Yunusx
80+
- Reaksiyon skoru
- 9
Arkadaşlar merhaba, geçenlerde RTX 5070 Ti almıştım. Yüksek sıcaklık değerleri ve çok sesli çalışması nedeniyle iade etmiştim. Şansımı AMD tarafında denemek istedim ve Sapphire RX 9070 XT Nitro+ modelini aldım. Birkaç gündür kullanıyorum ve kart gerçekten mükemmel, oldukça memnunum. Fakat dün gece bir sorunla karşılaştım. Uzun bir indirme işlemim vardı. Ekran zaman aşımını 1 dakika olarak ayarlayıp bilgisayarı kendi hâline bıraktım. Ekran kapandıktan yaklaşık 1-2 dakika, en fazla 3-5 dakika içerisinde monitörde sinyal yok uyarısı çıkıyor ve bilgisayar kendi kendine yeniden başlıyor. Uyku zamanlayıcısı ise kapalı durumda. Biraz araştırma yaptıktan sonra Denetim Masası’ndan PCI Express güç tasarrufunu kapattım, ULPS özelliğinin değerlerini 0 yaptım, Windows hızlı başlatmayı kapattım ve son olarak BIOS’tan ASPM’yi kontrol ettim. O da kapalıydı. Fakat sorunum hâlâ devam ediyor. Şimdilik ekran zaman aşımını tamamen kapattım. Çok önemli bir sorun değil monitörü manuel olarak kapatarak da çözebilirim. Fakat insan yine de rahatsız oluyor. Bu sorun sizce neden kaynaklanıyor olabilir? Daha önce böyle bir sorun yaşayan oldu mu?
Sistemim:
Gigabyte H810M K anakart
Intel Core Ultra 5 225F işlemci
GoodRam 2x16 GB 5600 MHz CL36 RAM
Sapphire RX 9070 XT Nitro+
Bitfenix W808 kasanın kendi 850W 80+ Bronze güç kaynağı
Sistemim:
Gigabyte H810M K anakart
Intel Core Ultra 5 225F işlemci
GoodRam 2x16 GB 5600 MHz CL36 RAM
Sapphire RX 9070 XT Nitro+
Bitfenix W808 kasanın kendi 850W 80+ Bronze güç kaynağı