Çözüldü✓ 7800x3d Boşta 60+ Derece

Oguzhansah

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
4,754
1786554166183.webp

Şu andaki sıcaklıklar normal değil galiba tam anlayamadım hangilerini baz almam gerekiyor.
7800x3D - Liqmaxflo 360

1786554618071.webp
Boşta fazla yüksek çalışıyor sorun ne olabilir sizce?

IMG_0773.webp

Fan dizilimim bu şekilde
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çok knk ben bemchmarkta i5 11400f ilr stok soğutucu 3 yıllık mscunşa macunu bilmiom 75 gördüm %100 de
Farkettimde sorun ne onu çözemedim şu anda

AIO'nun üstündeki jelatin kalmış olabilir mi? Çok fazla. O AIO ile o işlemci boşta 35-40 arası olmalıydı.

AIO'nun üstündeki jelatin kalmış olabilir mi? Çok fazla. O AIO ile o işlemci boşta 35-40 arası olmalıydı.
Abartma istersen 35 40 derece boşta olması için AIO nun fan hızlarının en az %30 40 larda olması lazım
İşlem yokken fanlar devreye girmezse sıcaklıklar artar
Bios dan yapay zekadan yardım alarak fan hızlarını ayarlayabilir

Yok kalmadığına eminim. Jelatin değil kapak vardı zaten.

Pompa çalışmıyor olabilir mi? Yanlış montaj mı yaptım farketmeden diye düşünüyorum.
Hangi kablo nereye bağlanmalı söylerseniz bi kontrol edeceğim

Sorunda yok jelatini unuttun yada macunumu sürmedin yada içindeki macunu sürdün büyğk ihtinallr
Benim kasada 2 fan 1 tane de egzoz vardır
Jelatini çıkarıdmda içindeki macun 20+ derece etki edemez zaten astronomik bi seviye

Pompa çalışmıyor olabilir mi? Yanlış montaj mı yaptım farketmeden diye düşünüyorum.
Hangi kablo nereye bağlanmalı söylerseniz bi kontrol edeceğim

Jelatini çıkarıdmda içindeki macun 20+ derece etki edemez zaten astronomik bi seviye
Eder hocam r5 3600x stok soğutu güzel bi mscunla x sıcaklıkta
120mm kule tipi iğrenç bir mschn la x sıcsklıkta aynı sıcaklıkta hatta daha sıcsk

Abartma istersen 35 40 derece boşta olması için AIO nun fan hızlarının en az %30 40 larda olması lazım
İşlem yokken fanlar devreye girmezse sıcaklıklar artar
Bios dan yapay zekadan yardım alarak fan hızlarını ayarlayabilir
Dostum birebir aynı işlemciyi kullandım. 38 derece boşta sıcaklığım vardı 240MM AIO ile. Yükte de 63 üstünü görmedim. Neyi abartayım. AIO'lardan fanların devri değil, pompanın devri önemlidir. Fanların devri sadece yükte fark eder.

Yapmayın etmeyin ya.

** Şu an bile çok daha fazla ısınan 253W Intel 265K işlemcim var. Boşta 38, oyunlarda 63-65 ve klimasız odada Antalya sıcağında.

Dostum birebir aynı işlemciyi kullandım. 38 derece boşta sıcaklığım vardı 240MM AIO ile. Yükte de 63 üstünü görmedim. Neyi abartayım. AIO'lardan fanların devri değil, pompanın devri önemlidir. Fanların devri sadece yükte fark eder.

Yapmayın etmeyin ya.
Bende de aynı işlemci var 360mm aio var ben boşta 35 derece biosta bile görmedim :D
Agresif fan kullanıyorsunuz demek ki

Yapmayın etmeyin ya.
Bende de aynı işlemci var 360mm aio var ben boşta 35 derece biosta bile görmedim :D
Agresif fan kullanıyorsunuz demek ki
Sizce sorun ne olabilir?
Pompadan gelen pinleri pump radyatörden geleni cpufana taktım yanlış değil herhalde

Geri