Yardım NZXT N7 Z890, Core Ultra 5 245k ve Arc B580 Sistem Toplama (Öneri)

ARNN

80+
Reaksiyon skoru
4
Herkese merhaba,

Yeni bir sistem topluyorum ve ağırlıklı olarak League of Legends, CS2, Valorant, Rainbow Six Siege gibi rekabetçi oyunların yanı sıra Ark gibi hayatta kalma oyunlarını da akıcı bir şekilde oynatacak bir donanım hedefliyorum. Görsellik benim için oldukça önemli; bu yüzden genel olarak bembeyaz ve temiz bir estetiğe sahip bir sistem dizmek istiyorum.

Şu ana kadar ana bileşenlerin bir kısmını satın aldım, ekran kartında da kararımı verdim sayılır. Ancak güç kaynağı, kasa, fanlar ve sıvı soğutma konusunda yardımlarınıza ve fikirlerinize ihtiyacım var.

Aldığım Parçalar:

Anakart: NZXT N7 Z890 (Beyaz sisteme ve genel tasarıma çok yakışacağını düşündüğüm için tercih ettim)

İşlemci: Intel Core Ultra 5 245K

Almayı Planladığım Parça:

Ekran Kartı: Sparkle Intel Arc B580 Titan

Yardım ve Öneri Beklediğim Parçalar (Kendi Bulduğum Seçenekler):

Kasa ve PSU için kendi çapımda bir araştırma yaptım ve birkaç model buldum. Bulduğum modeller şunlar:

Güç Kaynağı (PSU): NZXT C850 850W 80+ Gold ATX 3.1 Tam Modüler Beyaz. Hem kablolarının hem de kendisinin beyaz olması ve anakartla aynı ekosistemden olması bana çok mantıklı geldi. Bu sisteme 850W yeterli ve geleceğe dönük olur diye düşündüm. Siz ne dersiniz?

Kasa: Kasa konusunda biraz kafam karışık. Beyaz ve panaromik bir görünüm istediğim için şu üç model arasında kaldım:

1. Corsair 3500X RS-R Beyaz (3x120mm ARGB Fanlı)

2. MSI MAG PANO 100R PZ White ARGB

3. HAVN HS 420 Base Edition White

(Not: Araştırırken ASUS TUF Gaming GT502 Plus Siyah modeli de çok hoşuma gitti ama kurmak istediğim tamamen beyaz temayı bozup bozmamak konusunda kararsızım.)

Sıvı Soğutma ve Fanlar: İşte en çok tıkandığım nokta burası. Bu kasaları tam dolduracak, beyaz temaya uyum sağlayacak ve 245K'yı serin tutacak bir sıvı soğutma arıyorum. (Anakart NZXT olduğu için Kraken serisi mantıklı olur mu?) Ayrıca kasa içi hava akışını destekleyecek beyaz, şık ARGB fan önerilerinize de tamamen açığım.

Sorularım:

1. Kendi bulduğum bu kasa ve PSU seçenekleri, aldığım parçalarla tam uyum sağlar mı? Yoksa "Bunun yerine kesinlikle şunu almalısın" dediğiniz daha iyi/mantıklı alternatifler var mı?

2. Beyaz tema ve bu donanımlar için önerebileceğiniz en f/p veya en estetik sıvı soğutma ve fan kombinasyonları nelerdir?

Fikirlerini ve deneyimlerini paylaşan herkese şimdiden çok teşekkür ederim!

Not: yazıyı yapay zeka ile düzenledim. Hatalar veya gereksiz gelen kısımlar için kusura bakmayın.

• Beğen
Reaksiyonlar: ARNN

İşlemci şu olsun lütfen
İşlemciyi tek başına almadım. İtopyadaki anakart işlemci bundle ı aldım. O yüzden değiştirmek biraz zor olabilir. Fatura da şirket üzerine. Çok fark yaratır mı?

İşlemciyi tek başına almadım. İtopyadaki anakart işlemci bundle ı aldım. O yüzden değiştirmek biraz zor olabilir. Fatura da şirket üzerine. Çok fark yaratır mı?
%10 kadar Fark yaratır da değiştirebileceğini sanmıyorum bundle aldıysan

• Beğen
Hocam kasa olarak deepcool cg530 4f argb white modeline bakmanızı öneririm hem beyaz hem 4 adet pwm argb fan ile geliyor 1 adet 4 girişli kontrolcü ile hemde fiyatı uygun
Sıvı soğutma olarak eğer ekran aramıyorsanız arctic liquid freezer III pro 360mm ARGB white bu kasaya çok iyi olur hemde sektördeki en iyi 360mm sıvı soğutmayı kullanmış olursun
Kasanın aşağısında boşluk kalmasın istiyorsan onun için kasa ile tam uyumlu uygun fiyatlı bir fan bulamadım ancak belki corsair reverse rs120 argb 3-pack white fanları alıp tadabilirsin
Benim önerilerim bunlardı beğenirsiniz beğenmezsiniz size kalmış ancak full nzxt sistem toplamak istiyorsanız h6 flow gibi bir kasada alabilirsiniz

• Beğen
Hocam kasa olarak deepcool cg530 4f argb white modeline bakmanızı öneririm hem beyaz hem 4 adet pwm argb fan ile geliyor 1 adet 4 girişli kontrolcü ile hemde fiyatı uygun
Sıvı soğutma olarak eğer ekran aramıyorsanız arctic liquid freezer III pro 360mm ARGB white bu kasaya çok iyi olur hemde sektördeki en iyi 360mm sıvı soğutmayı kullanmış olursun
Kasanın aşağısında boşluk kalmasın istiyorsan onun için kasa ile tam uyumlu uygun fiyatlı bir fan bulamadım ancak belki corsair reverse rs120 argb 3-pack white fanları alıp tadabilirsin
Benim önerilerim bunlardı beğenirsiniz beğenmezsiniz size kalmış ancak full nzxt sistem toplamak istiyorsanız h6 flow gibi bir kasada alabilirsiniz
nzxt H9 flow rgb 2025 versiyonunu aldım. 420mm fan ile 420mm sıvı soğutucu bakıyorum beyaz olarak. Psu olarakta sama g1000 almayı düşünüyorum. Sizce nasıl psu?

nzxt H9 flow rgb 2025 versiyonunu aldım. 420mm fan ile 420mm sıvı soğutucu bakıyorum beyaz olarak. Psu olarakta sama g1000 almayı düşünüyorum. Sizce nasıl psu?
420'ye gerek yok o CPU'ya ortalama bir 360 da fazlasıyla yeter fiyat farkı varsa 420 almak için çabalamayın. Sisteminize ben 850W takardım.

420'ye gerek yok o CPU'ya ortalama bir 360 da fazlasıyla yeter fiyat farkı varsa 420 almak için çabalamayın. Sisteminize ben 850W takardım.
2. El kasadan çıkma kullanılmamış buldum 4k ya o yüzden almaya niyetlendim. 420mm sıvı soğutmayı ise thermalright frozen warframe 4600 e buldum. Mantıksız mı bu parçalar? Nzxt 850w olanı 6k civarı. Yada başka 4-5k bandına güzel bir psu öneriniz var mı?

2. El kasadan çıkma kullanılmamış buldum 4k ya o yüzden almaya niyetlendim. 420mm sıvı soğutmayı ise thermalright frozen warframe 4600 e buldum. Mantıksız mı bu parçalar? Nzxt 850w olanı 6k civarı. Yada başka 4-5k bandına güzel bir psu öneriniz var mı?
Sıfır ayarına yakınsa thermalright frozen warframe 420mm çok iyi bir soğutucu kıyas olarak 360mm soğutucuların kralı arctic liquid freezer III pro 360mm ARGB soğutucudan daha 1 2 dereceye yakın daha serin çalıştırıyor estetik olarak ekranının olmasıda artı puan

• Beğen
Sıfır ayarına yakınsa thermalright frozen warframe 420mm çok iyi bir soğutucu kıyas olarak 360mm soğutucuların kralı arctic liquid freezer III pro 360mm ARGB soğutucudan daha 1 2 dereceye yakın daha serin çalıştırıyor estetik olarak ekranının olmasıda artı puan
Sıfıra yakın değil direkt sıfır sıvı soğutma. Psu için düşünceniz nedir?

Geri