Üniversiteler Arası Yatay Geçiş ile İlgili Sorum Var

Reaksiyon skoru
13
Merhabalar. Aslında ben istediim bir yere yerleştim ama daha iyi bilinen üniversitelere şansımı denemek isterim.

Benim taban puanım 446 ve yatay geçiş yapmak istediğim yerler 460. Myp ile yapamıyorum çünkü full taban puan bakıyor ama ortalamayı yüksek tutarsak farkı kapatabiliyoruz diye duymuştum. Ne kadar doğrudur ge gerçekçidir?(kontenjan 1-2 kişi mi oluyor üniversiteler arası geçişlerde?)

Bölüm kimya mühendisliği

Yatay geçişler 3 farklı şekilde oluyor.

1. Kurum içi aynı üniversitenin A bölümünden B bölümüne %80 benzer derslerin olması gerekir, akademik genel not ortalaması ile olur (agno) genelde 2.50 ve üstüdür. Üniversiteden üniversiteye şartları değişir ancak 2-3 kontenjan açılır. Alttan ders olmayacak.(İlk başvuru 1.sinif bittikden sonra yazın yapılır.)

2. Kurumlar Arası ise yine (agno) ile yapılır benzer veya aynı bölüm olması şarttır. Genelde 2.50 üstü ortalama gerekir. Kontenjan kurum içi geçişe göre daha fazladır (5-...) .Bu geçişte hem agno ya hem de yks yerleştirme puanına bakılır ve başvuru yapanlar arasından sıralama yapılır, agnonun yüksek olması oldukça önemli ayrıca da alttan dersinin olmaması gerekir. Genel olarak şartlar bunlar tabi uniden uniye değişir.
(İlk başvuru 1.sinif bittikden sonra yazın yapılır.)
Yıl kaybı ve ders saydırma muhabbetinden dolayı genelde 1.sinifin yazında yapılırsa yapılır.

3. Merkezi Yerleştirme puanı zaten onu sormamışsın...

Yatay geçişler 3 farklı şekilde oluyor.

1. Kurum içi aynı üniversitenin A bölümünden B bölümüne %80 benzer derslerin olması gerekir, akademik genel not ortalaması ile olur (agno) genelde 2.50 ve üstüdür. Üniversiteden üniversiteye şartları değişir ancak 2-3 kontenjan açılır. Alttan ders olmayacak.(İlk başvuru 1.sinif bittikden sonra yazın yapılır.)

2. Kurumlar Arası ise yine (agno) ile yapılır benzer veya aynı bölüm olması şarttır. Genelde 2.50 üstü ortalama gerekir. Kontenjan kurum içi geçişe göre daha fazladır (5-...) .Bu geçişte hem agno ya hem de yks yerleştirme puanına bakılır ve başvuru yapanlar arasından sıralama yapılır, agnonun yüksek olması oldukça önemli ayrıca da alttan dersinin olmaması gerekir. Genel olarak şartlar bunlar tabi uniden uniye değişir.
(İlk başvuru 1.sinif bittikden sonra yazın yapılır.)
Yıl kaybı ve ders saydırma muhabbetinden dolayı genelde 1.sinifin yazında yapılırsa yapılır.

3. Merkezi Yerleştirme puanı zaten onu sormamışsın...
Bu 2. ye nasıl başvuru yapılıyor?

En erken 1.sınıf bittikten sonra yazın ağustos ayı gibi başvurular yapılıyor. Her üniversitenin istediği belgeler kendi sistemlerine yüklenip başvuru yapılıyor ardından da 2-3 hafta sonra sonuçları açıklanıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yatay geçiş başvurusu yapmak istediğin üniversitenin 2026-2027 akademik takvimini google da arat ve kurumlar arası yatay geçiş tarihini bul. Şuan için yapman gereken 1.sinifta aldığın tüm dersleri iyi bir ortlama ile vermek.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,235,831
Üyeler
201,851
Son üye
tunahann37
Geri