Macunu Yenirler Miydiniz?

Nitro serisi bir başka yahu! 😂😂
Fanlarımdan birisi de ötmeye başlamıştı, onlarda da quick connect diye bir özellik varmış. Yaprakların arasından tornavidayı sokup 1 vidayı söküp fanı çektiğinizde anında çıkıyorlar. Etiketi kaldırıp ortasına yağı sıkıp geri kapatmak da çok basitleştirilecek şekilde tasarlanmış. Tekrar itince de yerine oturuyor. Güzel düşünülmüş özellikler var gerçekten.

Fanlarımdan birisi de ötmeye başlamıştı, onlarda da quick connect diye bir özellik varmış. Yaprakların arasından tornavidayı sokup 1 vidayı söküp fanı çektiğinizde anında çıkıyorlar. Etiketi kaldırıp ortasına yağı sıkıp geri kapatmak da çok basitleştirilecek şekilde tasarlanmış. Tekrar itince de yerine oturuyor. Güzel düşünülmüş özellikler var gerçekten.
Evet, evet onu ben de gördüm. Çok ucuz diye almıştım ama Nitro serisi şu anda da 5 sene önce de ilk 3'e girecek soğutma ve mühendislikle üretiliyor gerçekten.

Güvenlik etiketini sökerken ve macun değişirken video kaydı alman iyi olur, güvenlik etiketinin ilk kez söküldüğü tarihi ve yapılan işlemi kayıt altına almak ilerde satacağın zaman en azından biraz daha güvenli hissettirir. Etiketi sökmeden önce ekran kartının çalıştığını göstermek için bir test de çekebilirsin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Mümkünse kamerayı sabitle ve bütün işlemleri kadraj içersinde yap, kesintisiz bir video olsun

Aç reis satmayacaksan çok saçma elinde 3 4 ay duracaksa kullanacaksan aç

Aklıma gelmişken şunu ekleyeyim, belki siz biliyorsunuzdur ancak ben deneye deneye öğrenmiş oldum. Bu karta en az 7-8 kez bakım yapmışımdır ancak sıcaklıkların kötü olduğu ve anında tekrar açmam gerektiği veya 1-2 haftada kendini saldığı durumlar olmuştu. Yapay zekaya sorarak, video izleyerek vs. yapıyordum. Herkesin söylediği gibi arkadaki çipin çevresindeki X plakayı çapraz olarak yarım yarım sıkıyordum. 3 ay önce son yapışımda bunun yerine plakayı yine çapraz şekilde sıktım ancak yarım yarım yerine her bir vidayı 1 tur çevirerek diğerine geçtiğimde sıcaklıklar şu ana kadar aldığım en düşük seviyeye ulaştı. MX6 ile Furmark'ta 10 dakikada 1200RPM, 80 derece, hotspot 91 derece. Tabii MX7 daha az pump-out yapacağı için belki X plakayı yarım sıkmak MX6'daki kadar etki etmeyebilir ancak son yapışımda tekrar açtığımda tüm macunu kenara ittiğini fark etmiştim.

Hocam kısa vadede satacaksan değiştirme ama kullanıcı isen değiştirebilirsin.

Aklıma gelmişken şunu ekleyeyim, belki siz biliyorsunuzdur ancak ben deneye deneye öğrenmiş oldum. Bu karta en az 7-8 kez bakım yapmışımdır ancak sıcaklıkların kötü olduğu ve anında tekrar açmam gerektiği veya 1-2 haftada kendini saldığı durumlar olmuştu. Yapay zekaya sorarak, video izleyerek vs. yapıyordum. Herkesin söylediği gibi arkadaki çipin çevresindeki X plakayı çapraz olarak yarım yarım sıkıyordum. 3 ay önce son yapışımda bunun yerine plakayı yine çapraz şekilde sıktım ancak yarım yarım yerine her bir vidayı 1 tur çevirerek diğerine geçtiğimde sıcaklıklar şu ana kadar aldığım en düşük seviyeye ulaştı. MX6 ile Furmark'ta 10 dakikada 1200RPM, 80 derece, hotspot 91 derece. Tabii MX7 daha az pump-out yapacağı için belki X plakayı yarım sıkmak MX6'daki kadar etki etmeyebilir ancak son yapışımda tekrar açtığımda tüm macunu kenara ittiğini fark etmiştim.
2-3 tur 2-3 tur şeklinde yaparım hep ama, macunun viskozitesi de önemli dediğiniz gibi. MX-7 ile nasıl değerler alacaksınız; değiştirince onu da burada yazarsanız harika olur.

Cevap yazan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Önce ne kadar süre kullanıp kullanmayacağıma karar vereceğim. O süreçte de UV + +%20-30 fan profili ile 97 98 skalasında sabitleyip; karar verince satacak ya da macunu değiştireceğim.

Faz değişimli termal ped kullanırım macun yerine. Kaç senelik kart zaten aç gitsin
memorylere nerden temin ediyorsunuz termal pad o işi ezelden beri tedarik edemiyorum doğru düzgün
Uv + fanı fulle devam satacaksan

Aramızda kalsın da, ben bir malım. Yaptığım kablolama bunca zamandır 3 fandan ortadaki fanı tamamen bloke etmiş. 2 fan ile çalışıyormuş.

2 fan ile 101-103 ise 3 fan ile 95-96'ya gerilerse; hiçbir şeye gerek kalmaz. Enerji bulunca bir el atacağım.

1787253223777.webp

Ekler

• WhatsApp Image 2026-08-15 at 20.40.09 (1).webp
    WhatsApp Image 2026-08-15 at 20.40.09 (1).webp
    69 KB · Hit: 31
Aramızda kalsın da, ben bir malım. Yaptığım kablolama bunca zamandır 3 fandan ortadaki fanı tamamen bloke etmiş. 2 fan ile çalışıyormuş.

2 fan ile 101-103 ise 3 fan ile 95-96'ya gerilerse; hiçbir şeye gerek kalmaz. Enerji bulunca bir el atacağım.

Alıntıyı görüntüle
Kasa 10/10 gozukuyor o degil de

• Beğen
Reaksiyonlar: luse
bi ara bu mevzuya kafa yormuştum elimde 4 yıllık bir 3060 12 gb vardı sonrasında fabrika çıkışlı termal macunların sağlam olduğunu duymuştum ve harbiden oyunda 65 derecelerde geziyordu gerek duymadım kısa süre sonra etiketleri açmadan sattım.

Kasa 10/10 gozukuyor o degil de
Sağ olun hocam, kabloyu üstten verince şimdi kötü görünüyor ama ahahahaha.

Alttaki fanları low profile almam gerekecek. Şu an 3 fanla %50 fan devrinde furmark 10 dakikada 95 gördü max.

Kurtuldum galiba.

Sağ alttaki fanı da sökebilirim gerçi low profil fan yerine.

Bu kartı hiç küçük bir kasada görmemiştim, Corsair 7000X'de mini kalıyor fana bir şey değer mi diye hiç aklıma bile gelmezdi. Bu arada ben de MX7 sürmeye hazırlanırken sürmeden önce bir şu anki hâlini test edeyim de referans alıp ne kadar değişeceğine bakayım diye düşündüm ve test ettim. Eğer sizin bahsettiğiniz 95 hotspot ise zaten hiç gerek yok değiştirmenize. Nitekim ben de şu an uğraşmaktan vazgeçtim çünkü bu sıcaklık, fan hızı artışı zaten odanın sıcaklığıyla açıklanabilecek bir durumda gibi çünkü intake kısmında 30 derece gösteriyor kasa, mayıs ayında ilk sürdüğümde testi yaptığım sırada 20-25 arası olabilir. Benim en başta 3 ayda kendini saldı deme sebebim oyunlarda 80-85 derece arası takılmasıydı ancak fan hızı göstergesini de açtığımda 600RPM'de çalıştığını gördüm, sessiz olmasını tercih ederim o yüzden ısınması da çok umrumda değil şu anda açıkçası. Sizin de sıcaklıklarınız şu anda klimasız oda sıcaklığında ise kış aylarında doğrudan oda sıcaklığı farkı kadar düşecektir.

Ekler

• 1787261592637.webp
    1787261592637.webp
    258.9 KB · Hit: 6
Önce ne kadar süre kullanıp kullanmayacağıma karar vereceğim.
Kullanırsın kullanırsın ömürlük kart bu. Haa ileride canın sıkılır değişmek istersin sana benim sparkle b580ni veririm panda sisteme yakışır 😅 Unutmadan şunuda ekleyeyim sparklenin tüm stokları bitmiş değerlendi yani .d

Geri