3000-5000 TL Kasa Önerisi

mcnalper

80+
Reaksiyon skoru
33
Merhabalar, selamın aleyküm. Ben parça parça sistem topluyorum da Aerocool D502A almıştım ama sonra akvaryum kasalar hoşuma gitti. Sizce D502A yerine akvaryum kasa alsam mı yoksa D502A mı kullansam? Alacağım sistemim bu.

Aldıklarım:
  • R7 9800X3D
  • MSI MAG X870E Tomahawk Wi-Fi 8400MHz (OC) M.2 AM5 ATX anakart
  • 1st Player NGDP 1300W 80+ Platinum ATX3.1/PCLE 5.1
  • Cooler Master Atmos II VRM Fan işlemci soğutucu
  • Aerocool D502A ARGB fanlı ATX oyuncu kasası
  • WD Black SN8100 1 TB NVMe Gen5 M.2 SSD
  • Kioxia M.2 2 TB Exceria Pro G2
  • MSI 31.5 MAG 321UP QD-OLED X24 3840 X 2160 (UHD) 16:9 flat QD-OLED 240Hz 0.03ms FreeSync Premium Pro pivot gaming monitor
  • Thermalright TL-C12B-S V3 ARGB 120mm siyah kasa fanı X5
  • Thermalright TL-C12RB-S V2 ARGB 120mm siyah kasa fanı X4
  • Thermalright fan-and ARGB hub X8 4 pinli RGB fan çoklayıcı
Alacaklarım:
  • 64 GB 2x32 GB 6000 MHz CL30 RAM (Kingston ya da XPG Lancer Blade (low profile lazım olduğu için) düşünmüştüm.)
  • ASUS TUF RTX 5080
  • Lian Li 8.8" universal ekran siyah

Lianli v100R

Şuna bakabilirsiniz. Bu en ucuz opsiyon.
Eğer fason marka istemiyorum diyorsanız;
Lian-Li vector kasa modeline de bakabilirsiniz.
Orta kalite için de şunlara bakın;
Ramage Kaizer, Gamepower Warcry
Almışken sağlam da olsun istiyorum. Dediğim gibi bütçem 3000-5000 kadar. Fason marka almayım dedim de bir yandan da acaba D502A kullansam mı diyorum. Siz ne dersiniz hocam?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Anladım, bir yandan da D502A kullansam mı diyorum. Siz ne önerirsiniz hocam?

V100r öneririm hocam işte. Kasa çok mühim değil hangisini beğeniyorsan onu alabilirsin

Gaming gecesinde iyi fiyata güzel kasalar düşüyor ben olsam cuma gününü beklerdim kasa için

Fanlarını ayrı alırım diyorsan 4k ya gruplarda o11d evo satılıyor siyah.

V100r öneririm hocam işte. Kasa çok mühim değil hangisini beğeniyorsan onu alabilirsin
Bu arada istediğim özellikleri söyleyim. Sıvı soğutma olduğu için üste 3 tane 120mm desteği olmalı. 3 tane anakartın sağında fan olmalı. 3 tane de aşağı takılabiliyor olursa çok sevinirim. Bunlara ek TUF 5080 biraz uzun ve kalın olduğu için ona uygun kasa olmalı. Lian Li ekranımı da takacağım için ona uygun olması çok önemli. Bunlara ek olarak ilerde sıvı soğutma yerine hava soğutmaya geçersem ona da uyabilmeli. Şuan elimde Phantom Spirit 120SE var, almışken ona uygun olması da çok önemli. Bütçeyi biraz da esnetebilirim, bunların doğrultusunda. Sağlam ve bilindik marka olursa çok sevinirim.

Gaming gecesinde iyi fiyata güzel kasalar düşüyor ben olsam cuma gününü beklerdim kasa için
Taksitle alırım hepsiburada'dan hocam. Bu arada istediğim özellikleri söyleyim. Sıvı soğutma olduğu için üste 3 tane 120mm desteği olmalı. 3 tane anakartın sağında fan olmalı. 3 tane de aşağı takılabiliyor olursa çok sevinirim. Bunlara ek TUF 5080 biraz uzun ve kalın olduğu için ona uygun kasa olmalı. Lian Li ekranımı da takacağım için ona uygun olması çok önemli. Bunlara ek olarak ilerde sıvı soğutma yerine hava soğutmaya geçersem ona da uyabilmeli. Şuan elimde Phantom Spirit 120SE var, almışken ona uygun olması da çok önemli. Bütçeyi biraz da esnetebilirim, bunların doğrultusunda. Sağlam ve bilindik marka olursa çok sevinirim.

Fanlarını ayrı alırım diyorsan 4k ya gruplarda o11d evo satılıyor siyah.
Hepsiburada'dan alacağım hocam. Bu arada istediğim özellikleri söyleyim. Sıvı soğutma olduğu için üste 3 tane 120mm desteği olmalı. 3 tane anakartın sağında fan olmalı. 3 tane de aşağı takılabiliyor olursa çok sevinirim. Bunlara ek TUF 5080 biraz uzun ve kalın olduğu için ona uygun kasa olmalı. Lian Li ekranımı da takacağım için ona uygun olması çok önemli. Bunlara ek olarak ilerde sıvı soğutma yerine hava soğutmaya geçersem ona da uyabilmeli. Şuan elimde Phantom Spirit 120SE var, almışken ona uygun olması da çok önemli. Bütçeyi biraz da esnetebilirim, bunların doğrultusunda. Sağlam ve bilindik marka olursa çok sevinirim.

Bu arada istediğim özellikleri söyleyim. Sıvı soğutma olduğu için üste 3 tane 120mm desteği olmalı. 3 tane anakartın sağında fan olmalı. 3 tane de aşağı takılabiliyor olursa çok sevinirim. Bunlara ek TUF 5080 biraz uzun ve kalın olduğu için ona uygun kasa olmalı. Lian Li ekranımı da takacağım için ona uygun olması çok önemli. Bunlara ek olarak ilerde sıvı soğutma yerine hava soğutmaya geçersem ona da uyabilmeli. Şuan elimde Phantom Spirit 120SE var, almışken ona uygun olması da çok önemli. Bütçeyi biraz da esnetebilirim, bunların doğrultusunda. Sağlam ve bilindik marka olursa çok sevinirim.

Taksitle alırım hepsiburada'dan hocam. Bu arada istediğim özellikleri söyleyim. Sıvı soğutma olduğu için üste 3 tane 120mm desteği olmalı. 3 tane anakartın sağında fan olmalı. 3 tane de aşağı takılabiliyor olursa çok sevinirim. Bunlara ek TUF 5080 biraz uzun ve kalın olduğu için ona uygun kasa olmalı. Lian Li ekranımı da takacağım için ona uygun olması çok önemli. Bunlara ek olarak ilerde sıvı soğutma yerine hava soğutmaya geçersem ona da uyabilmeli. Şuan elimde Phantom Spirit 120SE var, almışken ona uygun olması da çok önemli. Bütçeyi biraz da esnetebilirim, bunların doğrultusunda. Sağlam ve bilindik marka olursa çok sevinirim.

Hepsiburada'dan alacağım hocam. Bu arada istediğim özellikleri söyleyim. Sıvı soğutma olduğu için üste 3 tane 120mm desteği olmalı. 3 tane anakartın sağında fan olmalı. 3 tane de aşağı takılabiliyor olursa çok sevinirim. Bunlara ek TUF 5080 biraz uzun ve kalın olduğu için ona uygun kasa olmalı. Lian Li ekranımı da takacağım için ona uygun olması çok önemli. Bunlara ek olarak ilerde sıvı soğutma yerine hava soğutmaya geçersem ona da uyabilmeli. Şuan elimde Phantom Spirit 120SE var, almışken ona uygun olması da çok önemli. Bütçeyi biraz da esnetebilirim, bunların doğrultusunda. Sağlam ve bilindik marka olursa çok sevinirim.
Benim başka önerim yok maalesef.

Bu üçünden önereceğiniz var mıdır hocam? Bunlara ek başka da olabilir. Bu arada bütçem hepsiburada üzerinden maksimum 12600 TL. En azından 4 fanı(1 arka - 3 ön tarafta) olsun ve reverse olsun hocam. 3 tane de kendim reverse fanlarımdan takarım.

Zoko Father Siyah 9X12CM Argb Tower Kasa Kumandalı 11750 TL
https://www.hepsiburada.com/zoko-fa...li-p-HBCV0000DBIT91?magaza=techbasebilgisayar

Thermaltake 850W 80+ Gold Vıew 380 CA-3Z2-85M1WE-00 Argb Gamıng Mıd-Tower Pc Kasası 10274 TL
https://www.hepsiburada.com/-cdata-...kasasi-pm-HBC0000AS0I2Q?magaza=DEY ELEKTRONİK

Thermaltake Vıew 380XL Atx 4x Argb Fan Siyah Akvaryum (Psu Yok) Gamıng Kasa 10188 TL
https://www.hepsiburada.com/thermal...-gaming-kasa-pm-HBC0000HXNHKC?magaza=RotamNet

@AshenOne @Hiber @SyFox @umix @Walter & White @yoğurtluTANTUNİ

Hocam sizlerin de desteklerinizi bekliyorum.

Bu üçünden önereceğiniz var mıdır hocam? Bunlara ek başka da olabilir. Bu arada bütçem hepsiburada üzerinden maksimum 12600 TL. En azından 4 fanı(1 arka - 3 ön tarafta) olsun ve reverse olsun hocam. 3 tane de kendim reverse fanlarımdan takarım.

Zoko Father Siyah 9X12CM Argb Tower Kasa Kumandalı 11750 TL
https://www.hepsiburada.com/zoko-fa...li-p-HBCV0000DBIT91?magaza=techbasebilgisayar

Thermaltake 850W 80+ Gold Vıew 380 CA-3Z2-85M1WE-00 Argb Gamıng Mıd-Tower Pc Kasası 10274 TL
https://www.hepsiburada.com/-cdata-thermaltake-850w-80-gold-view-380-ca-3z2-85m1we-00-argb-gaming-mid-tower-pc-kasasi-pm-HBC0000AS0I2Q?magaza=DEY ELEKTRONİK

Thermaltake Vıew 380XL Atx 4x Argb Fan Siyah Akvaryum (Psu Yok) Gamıng Kasa 10188 TL
https://www.hepsiburada.com/thermal...-gaming-kasa-pm-HBC0000HXNHKC?magaza=RotamNet

@AshenOne @Hiber @SyFox @umix @Walter & White @yoğurtluTANTUNİ

Hocam sizlerin de desteklerinizi bekliyorum.
Seçeneklerden hiç biri iyi değil bence. Tamamen göreceli bir seçim kasa ama bu bütçeye net daha iyisi çıkar, seçeneklerin bir tanesi kasa+psu siz ayrı almışsınız zaten psuyu.

Son düzenleme:
Seçeneklerden hiç biri iyi değil bence. Tamamen göreceli bence bu bütçeye net daha iyisi çıkar, seçeneklerin bir tanesi kasa+psu zaten siz ayrı almışsınız zaten psuyu.
Evet hocam, PSU ayrı aldım ama boş hali satılmıyor diye o yüzden sorayım dedim. Bütçe 12600 TL dediğim gibi Hepsiburada'dan alacağım ve mümkünse en az 4 reverse fanlı olsun. Sizin önereceğiniz modeller var mıdır sistemime ve bileşenlere uygun olarak? Sağlam ve ömürlük olsun yani dandik olmasın istiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,026
Üyeler
202,175
Son üye
Omerecep
Geri