RTX 3060 Alınır mı Sizce ?

hocam önerim 4060 ti 16 ortalama 17.500 civarı
3080 12gb oda 17.000 civarı
benim önerim bu ikisinden biri olur ama o kadar çıkamamda dersen
3080 var 10gb vram 14.000 civarı
4060Ti ye de saçma paralar istiyorlar 20K altı ilan yok.

4060Ti ye de saçma paralar istiyorlar 20K altı ilan yok.
17 18 civarına görmüştüm dün hocam onlara bi bakın isterseniz ama şöyle söyliyeyim benim tavsiyem iyi bir psuda varsa 3080ti olur saf güç ve performans olarak aşırı güçlü ve şuan 4kda kullanabilirsiniz 4060tila arasında %25 30 civarı performans farkı var eğer dlss yada o tarzda özellikler kullanmıyorsanız ama tabikide işiniz gereği hangisi lazımsa onu tercih edin

Normalde 5060Ti düşünüyorum ama ikinci eli bile 20K civarı olduğu için o kadar vermesem mi dedirtiyor. Araştırdığımda 9-10K civarına RTX 3060 ilanları var sizce alınır mı iş yapar mı?
10K'ya ne 3060 alınır ne 3060ti bunlar yıllar evvelde kaldı ve çoğuda miningten içi geçmiş durumda. maks ederleri 6K bandı olması gereken birşeye asla 9-10 ve üzeri verme

10K'ya ne 3060 alınır ne 3060ti bunlar yıllar evvelde kaldı ve çoğuda miningten içi geçmiş durumda. maks ederleri 6K bandı olması gereken birşeye asla 9-10 ve üzeri verme
6 ya satan olsa alayım da piyasası bu yani yapacak bir şey yok 😅

Bu bütçede 3060 hariç mantıklı kart bulamadım o yüzden ona yöneldim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

17 18 civarına görmüştüm dün hocam onlara bi bakın isterseniz ama şöyle söyliyeyim benim tavsiyem iyi bir psuda varsa 3080ti olur saf güç ve performans olarak aşırı güçlü ve şuan 4kda kullanabilirsiniz 4060tila arasında %25 30 civarı performans farkı var eğer dlss yada o tarzda özellikler kullanmıyorsanız ama tabikide işiniz gereği hangisi lazımsa onu tercih edin
Fiyat yakın olunca 12Gb yerine 16Gb olması daha mantıklı geldi ama o fiyata ilan gelir mi bakmak lazım.

Son düzenleme:
6 ya satan olsa alayım da piyasası bu yani yapacak bir şey yok 😅

Bu bütçede 3060 hariç mantıklı kart bulamadım o yüzden ona yöneldim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Fiyat yakın olunca 12Gb yerine 16Gb olması daha mantıklı geldi ama o fiyata ilan gelir mi bakmak lazım.
yani tabii ki 16 olması daha iyi ancak 4060ti ile 4k da ne kadar performans alacağınız belli benim tavsiyem en 3080ti performans olarak daha iyi ve daha uyguna geliyor sizi 3 yıl rahatlatır o zamanda 16 vram olan bi kartada geçebilirsiniz tabi karar sizin bi incelemelerine ve performans farklarına bakarsınız hocam

Normalde 5060Ti düşünüyorum ama ikinci eli bile 20K civarı olduğu için o kadar vermesem mi dedirtiyor. Araştırdığımda 9-10K civarına RTX 3060 ilanları var sizce alınır mı iş yapar mı?
7500 den kuruş fazla vermem 9 10 bütcen varsa 11 12 yap b580 al

Render, yazılım, local Ai ağırlıklı kullanım olur. Oyun konusunda çok sorun yok 1080P de oynarım gerekirse.

En az 2 sene işimi görsün istiyorum. Cuda yüzünden Nvidia istiyorum. AMD olacaksa da minimum 7000 serisi lazım Rocm için ama mümkünse Nvidiada kalmak mantıklı geliyor.
Ai falan uğraşacaksan dediğin gibi Nvidia çok daha mantıklı tabi 7000 serisi ve üstü AMD’de olabilir hugging face iş birliği sayesinde ROCm(PyTorch) sayesinde 7000 serisinde çalıyor ama 6700XT falan alma yani gerçi oda vulkan ile vs. Çalıştırılabiliyor ama linux dışında yani windows ta çalıştırmak istersen uğraştırabilir biraz

306012 GB gayet iyi AMA eğer bütçe sorunun yoksa önermem oda yavaştan ömrünün sonuna geliyor destek ve Aİ tarafında vs. 5060Tİ lardan zaten kesinlikle uzak dur fiyatları saçma sapan fiyatlarda adma diyor 2 aylık ve nerdeyse aldığı fiyattan satıyor utanmadan

Her neyse bence en mantıklı seçim senin için RTX 4070 olur ama 20K ya alınmaz pazarlıkla falan 17K’ya en fazla ise 18K ya almalısın aldığın modelde mümkünse iyi bir markanın modeli olsun yani soğutması kalitesi vs. Gidipte palit,gigabyte,Msi gibi markaların giriş ve orta seviye alırsan bakım yapman gerekebilir vs. O yüzden giriş seviye alacaksanda Asus,Galax veya diğer soğutması fena olmayan veya mümkünse iyi olan marka ve modellerine yönel

Kendin elden gidip alabilirsen testleri temiz çıkarsa birazda temiz gözüküyorsa alınabilir 6700xt felanda alınabilir ama temizlik önemli iyice bak

Ai falan uğraşacaksan dediğin gibi Nvidia çok daha mantıklı tabi 7000 serisi ve üstü AMD’de olabilir hugging face iş birliği sayesinde ROCm(PyTorch) sayesinde 7000 serisinde çalıyor ama 6700XT falan alma yani gerçi oda vulkan ile vs. Çalıştırılabiliyor ama linux dışında yani windows ta çalıştırmak istersen uğraştırabilir biraz

306012 GB gayet iyi AMA eğer bütçe sorunun yoksa önermem oda yavaştan ömrünün sonuna geliyor destek ve Aİ tarafında vs. 5060Tİ lardan zaten kesinlikle uzak dur fiyatları saçma sapan fiyatlarda adma diyor 2 aylık ve nerdeyse aldığı fiyattan satıyor utanmadan

Her neyse bence en mantıklı seçim senin için RTX 4070 olur ama 20K ya alınmaz pazarlıkla falan 17K’ya en fazla ise 18K ya almalısın aldığın modelde mümkünse iyi bir markanın modeli olsun yani soğutması kalitesi vs. Gidipte palit,gigabyte,Msi gibi markaların giriş ve orta seviye alırsan bakım yapman gerekebilir vs. O yüzden giriş seviye alacaksanda Asus,Galax veya diğer soğutması fena olmayan veya mümkünse iyi olan marka ve modellerine yönel
Zaten bende 6800XT var onu daha uyumlu bir kartla değiştirmek istiyorum. Aslında şöyle bir düşüncem var 3060 beni 2 sene güzel idare ederse belki 4090 gibi tepe kartlara geçerim 2 senede işleri ilerletirsem veya direkt güçlü bir kart alıp gittiği yere kadar götürürüm.

Sadece şunu anlamadım 5060Ti VRAM avantajı yüzünden 4070 den önde kalmaz mı neden 4070 daha mantıklı dediniz? Ona göre araştırayım ben de o fiyattaki modelleri.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,234,298
Üyeler
201,464
Son üye
Enes D
Geri