18 Olduktan Sonra Neler Yapılır

Yazılacağım zaten de onu biraz bekletiyorum para yok şuan işe başlayacağım ordan biriktirmeler ile maaşın neredeyse tamamı üniversite için biriktirmeye gidecek euro yapıp değer kaybetmeden biriktireceğim bir kısmını kendime ayırıp onun ile biriktirirsem geri kalanını aile destek çıkarsa direkt araba ya yazılıp daha sonra motor ehliyeti alıp yurtdışı için global ehliyeti de alıp yurtdışında kuryelik yapmayı düşünüyorum çıktığımda
bence daha elle tutulur hedefler belirle kendin için. 20-21 yaşlarına kadar bir meslek edin. hem üniversite düşünüp hem de kuryelik hedefliyorsan yanlış düşünüyorsun. geleceğe dair biraz daha sağlam adımlarla hedef belirlemeni tavsiye ederim.

bence daha elle tutulur hedefler belirle kendin için. 20-21 yaşlarına kadar bir meslek edin. hem üniversite düşünüp hem de kuryelik hedefliyorsan yanlış düşünüyorsun. geleceğe dair biraz daha sağlam adımlarla hedef belirlemeni tavsiye ederim.
Kuryelik arkayı tutmak için hocam orada iş bulamazsam gibisinden üniversiteyi de orada okuyacağım burda da maaştan dolayı köfteci yusufta işe gireceğim 18 olmadığım için almamışlardı 18 olmayı bekledim yarın tekrar gideceğim iş için 1 sene çalışıp seneye yurtdışında cebimde param ile gideceğim

Kuryelik arkayı tutmak için hocam orada iş bulamazsam gibisinden üniversiteyi de orada okuyacağım burda da maaştan dolayı köfteci yusufta işe gireceğim 18 olmadığım için almamışlardı 18 olmayı bekledim yarın tekrar gideceğim iş için 1 sene çalışıp seneye yurtdışında cebimde param ile gideceğim
anladım, inşallah hakkında hayırlısı olur kardeşim şimdiden başarılar dilerim.

Kardeşim en para bir çok konuda avantajlı. EFT/Havale gibi para gönderme seçeneklerinden kesinti yapmıyorlar.

Ne hakkım varmıs da kaybettim la gene
Resmi haklarda pek birsey yok. Ama yazılı olmayan hakların gitti. Mesela 18 yaşına basınca eve maddi desteğin yoksa ailen için sorun değilse bile dışarıdan birisinin gözünde kadın satıcıları ile aynı mertebede oluyon öyle rezil bir toplum algimiz var bizim. Sonra minibüslere öğrenci olduğunu kimlikle bile kanitlayamiyorsun. Az birsey çocukça hareket yapıp eglenince kac yaşına gelmiş hareketlere bak falan. Neyse anlarsın zaten zamanla erkek sakalı bıyığı çıkmaya başlayınca 18e basınca birçok baskı ile karşı karşıya kalıyor. Mesela bende doğum tarihimi yaşımı bilmeyen öz babam kendi e devletinden benim doğum tarihimi öğrenmiş ben onuda ay olarak aklında tutmamış sadece yıl olarak aklında tutmuş Benim yılca 18 olduğum sene ocak ayında anneme benim için nafaka göndermeyi kesti. Onuda zaten 10 sene öncesinin ekonomisine göre gönderiyordu o bile ağır gelmiş adama

Kardeşim en para bir çok konuda avantajlı. EFT/Havale gibi para gönderme seçeneklerinden kesinti yapmıyorlar.
Başvuru yaptım az önce aradılar da konuşamadım müsait değildim direkt aramayı kapatıyorum iyi günler diyip kapattı ya bu kadar hızlı beklemiyordum da yarın tekrar ararlarsa açarım o zaman bir konuda problemim vardı oda kredi kartı mevzuyeti geriyordu beni enpara da açarken gelir ve ne kadar işlem yapacağımı sorduğunda bi gerildim ama banka kartı veriyorlarmış gpt dedi o yüzden sıkıntı yok artık
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Resmi haklarda pek birsey yok. Ama yazılı olmayan hakların gitti. Mesela 18 yaşına basınca eve maddi desteğin yoksa ailen için sorun değilse bile dışarıdan birisinin gözünde kadın satıcıları ile aynı mertebede oluyon öyle rezil bir toplum algimiz var bizim. Sonra minibüslere öğrenci olduğunu kimlikle bile kanitlayamiyorsun. Az birsey çocukça hareket yapıp eglenince kac yaşına gelmiş hareketlere bak falan. Neyse anlarsın zaten zamanla erkek sakalı bıyığı çıkmaya başlayınca 18e basınca birçok baskı ile karşı karşıya kalıyor. Mesela bende doğum tarihimi yaşımı bilmeyen öz babam kendi e devletinden benim doğum tarihimi öğrenmiş ben onuda ay olarak aklında tutmamış sadece yıl olarak aklında tutmuş Benim yılca 18 olduğum sene ocak ayında anneme benim için nafaka göndermeyi kesti. Onuda zaten 10 sene öncesinin ekonomisine göre gönderiyordu o bile ağır gelmiş adama
Valla hocam bizimkiler öyle değil zaten işe gireceğim bıyıklarda ilkokuldan beri görünür seviyede varlardı ufak ufak liseye kadar traş etme gereksinimi yoktu çünkü sıfır sakal çok incecikte bıyık vardı 10-11 de kesmeye başladım

Dostlar 18. yaşıma an itibariyle girdim ve banka hesabı vs ne açmalıyım hali hazırda stajlardan uzun zamandır kullanmadığım iş bankası ve hali hazırda kullandığım temassız olmayan ziraat bankası hesabım var en para çok duyduğum için şuan onu açıyorum açmalı mıyım neler yapacağım en ufak fikrim yok bu konuda deneyimi olanlar yardım ederse mutlu olurum iyi forumlar
maaş falan olmadığı için hepsi başta 2k limit veriyor genelde sonra artıyor. Kredi kartına da fazla güvenme

ehliyet al gerisi boş iş her sene zamlanıyor bak elini çabuk tut
2 aya alacağım biraz pratik yapmam da gerekiyor hazır hissetmiyorum 12 yaşında koca renault traffic manuel vites tek seferde kaldırmıştım mükemmel şekilde de malum babam evde olmayınca öğretemiyor da

2 aya alacağım biraz pratik yapmam da gerekiyor hazır hissetmiyorum 12 yaşında koca renault traffic manuel vites tek seferde kaldırmıştım mükemmel şekilde de malum babam evde olmayınca öğretemiyor da
bana da babam öğretmedi. ben 17 yaşımda iken oynadığım araba oyunlarında manuel vites yapıp oynuyordum. gözümde büyüttüğüm şey vites atma işiydi, saçma gelebilir ancak bir şekilde pratik kazanmamı sağladı.

Geri