sein.
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 201
1660 Super ekran kartımı 9060xt 16gb a yükselttim. performans açısından beni gerçekten tatmin etti. yazılımsal herhangi bir sorunda yaşamadım. fakat düşündüğüm kadarıyla kalan sistem parçalarım eski olduğu için beni zorluyor gibi 500gb ssd yetmediği için 1-2 AAA oyun yüklediğimde disk doluyor. ve gen3 olduğundan dolayı muhtemelen yükleme yaparken falan arada sırada sorun çıkartıyor veya 16 ddr4 ramler artık yetmiyor. herhangi bir oyuna girdiğimde zaten ramler fulleniyor. ben öğrenciyim o yüzden bütçeye yönelik gitmemizi isterim. çünkü düzenli bir gelirim yok yüklü miktarda. sistemimi dengeli tutacak kalan parçaları şimdiden seçmek istiyorum yada en azından ne kadar para biriktirmem gerektiğini öğrenmek istiyorum. güncel olarak kullandığım sistemi aşağıya bırakıyorum
GPU: 9060xt16gb
CPU: i5 10600
anakart: b460 tomahawk
cooler master 240ml sıvı sogutma kullanıyorum.
750w cooler master 80+ bronze psu var
500gb Kingston SA2000M8500G ssd kullanıyorum.
2tb skyhawk harddiskim var
2x8 ddr4 corsair 3200mhz olması lazım ramlerim var.
Bu durumda neleri sırasıyla yenilemeliyim yardımcı olursanız sevinirim. önce ssd yi yenileyip sonra komple ddr5 e mi geçirmeliyim? yada ddr5 e geçip sonradan mı gen4-gen5 ssd ye geçmeliyim. ve ne parçalar önerirsiniz yazarsanız sevinirim. şuanda atx bir anakart kullanıyorum gene atx bir anakart olursa daha iyi olur.
bütçe olarak belli değil sadece bu sistemi dengede tutabilecek ortalama parçalar istiyorum genede illa kesin bütçe lazımsa 25k falan olur en fazla sanırım
GPU: 9060xt16gb
CPU: i5 10600
anakart: b460 tomahawk
cooler master 240ml sıvı sogutma kullanıyorum.
750w cooler master 80+ bronze psu var
500gb Kingston SA2000M8500G ssd kullanıyorum.
2tb skyhawk harddiskim var
2x8 ddr4 corsair 3200mhz olması lazım ramlerim var.
Bu durumda neleri sırasıyla yenilemeliyim yardımcı olursanız sevinirim. önce ssd yi yenileyip sonra komple ddr5 e mi geçirmeliyim? yada ddr5 e geçip sonradan mı gen4-gen5 ssd ye geçmeliyim. ve ne parçalar önerirsiniz yazarsanız sevinirim. şuanda atx bir anakart kullanıyorum gene atx bir anakart olursa daha iyi olur.
bütçe olarak belli değil sadece bu sistemi dengede tutabilecek ortalama parçalar istiyorum genede illa kesin bütçe lazımsa 25k falan olur en fazla sanırım