3 Defa Servise Giden Lenovo Loq 15iax9 Laptopun Onarımı İptal Etmek

Reaksiyon skoru
0
Merhaba sizden yardım istiyorum ve ne yapacağımı bilemiyorum ben 26.03.2025 tarihinde lenovo loq 15iax9 rtx 4060 i5 12450hx laptop aldım trendyoldan gti bilişimden fakat laptop arızası verdi ve 27.05.2026 ilk kaydımı açtırdım kağıttaki bildirilen arızası böyle yazdırdım:
"Sorun Cihazda low brightness sorunu mevcuttur. BIOS ekranında da sorun devam ediyor. Adaptör takıldığında parlaklık sorunu geçici olarak düzeliyor. / Daha önce adaptör soket bölümünde sorun yaşamış ve cihaz şarj almamış kontrol edilmesini istiyor. /1 adet pixel bulunmaktadır."
Onlar fa yapılan islemj böyle yazdılar:
"Cihazdaki görüntü sorununa istinaden LCD EKRAN değişimi yapılmıştır.Cihaz sorunsuz çalışmaktadır. Cihazın kullanımı öncesi lütfen bataryanın bir müddet şarj olmasını bekleyiniz." Ama sorun hala devam ediyordu bende tekrar actirdim
06.06.2026 tarihinde tekrar actirdim ve sorun söyle yazdırdım :
"Sorun e-ticket Bu gün (06.06.2026) garantiden gelen laptopumu actim birde ne göreyim ekran düzgün takılmamış yamuk takılmış ekranin sol üst köşesi çok altta sağ üst köşesi üstte ekranin sol alt kısmı çok aşağıda sağ üst kısım çok yüksekte yani o fazlalık olan siyah şeritli çıkıntılar çok bariz görünüyor yani ekranin diş siyah seritli yeri fotograflarda var yani yamuk ekran lütfen düzeltilmesini istiyorum. Ve ekranin sol üst köşesi tam takılmamış az açıklık var yani tam takılmamış. Oynuyor tam sıkılmamış yani ek olarak 230w adaptör istiyorum 170w adaptör yetmiyor. Oyunlarda prizdeyken şarjı hep pıt pıt düşüyor battery drain oluyor. Bunu istememe rağmen bana gönderilemedi. Ve ben belirttiğim halde İsteğim yazılmadı. Lütfen düzeltilmesini istiyorum."
Onlar da yapılan islemi böyle yaptılar:
"Cihaz açılmıyor sorununa istinaden ANAKART değişimi yapılmıştır. Adaptör değişimi yapılmıştır. Cihaz sorunsuz çalışmaktadır. Cihazın kullanımı öncesi lütfen bataryanın bir müddet şarj olmasını bekleyiniz."
Yazdılar bundan 1.5 falan geçti ve oyun oynarken tekrar laptop bozuldu bende tekrar açtım
07.08.2026 tekrar oluşturdum ve onlara 10.08.2026 tarihinde servise geldi ve açtırdigim ticket iptal olmuş ve tekrar açılmış fotoğrafları atacağım ve su an ben laptopun onarılmasını istemiyorum iade değişim istiyorum galiba doa raporu onu istiyorum dedim ve onlar inadina tamir etmisler ve kargoya bu hafta gelebilir denildi ve ben 3.defa açtığımda söyle yazdım:
"Merhaba, Lenovo LOQ 151AX9 model dizüstü bilgisayarım daha önce garanti kapsamında birden fazla kez servis gördü. İlk servis sürecinde ekran değişimi yapıldı. Ancak yaşadığım sorun devam ettiği için cihazı tekrar servise gönderdim ve bu kez anakart ile ekrana giden bağlantılar değiştirildi. Daha sonra ekranın kasaya düzgün oturmaması nedeniyle cihazı tekrar servise gönderdim ve bu sorun giderildi. 6 Ağustos akşamı oyun oynarken cihaz aniden kapandı. Kapanmasının ardından şarj almamaya başladı ve o andan itibaren hiç açılmadı. Daha önce bu cihazda anakart değişimi yapılmış olmasına rağmen şimdi yeniden ciddi bir donanım arızası yaşamam nedeniyle bu modele olan güvenim kalmadı. Bu nedenle cihazımın tekrar onarılmasını istemiyorum. Ürün değişimi talep ediyorum. Mümkünse Lenovo LOQ 151AX10 veya eşdeğer ya da daha yeni bir model ile değiştirilmesini rica ediyorum. Cihaz hiç açılmadığı için Lenovo Vantage'a erişemiyorum ve tanılama kodu oluşturamiyorum Şimdiden teşekkürler"
Şeklinde yazdım ona rağmen tamir oldu şimdi ben ne yapmam lazim yoksa kargo gelmeden thh başvurayım mi kargo gelsin mi ya da geldikten sonra neler yapayım hangi yasal süreçleri baslatmam lazim lütfen bana yardim edin şimdiden teşekkürler...

Ekler

• 1000217675.webp
    1000217675.webp
    61.1 KB · Hit: 9
  • 1000217673.webp
    1000217673.webp
    24.7 KB · Hit: 7
  • 1000217656.webp
    1000217656.webp
    22 KB · Hit: 6
  • 1000217671.webp
    1000217671.webp
    26.2 KB · Hit: 7
Garanti sürecindeki belgeleri, gönderme onarım gibi süreçteki belgeleri, garantiye gönderdiğin yazdığın notları, servis raporlarını, varsa ürünün o ekranının yamuk takılan fotoğraf halini falan hepsini çek thhye başvurunu yap. Buraya anlattığın gibi tane tane teker teker süreci aynı şekilde mağduriyetlerini belirterek anlat. Fotoğrafları gerekli belgeleri pdf olarak yüklemeni isteyecek onları da pdf yap yükle fatura bedelini uyuşmazlık bedeli yani ürün ücreti gibi kısımları ne kadar aldıysan kuruşu kuruşuna doldur thhye ver gitsin.

Çok teşekkür ederim başka birsey yapmam lazim mi? 3 defa actim ve biri iptal olmus kendi sistemlerinde hata olmuş galiba tekrar açmışlar yani toplam 4 tane gözüküyor fakat lenovo onarim sorulamada 3 tane gözüküyor ama lenovonun lena botunda 4 tane diyor anlamadkm gitti ve 2 defa da anakarti değiştirdiler diğerinde de önem vermeyerek sadece ekran degisti su an 2.defa yandi su anda anakart değişti thh basvuruken baska neler yapmam lazim ben Ürün değişimi mi yapayim yoksa para mi alayim ama parami alorsam 40.000tl bu fiyata ayni düzeyde laptop yok rtx 3050 satiliyor ben bu eflasyon oldugu icin parami güncel fiyattan nasil alabilirim yoksa 40.000tl den mi alacagim ve ben neler yapmam lazim simdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,234,829
Üyeler
201,591
Son üye
AAlperenYLDRM
Geri