Hangi Ekran Kartını Tercih Etmeliyim ?

mertaydn

80+
Reaksiyon skoru
52
Arkadaşlar parça parça sistem dizmekteyim, geriye sadece ssd fam ve ekran kartı kaldı. Malum ekran kartlarına zam bekleniyor ve muhtemelen bellek içeren ram ve ssd lere hatta anakarta falan da zam gelebilir diye duymuştum. Sorum şu aslında. Daha çok rekabetçi oyunlar oynamaktayım. Hikayeli oyun alıp 1 kere bitirmek için binlerce TL vermeyi de tercih etmiyorum. Zaten rekabetçi oyunlar oynarım diyerekten 300hz ekran almıştım. Ram ssd ve ekran kartına ortalama 25k bütçe ayırdım. Zam gelecek diye 9060xt 16gb gibi bir kartı almalı mıyım yoksa oynadığım oyunlar ve bütçe sebebi ile ortalama 10 12k lık kartlardan birini almam mantıklı olur mu ? (25k bütçe ile yaklaşık 2. Elden 12k ya ekran kartı 9k ya ram ve 4 k ya 1tb ssd düşünüyorum ). Sistemde 7500f im var ve muhtemelen 2 sene upgrade yapmam. Görüşlerinizi bekliyorum.

Arkadaşlar parça parça sistem dizmekteyim, geriye sadece ssd fam ve ekran kartı kaldı. Malum ekran kartlarına zam bekleniyor ve muhtemelen bellek içeren ram ve ssd lere hatta anakarta falan da zam gelebilir diye duymuştum. Sorum şu aslında. Daha çok rekabetçi oyunlar oynamaktayım. Hikayeli oyun alıp 1 kere bitirmek için binlerce TL vermeyi de tercih etmiyorum. Zaten rekabetçi oyunlar oynarım diyerekten 300hz ekran almıştım. Ram ssd ve ekran kartına ortalama 25k bütçe ayırdım. Zam gelecek diye 9060xt 16gb gibi bir kartı almalı mıyım yoksa oynadığım oyunlar ve bütçe sebebi ile ortalama 10 12k lık kartlardan birini almam mantıklı olur mu ? (25k bütçe ile yaklaşık 2. Elden 12k ya ekran kartı 9k ya ram ve 4 k ya 1tb ssd düşünüyorum ). Sistemde 7500f im var ve muhtemelen 2 sene upgrade yapmam. Görüşlerinizi bekliyorum.

Çözünürlük yazmamışsın ama 1080p diye düşünüyorum?

Madem bildiğimiz rekabetçi oyunlardan gideceksin o halde dlss fg fsr gibi teknolojilerle işin olmaz diye tahmin ediyorum? Bu sebeple kas gücüne odaklanmak daha doğru olur

9060xt 16gb olur makuldür. Nvidia tarafında 5060ti 16lık ile kas gücü kıyaslaması yap ve al. ama bu sefer ramsiz ve ssdsiz kalacaksın bütün para gidecek ona nasıl alternatif üretebiliriz bakmak lazım

Vallaha 12k civarına ikinci elde iyi temiz sana güzel fpsler verecek bir gpu ne model bulunabilir ben bilemedim arkadaşlar daha iyi bilir

Ama kesinlikle gpu konusunda güzel güncel modellerden birini alman senin için hayırlısı olur bu sefer gerçekten 9060xtymiş yok 5060ti mış 5070 miş keşke alıp kenara atsaydım diyeceğimiz günler gelebilir 👍 senelerce üzmeden kullandırır. Pazar durgun baksana amd en son bi 9050 çıkardı “öfff bu suskunluk yeter biraz gpumuzu konuşsunlar” der gibi 🤣 nvidia suskun amd suskun…

Çünkü 12k gpuya ayırıp ram ve ssdden mahrum olmayım dersen bu sefer ilerde gpu upgrade’i yapmak istediğinde ne elindeki gpu para edicek nede az buz para koymadan yapamayacaksın

Başka arkadaşlarımızında fikrini al mutlaka. İdeal bi seçim oluşturulur

Son düzenleme:
Geri