7800x3d Sıcaklık Değerleri Normal Midir?

Ryaa

80+
Reaksiyon skoru
77
Arkadaşlar sistemi ilk aldıgımda tüm oyunlarda yükte maks 68 69 dereceyi görüyordu fakat bugün garip bir şekilde 80 dereceleri gördüm arkada bir tek discord açık sizce neden böyle olmuş olabilir ? macun daha 3 haftalık tertemiz

DeepCool LE520 ARGB 240 mm İşlemci Sıvı Soğutucu Var

1787684842402.webp

Ekler

• 1787684793333.webp
    1787684793333.webp
    308.3 KB · Hit: 69
  • Beğen
Reaksiyonlar: Che_
4.2ghz de neden kalıyor CPUZ açıp bir ekran görüntüsü atar mısın
hocam google ai ile destek alarak testleri yapıyorum fakat her şeyin çok olağan oldugunu söylüyor şuanda
1787694422506.webp
occt .webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Occt de power testi veya işlemci testi yapın %100 kullanımda kaç dereceye çıktığı önemli bizler için
.

• Beğen
Reaksiyonlar: Ryaa
4.2 de neden kalıyor boost clock değerine gelmiyor benim takıldığım nokta o 5ghz çıkması lazım bu işlemcinin yüzde yüzde core performance boost açık mı biostan ?
hiç bilmiyorum ki pchocasının bios ayarlarını görmüştüm amd aldıktan sonra yapılması gerekenler diye o ne diyorsa aynısını yaptım walla

4.2 de neden kalıyor boost clock değerine gelmiyor benim takıldığım nokta o 5ghz çıkması lazım bu işlemcinin yüzde yüzde core performance boost açık mı biostan ?
Expom kapalı ondan dolayı olabilir mi? Core performance boost auto ayarında EXPO kapalı oldugu için etkilemiyor olabilir mi

hiç bilmiyorum ki pchocasının bios ayarlarını görmüştüm amd aldıktan sonra yapılması gerekenler diye o ne diyorsa aynısını yaptım walla

Expom kapalı ondan dolayı olabilir mi? Core performance boost auto ayarında EXPO kapalı oldugu için etkilemiyor olabilir mi
ben cinebench yapıyorum ilk defa yaptım occt 4450mhz hızına çıktı benimkide max

Daha yeni 7800x3d aldım. Ve ilk oyun testimde -Cyberpunk- 80 dereceyi görüyordu. Burayı gördüm. occt testi yaptım 75w çekiyor dediğiniz gibi ve 74 derece max görüyor. Nihai performans expo açık, eco mode kapalı. maximum 75w çekiyor 4.5 mhz gördüm

• Beğen
Reaksiyonlar: Ryaa
Daha yeni 7800x3d aldım. Ve ilk oyun testimde -Cyberpunk- 80 dereceyi görüyordu. Burayı gördüm. occt testi yaptım 75w çekiyor dediğiniz gibi ve 74 derece max görüyor. Nihai performans expo açık, eco mode kapalı. maximum 75w çekiyor 4.5 mhz gördüm
Bende 4.5 gördüm zaten anlık görselde 4200 gözüküyor diye sabit kalmıyordu kesinlikle aralıklarla artıyor ve hafif düşüyordu

91e çekilebiliyorsa anlat yapalım hocam
Bence tamda olması gereken bunlar malum yaz ayındayız etraf çok sıcak ve doğal olarakts sıcaklıklar artsbiliyor işlemcinin yükte verdiği verilerde gayet olması gerektigi gibi her şey tıkırında ilerliyormuş gibi hissettiö yestleri yapınvs ve araştırınca

Geri