Eski Masaustu Bilgisayarimda Ilk Once Neyi Upgrade Etmeliyim

thegreendawg

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
164
GPU: Nvidia Geforce GT 610 4GB VRAM)
CPU: AMD FX-9590
Motherboard: ASRock 990FX Extreme3
PSU: Diablotek DA Series 600W
RAM: G.Skill TridentX 16GB (2x8GB) DDR3

Anakartı komple değiştir modern bir platforma geç bütçe nedir

Bu anakartla hiçbir şey yapamazsın hocam. DDR4 bir sisteme geçiş yap en azından.

İşlemcin Ramin falan iyi, ekran kartı al sadece. Sonra bütçen varsa kalanları toplu değiştirirsin tek tek değişmiyor onlar malum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yalnız o anakart o işlemciyi desteklemiyor normalde, çalışıyor mu sistem öyle?

Son düzenleme:
4 ciguli fermi kart yok ki :D

Öncelikle bunu ne amaçla kullanmak istediğini belirtseydin keşke

Yani eğer ben günlük kullanım yani internette gezinme işte word vs. Kullanmak için diyorsan bir şeyi değiştirmene gerek yok
Veya aynı şekilde işte ben bunu 2’ci PC olarak kullanıcam işte sunucu olarak kullanıcam veya homelab vs. İçin kulanıcam diyorsanız o zamanda bir şeyi değiştirmeye gerek yok

Ama yok ben bunu ana bilgisayarım olarak kullanıyorum oyun falan oynıyacam diyorsanız direk komple sistemi değişin upgrade ile olacak iş değil
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

dusunmuyorum hocam anakarti degistirmeyi acikcasi
Hocam eğer ana bilgisayarın olarak kullanmak ve oyun oynamak gibi ağır şeyler yapacaksan anakartı değiştirmek zorundasın eğer gün sonunda PC’yi eline almak istemiyorsan

Elindeki işlemci 220TDP Senin Anakart iae 140W sınırı var yabi o işlemciyle oyun gibi veya render gibi işlemciyi yüksek watt çalıştıracak bir şey yaparsan VRAM’ler dayanamaz ve tüm sistemi eline alırsın
(yani yanar işlemci ve Anakart ve muhtemelen diğer parçalarıda yakarlar)

O anakartı yükseltmektense tamamen AM4’e geçmek çok daha mantıklı şahsen boşa para israf etme

İlla yükseltecem diyorsan önce anakartı Extrem6 veya 9 gibi daha üst segmente yükselt sonra Ekran kartınıda RX 580’e yükselt yeter

Ama dediğim gibi bununla uğraşacağına 2 hafta bir işte çalışsan vs. Çok daha iyi ve yeni nir AM4 sistem dizersin o parayla yani boşa takılı kalma şu sisteme

Son düzenleme:
Geri