Çözüldü✓ Sıvı Sogutma Ön Panel İçin Hangisi Dogru

aslan6226

80+
Reaksiyon skoru
65
arkadaşlar ilk defa sivi sogutma aldim lianli galahad 2 lcd 280. Kurulumu yaptim , kasam ust panel 280 destekliyor ama anakart kaynakli tam olarak sigmiyor mecburi on panele aldım ama aklimdaki soru su borular altta mı ,ustte mi olmalı doğrusu nedir ?

Ekler

• 1000100949.webp
    1000100949.webp
    462 KB · Hit: 45
  • 1000100921.webp
    1000100921.webp
    416.3 KB · Hit: 43
İkisi de olabilir ama en iyi seçenek fanların içeriye hava aldığı şekilde ve borunun alt tarafta olduğu şekil, yani ikinci fotodaki.

İkisi de olabilir ama en iyi seçenek fanların içeriye hava aldığı şekilde ve borunun alt tarafta olduğu şekil, yani ikinci fotodaki.
çok sağol valla kafam öyle böyle allak bullak olduki arastiriyorum surekli altta kalırsa ömrü kısalir felan yanlış olur felan bende degistim uste bakacak sekile aldım tekrar altta alıyorum ozaman

çok sağol valla kafam öyle böyle allak bullak olduki arastiriyorum surekli altta kalırsa ömrü kısalir felan yanlış olur felan bende degistim uste bakacak sekile aldım tekrar altta alıyorum ozaman
Hayır üstte kalırsa zamanla hava kabarcığı orada birikecek zaten o yüzden daha fazla ses yapar. Pompanın altında olmasın yeterli zaten yeni pompalar o kadar kötü değiller.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Koyabilirsen de fanları öne koy ki havayı direk radyatöre bassın, emmekten daha faydalı olur.

k
Hayır üstte kalırsa zamanla hava kabarcığı orada birikecek zaten o yüzden daha fazla ses yapar. Pompanın altında olmasın yeterli zaten yeni pompalar o kadar kötü değiller.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Koyabilirsen de fanları öne koy ki havayı direk radyatöre bassın, emmekten daha faydalı olur.
on panel yarı mesh tam sirkilasyon olmuyor belki fanlari one alirim dedigin gibi daha iyi olur

k

on panel yarı mesh tam sirkilasyon olmuyor belki fanlari one alirim dedigin gibi daha iyi olur
hocam kasa pek iyi durmuyor az bi bütçe ayırıp hala inidirmdeyse corsair 480t alabilirsiniz

1000139315.webp
Boruları böyle getiririm ben hava olsa bile üstte kalır pompanı bağırttırmaz

Aslında şimdi kontrol ettim ve Noctua'nın rehberinde "The tube connectors of the radiator should be oriented towards the bottom of the case if possible, but they can also be oriented towards the top as long as the highest point of the radiator is higher than the pump." diyor. Kısaca çevirmem gerekirse mümkünse borular aşağıda olsun ancak yukarıda olması da sorun değil diyor.

Corsair'in rehberinde de aynı şekilde "We only recommend this if the tubes connecting the radiator to the pump are at the bottom, with the top end of the radiator above the pump." belirtilmiş. Farklı olarak Corsair doğrudan boruların üstte kalacağı şekilde ön panele montajlanmasını önermiyor.

Kaynak: https://www.noctua.at/en/expertise/guides/where-should-i-install-my-aio-radiator-top-vs-front-side

Ekler

• 1787246894019.webp
    1787246894019.webp
    147.6 KB · Hit: 6
Geri