Çözüldü✓ Ryzen 5 5600 ve Arc B580 FPS Drop Sorunu

Syclla

80+
Reaksiyon skoru
1
CS2'ye girince gerçekten çok fazla drop yaşıyorum. 1080p full ayarlarda ve ölüm maçında testlerimi gerçekleştirdim. FPS çok değişken 140-250 arası sürekli değişiyor, yer yer 100 120 civarlarına iniyor ama asıl problem ise 60-70 fpslere drop girmesi. İlk başta işlemci darboğazı olarak düşündüm. PBO ve undervolt yaparak işlemciyi daha üst frekanslara çıkardım. Şu an 4,65ghz olarak çalışıyor. Her şeyi denedim ekran kartına OC yaptım ama işin içinden çıkamadım.

İşlemci: Ryzen 5 5600
Anakart: MSI B450M-A PRO MAX
Ram: Apacer 2x8GB DDR4 3200MHZ
Ekran Kartı: Sparkle Arc B580 Titan OC
PSU: 650W

Güzel değerler. Hadi geçmiş olsun diyelim. O başlangıçta kasma konusunu anlamadım ama belki ilk kez vulkanla çalışıyor diyedir
Aynen ilk kez vulkanla açtığım içinmiş çık gir yapınca hızlı bir şekilde giriyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ama şöyle bir sıkıntı var faceit vulkan desteklemiyor. Maça girince vulkan hatası veriyor kapatınca giriyor.

arkadaşlar herkese tavsiyesi için teşekkür ederim. Vulkanı denedim ilk başta kasma vs olunca göz ardı etmiştim. Zaten dm girmiyorum rekabetçi yoldaş vs takıldığım için dert etmemiştim ama Vulkanda böyle fpsler geldiyse ben de üzerine düşerim. Diğer oyunlarda performansı soran arkdaşım için de uygun bir vakitte elimde olan oyunlar üzerinden deneyimlerimi ayrı bir konu açarım. Teşekkürler.

CS2'ye girince gerçekten çok fazla drop yaşıyorum. 1080p full ayarlarda ve ölüm maçında testlerimi gerçekleştirdim. FPS çok değişken 140-250 arası sürekli değişiyor, yer yer 100 120 civarlarına iniyor ama asıl problem ise 60-70 fpslere drop girmesi. İlk başta işlemci darboğazı olarak düşündüm. PBO ve undervolt yaparak işlemciyi daha üst frekanslara çıkardım. Şu an 4,65ghz olarak çalışıyor. Her şeyi denedim ekran kartına OC yaptım ama işin içinden çıkamadım.

İşlemci: Ryzen 5 5600
Anakart: MSI B450M-A PRO MAX
Ram: Apacer 2x8GB DDR4 3200MHZ
Ekran Kartı: Sparkle Arc B580 Titan OC
PSU: 650W
kanka graafik full oynama istiyorsan benim grafiği aitm oyna esporcularda o şekilde kullanıyor

arkadaşlar herkese tavsiyesi için teşekkür ederim. Vulkanı denedim ilk başta kasma vs olunca göz ardı etmiştim. Zaten dm girmiyorum rekabetçi yoldaş vs takıldığım için dert etmemiştim ama Vulkanda böyle fpsler geldiyse ben de üzerine düşerim. Diğer oyunlarda performansı soran arkdaşım için de uygun bir vakitte elimde olan oyunlar üzerinden deneyimlerimi ayrı bir konu açarım. Teşekkürler.
Gölgeleyiciler derleniyor başlangıçta tamamen bundan kaynaklı kasmalar, CS2'de kısa sürer derlenmesi. Derlendikten sonra bir yarım saat daha arada takılma olur sonra sorunsuz yüksek FPS'lerle oynarsın.

1786993777926.webp

Olur hocam teşekkür ederim. Buradan yazarsan herkes faydalanmış olur.

1786993797950.webp

Aynen ilk kez vulkanla açtığım içinmiş çık gir yapınca hızlı bir şekilde giriyor.

Ama şöyle bir sıkıntı var faceit vulkan desteklemiyor. Maça girince vulkan hatası veriyor kapatınca giriyor.

Hocam cs2 başlatma seçeneklerine -vulkan yazıp oyuna girdim ilk girişte 3fpsye falan düştü ekran dondu ve pc bağırmaya başladı sonra oyun açıldı ilk günden bunu yapmadığım için kendime kızıyorum normalde 120-130fps arası takılıyordu dmde hatta 70fpse düşük drop yiyip kızıp çıktığım silah maçında şuan min 250fps alıyorum inanılmaaz bir değer bence. Hem silah maçında hemde dmde 2 ayrı ss aldım değerler beni inanılmaz tatmin etti ekran kartının hakkını veremiyormuşuz şimdiye kadar. Ve oyun hayvan gibi akıcı oldu. Saygılar sevgiler. B580 alıpta cs girenler direk aldığı gibi bu ayarı yapsın.Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Kalabalık ortamdan uzaklaştım 450ye falan uçuyor baya mutlu etti beni bu olay.
rekabetçide kaç alıyorsun ayarlar max mı birde

Son düzenleme:
hocam vulkanla ben 7800x3d ile 150

rekabetçide kaç alıyorsun ayarlar max mı birde
İlk mesajını anlamadım herhalde 7800x3d + b580 ile 150fps alıyorsun. Ben rekabetçide geçen 500ü gördüm normalde 330-410 arası falan takılıyor. Ayarlarım fullde değil tiktokta faceit 10 seviye birtane yayıncıdan rica edip aldım.

aynen hocam cs deniyim dedim cache full ayarlar 150 şimdi düşürüp denieyeceğim ayarları bir atabilir misin rica etsem

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,238,697
Üyeler
202,686
Son üye
kuyumcumehmet
Geri