Yardım GPU Fanım Bozuldu Türkiyede Bulamıyorum Palit Dual RTX 2060 Super

NordaN

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
147
Merhabalar değerli forum üyeleri
Palit dual rtx 2060 Super ekran kartımın 1 adet fanı bozuldu ve yedek fan alacaktım ama ne kadar arasamda Türkiye'de bulamadım malesef. Farklı model palit kartlarda aynı fanların kullanıldığını öğrendim ama yine bulamadım fanlarını

Zaten kartım 2 fanlıyken bile 83 dereceleri gören bir kart iken tek fan ile nasıl kullanabilirim bilmiyorum. Sahibinden bakarken farklı kartların bloklarının 1k civarında satıldığını gördüm. Onlardan birini alıp kendi gpumu onun içine oturtabilir miyim acaba yoksa vida delikleri farklı yerde midir hiç bilmiyorum.

Veya bir şekilde herhangi başka bir fan takabilir miyim acaba kartıma. Farklı bir markadan buna uyacak boyutta bir fan bulabilir miyim.

şöyleli bir şey yapabilirsin daha iyi soğutur hatta. 2 tane pekte dandik olmayan güzel bi fanla verimin artar. fan çerçevesini söküp alüminyum bloğa takıcaksın.

1787055130858.webp

Bozuk kart ara bulabilirsen fan bloğunu komple söker kullanırsın. başka da mevcut bloğu söküp kasa fanı takmak dışında yapabileceğin bir şey yok

Bozuk kart ara bulabilirsen fan bloğunu komple söker kullanırsın. başka da mevcut bloğu söküp kasa fanı takmak dışında yapabileceğin bir şey yok
Bilgisayarcıya yazdım dedi bu fandan bulamayız ama akşam bi getir aynı ölçüde farklı fan takmayı deneyelim dedi

Bütçeniz el verir mi bilmiyorum ama eski şeyleri diriltmek yerine 5050 bile olsa yeni bi malzemeye geçebilirsiniz.
Şuan gaminggen de galax var 14500 e

Bütçeniz el verir mi bilmiyorum ama eski şeyleri diriltmek yerine 5050 bile olsa yeni bi malzemeye geçebilirsiniz.
Şuan gaminggen de galax var 14500 e
Yani hocam aktif olarak profesyonel seviyede CS oynuyorum ve sezon ortası olduğu için bütçemi zorlamayacak hızlı çözümler biraz daha işime yarayacaktır şu etapta. Yeni bir karta geçmek bütçemi biraz zorlayabilir. Kasamda 6 adet fan var 2 tanesini karta takıp yeni fan alana kadar o şekilde kullanabilirim belki.

Yani hocam aktif olarak profesyonel seviyede CS oynuyorum ve sezon ortası olduğu için bütçemi zorlamayacak hızlı çözümler biraz daha işime yarayacaktır şu etapta. Yeni bir karta geçmek bütçemi biraz zorlayabilir. Kasamda 6 adet fan var 2 tanesini karta takıp yeni fan alana kadar o şekilde kullanabilirim belki.
sadece cs ise kartın çektiği gücü sınırlayıp o şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. zamanında rx 580 varken yaklaşık 30w kadar kısmıştım ısı bayağı düşmüştü tabi aynı oranda performansta düşüyor.

sadece cs ise kartın çektiği gücü sınırlayıp o şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. zamanında rx 580 varken yaklaşık 30w kadar kısmıştım ısı bayağı düşmüştü tabi aynı oranda performansta düşüyor.
Zar zor 320hz monitöre yetiyor zaten kart. performansını kısmak genel olarak olumsuz etkileyebilir

En düşük grafik ve düşük çözünürlükte (ki muhtemelen 4:3 1280 oynuyorsunuz) kartın ısınmaması lazım. FPS kilidini açın, aşırı FPS daha akıcı oyun falan değil monitör kaç hz ise o FPS te oynayın Kart ısınmaz
Diyordum ki 320 hz mis 💔🥀

En düşük grafik ve düşük çözünürlükte (ki muhtemelen 4:3 1280 oynuyorsunuz) kartın ısınmaması lazım. FPS kilidini açın, aşırı FPS daha akıcı oyun falan değil monitör kaç hz ise o FPS te oynayın Kart ısınmaz
Diyordum ki 320 hz mis 💔🥀
Hangi oyunu oynadığım farketmeksizin kart 80-81 derecede çalışıyor. 320hz monitörüm var ve avg 400fps civarı alıyorum zaten

Geri