli bir aio ile birde mesh kasa

Ben arkadaşın önerisiyle 105W çektim hocam bilgim yok konuda ama ciddi düştü sıcaklıklar
7800X3D TDP ayarını yukarı çekersen ya da auto da bırakırsan daha çok güç çektiği için daha fazla ısınıyor
Ben bir ara 95W lara düşürüp kullanıyordum çok fark etmiyor 95W-120W arası performans hemen hemen aynı ama tabi sıcaklıklar baya fark ediyor

Dediğin derece abartı mesela şuan bende 7800x3d kullanıyorum ve odam 35 derece, termometreyide atabilirim benimki nasıl 35 olsun mesela benimde işlemcim boşta 51-53 arası çalışıyor kaliteli bir aio ile birde mesh kasa
Kışın 21-22 dereceyken geçerli o

AMD Overclocking diye bir sekme olması lazım PBO onun içinde
Precision Boost Overdrive diye yazabilir ya da PBO yazabilir AMD Overclocking sekmesinin içinde

Ayrıca senin neden biostan SMT ayarın kapalı işlemcin 16 threads olması gerekiyordu eksik güçle çalışıyor şuan
Ne olduğu hakkında bir fikirm yok nereden açıyoruz ve ne işe yarar hocam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

7800X3D TDP ayarını yukarı çekersen ya da auto da bırakırsan daha çok güç çektiği için daha fazla ısınıyor
Ben bir ara 95W lara düşürüp kullanıyordum çok fark etmiyor 95W-120W arası performans hemen hemen aynı ama tabi sıcaklıklar baya fark ediyor
105e çekince nasıl bir performans farkı olur mesela

Ne olduğu hakkında bir fikirm yok nereden açıyoruz ve ne işe yarar hocam
İşlemcinin 16 iş parçacığı var 8 çekirdek 16 izlek olması gerekiyor sende ikiside 8 biosa smt yaz arat çıkan seçenekleri aktif et
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İşlemcinin 16 iş parçacığı var 8 çekirdek 16 izlek olması gerekiyor sende ikiside 8 biosa smt yaz arat çıkan seçenekleri aktif et
Sıcaklıkla bi alakası yok bunun o amaçla demedim haberin olsun gözüme ilişti sadece

Geri