[İade Başlattım] TCL 27p3a Pro Monitör ile İlk İzlenimler!!!

Teşekkürler, ben de 10 ay önce idare etsin diye MSI pro mp225 almıştım, 3 bin liraydı. Açıkçası beklediğimden daha iyi çıktı. 100hz çok kötü değil, renkleri hoşuma gidiyordu. En azından webde falan doğru hissettiriyordu. Belki sonrasında yeni bir tane alırım... OLED'ler bazı yazı arkası renk şeyi ve yanma riski olmasa çok iyi ama sırf denemek için de alıp iade düşünmek istemiyorum ya... Denedikten sonra da dönmek zor olabilir diyorlar. Bilemiyorum, iyileri de fazla pahalı. Asus'un monitörleri renk olarak da iyi diyorlardı veya bir Gigabyte önerilmişti sonrasın bakacağım artık bir süre eski düzene dösem iyi olur gibi.

Hepsiburadanın kapıda iadesi varmış iyi ki ya nasıl taşıyacam diye düşünüyordum. Daha önce amazonun da vardı ama bulunduğum yerden kaldırdılar sanırım, sonrasında hiç olmadı ve iadeler masraflıydı bazısı.
Yeni monitor alma dusunceniz varsa bu sure zarfinda gpudan bir sure fps sabitler, tearing gibi sorun veya ihtimalinin de onune gecmis olursunuz. RGB OLED incelemeleri geliyor ardi ardina tabi bazi eksileriyle (bir miktar parlaklik dususu olmus WOLED tarafinda). OLED dusunmuyorsaniz TCL vd. narkalarin da sonraki LD destekli monitorlerini takip edersiniz.

Arkadaşlar iade başlattım. Sabah uyandığımda da "iade etmeli" dedim. Memnun olmadım ya bir türlü, kazıklanmış gibi hissetmedim çok ama içime sinmedi. Dilerim ki iade sıkıntısız tamamlanır.
hayırlısı olsun, oled yakışır
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yeni monitor alma dusunceniz varsa bu sure zarfinda gpudan bir sure fps sabitler, tearing gibi sorun veya ihtimalinin de onune gecmis olursunuz. RGB OLED incelemeleri geliyor ardi ardina tabi bazi eksileriyle (bir miktar parlaklik dususu olmus WOLED tarafinda). OLED dusunmuyorsaniz TCL vd. narkalarin da sonraki LD destekli monitorlerini takip edersiniz.
rgb oled değil rgb woled eksileriyle.

hayırlısı olsun, oled yakışır
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

rgb oled değil rgb woled eksileriyle.
parantez icinde WOLED tarafinda yazdim ya :) Su ABLyi salsalar diyecegim ama burn-in garanti olur artik ve enerji sarfiyatinin artmasi..

Konudaki tartışmayı kavgaya çevirenler konudan uzaklaştırıldı.

Evet, o riski aldım, infiluçırların emir almışçasına överek paylaştığı monitörün 2k olanı idi ve denemek istedim, kağıt üzerinde harika görünüyordu. Ancak şimdi kutusunu açıp kuralı 12 saati geçtikren sonra içime sinmiyor gibi.

1. Benim deneyimime göre bölgesel karartma çok kötü. Beğenmedim. Özellikte koyu arkaplan varsa oradaki çoğu şey kararmış gözüküyor. Kapalı tutuyorum.

2. 1200nit diyor ama Apple TV'de yüksek kaliteli HDR film açtığımda eh işte oluyor. iPhone 16e'm gibi değil,ama tabii o oled, ancak oled alternatifi diye pazarlanınca... Ancak denediğim çoğu filmde hdr kapalı daha iyi görünüyor sanki. Onun haricinde HDR çok kötü ya monitörde, ben zannediyordum ki SDR'yi bozmadan üzerine HDR parlaklık ile şölen olacak ama renkler tuhaflaşıyor, daha doğrusu daha kırmızı tonda kalıyor ve beyazlar parlıyor biraz, bu kadar. Birkaç Marvel filminde iyi görünebilir belki ama onun haricinde zannetmiyorum bir halta yarayacağını.

3. Daha önce 3 bine aldığım MSI pro mp225 100hz monitördeki web renklerini alamıyorum sanki, renklerle biraz oynadım aynı onun gibi iPhone ekranını referans aldım, elbette aynı olmaz ama kırmızı ve yanında duran gri tonu istediğim gibi tutturamayınca yorulup vazgeçtim.

4. Normal SDR ve sRGB ile fena değil ama yani mini led ve hdr bir işime yaramıyor gibi, kullanımıma göre beğenmedim. Çok oyunda denemedim gta online açtım ama hdr ile çok kötü. hdr kapalı harika. Ancak bu açından orta halli bir ips monitörden ne farkı kaldı ki? Sanki bunun için çok fazla para gibi. OLED monitör hiç kullanmadım, belki onu alabilirdim ama görev çubu ve sekmeler yeri geldiğinde çok uzun süre sabit kalabiliyor, yanar o kadar para ile heba olur diye korktum. Belki iyi bir IPS mi almalıyım renkleri daha iyi ve doğru gösteren, o halde bu monitörden pek farkı olmayacaktır benim için.

Arkadaşlar iade etmeye yakınım. Ne diyorsunuz? Ne yapmalıyım tavsiye ne edersiniz? Yanlış mı düşünüyorum... Daha fazla mı deneyimlemeliyim?

@elsyus isimli arkadaşımız da almıştı o ne düşünüyor?

Daha önce hangi monitörü alsam diye şu topic'i açmıştım:
25inc 300 Hz olan modeli aldım memnunum dediğin sorunların hiçbirini yaşamadım HVA panel renkler gerçekten oled gibi oluyor HDR kapalı olunca

25inc 300 Hz olan modeli aldım memnunum dediğin sorunların hiçbirini yaşamadım HVA panel renkler gerçekten oled gibi oluyor HDR kapalı olunca
tepki süresi nasıl peki oled gibi mi?60hz 60 fps oynatırmı

Hata şurada genelde; HDR sandığımız şey değil. Yani açtığımız anda bizi harika renklerin, canlılığın, atmosferin içine çekecek öğe değil. Hatta oyunların %80'inde HDR modding yapmadan, HDR açmanın bir mantığı bile olmuyor.

Teknolojiye yeni olanlar da HDR'ı açıp, gümbür gümbür olayın içine dalınca; "bu muydu" diyorlar.

HDR'ın bu olduğunu düşünen herkese önerim HDR performansına bakmayın hiçbir şeyin; SDR performansına, SDR parlaklık yüksekliğine bakın.

HDR çünkü çoğu zaman düşündüğümüz şey değil.

HDR modları kurmakla, yer yer oyun oyun kalibre etmekle uğraşmayan insan girişmemeli. Ben de onlardan biriyim. O yüzden tek aradığım şey renk doğruluğu ve 600+ nit SDR parlaklığı. Köylü gözlerim fazlasını anlamıyor.

Geri