AMD Ekran Kartı Hata Veriyor

TheBuro

80+
Reaksiyon skoru
29
Arkadaşlar selamlar, imzamdaki sistemi incehesap üzerinden satın almıştım, kasa ile geldiğinde ekran kartında Furmark testlerinde Powercolor Hellhound RX 9070 XT model kartımın gpu hotspot sıcaklığı 94 derece gibi değerlerde olunca incehesaba ekran kartını geri gönderdim, onlarda bir sorun olmadığını amd ekran kartlarında 120 dereceye kadar normal olduğunu ama müşteri talebi üzerine değişim yaptıklarını söylediler, yeni gelen ekran kartını taktım bu seferde yine görüntü gelmedi BİOS pilini çıkarıp tekrar taktım bu sefer görüntü geldi, önce biosu güncelledim daha sonra ekran kartı driverini yükledim, biraz takıldıktan sonra ekranda aşağıdaki gibi hata verdi, bilgisayarı birkaç kez kapatıp açtığımda anakartın kırmızı ışıkları yanıyor arada bir 5 dk bekletiyor power tuşuna basınca tekrar açılıyor, bazende sorunsuz power tuşuna basıyorum açılıyor, ne yapmam gerekiyor arkadaşlar lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim sistemi alalı 3 hafta oldu doğru düzgün kullanamadım ve artık bu durum midemi bulandırdı, yorumlarınızı bekliyorum

WhatsApp Image 2026-08-24 at 10.14.44.webp

Arkadaşlar selamlar, imzamdaki sistemi incehesap üzerinden satın almıştım, kasa ile geldiğinde ekran kartında Furmark testlerinde Powercolor Hellhound RX 9070 XT model kartımın gpu hotspot sıcaklığı 94 derece gibi değerlerde olunca incehesaba ekran kartını geri gönderdim, onlarda bir sorun olmadığını amd ekran kartlarında 120 dereceye kadar normal olduğunu ama müşteri talebi üzerine değişim yaptıklarını söylediler, yeni gelen ekran kartını taktım bu seferde yine görüntü gelmedi BİOS pilini çıkarıp tekrar taktım bu sefer görüntü geldi, önce biosu güncelledim daha sonra ekran kartı driverini yükledim, biraz takıldıktan sonra ekranda aşağıdaki gibi hata verdi, bilgisayarı birkaç kez kapatıp açtığımda anakartın kırmızı ışıkları yanıyor arada bir 5 dk bekletiyor power tuşuna basınca tekrar açılıyor, bazende sorunsuz power tuşuna basıyorum açılıyor, ne yapmam gerekiyor arkadaşlar lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim sistemi alalı 3 hafta oldu doğru düzgün kullanamadım ve artık bu durum midemi bulandırdı, yorumlarınızı bekliyorum

Alıntıyı görüntüle
EXPO kapalıyken denedin mi.

Ramlerim 6000 mhz, defaultta 4800 mhz çalışıyor, expo ayarı yapmadım hocam

Bence sistemde genel bir stabilite sorunu var gibi sadece ekran kartı yüzünden değil gibi.

Wattman hataları düzeldi diyenler utanır mı bilmem.
Temiz format atın ve driverı kurarken driver only seçeneğiyle kurun, adrenalin programını kullanmayın
Hocam temiz formatla w11 kurdum, driver only seçeneği ne oluyor acaba

Ekran kartı driver kurulumu sırasında çıkan seçenek, adrenalin programı olmadan kurulum sağlıyor
Alıntıyı görüntüle
Örnek foto
Anladım hocam, tekrardan format atıp bu şekilde mi kurayım ekran kartını
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sistemi komple iade edecek dereceye geldim artık hocam ne yapıcam bilmiyorum

Alıntıyı görüntüle
Hocam hataları veya görüntü alamama durumunu yaşadığınız ana ait Olay görüntüleyicisi hata kayıtlarını ayrıntılar kısmını ekran görüntüsü alarak buraya atarsanız belki destek verme şansımız olur. Bir de sisteminiz imzanızdakiyle aynı değil mi? Değişen bir parça yok yani?

Önce bu program ile driverı kaldırın sonra kartın whql recommended yazan son sürüm driverı hangisiyse onu kurun (driver only seçeneği ile).
Düzelmezse ekran kartının iadesini veya nvidia muadili ile değişim isteyin.

Baştan hata yapmışsınız hocam 94 derece hotspot sıcaklığı normaldi sorsaydınız burada keşke normal sıcaklık kaça düşüyordu?

Hocam hataları veya görüntü alamama durumunu yaşadığınız ana ait Olay görüntüleyicisi hata kayıtlarını ayrıntılar kısmını ekran görüntüsü alarak buraya atarsanız belki destek verme şansımız olur. Bir de sisteminiz imzanızdakiyle aynı değil mi? Değişen bir parça yok yani?
Eve geçince bir bakayım konuya ekleyim hocam, nereden nasıl bakabilirim hocam yardımcı olabilir misiniz hangi görüntüyü ekleyim konuya

Eve geçince bir bakayım konuya ekleyim hocam, nereden nasıl bakabilirim hocam yardımcı olabilir misiniz hangi görüntüyü ekleyim konuya
Arama yerine olay görüntüleyicisi yazın, açın. Soldan windows günlüklerine tıklayın altından da sistem e tıklayın, olayın olduğu saat dakikada gerçekleşen kırmızı hata uyarılı olayları bulun üstüne bir kez tıklayın, alttan ayrıntılara tıklayın ve oranın fotoğrafını alıp buraya bi atıverin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,236,257
Üyeler
201,966
Son üye
sametozturk2912
Geri