Öneri Ekran Kartları Fiyatları ile İlgili Görüş Alma

Bencede bende 9070 XT olacak en az 5 yıl değiştirmeyi düşünmem bile ben uzun zamandır 4 GB ram apu kullanıyorum ondan dolayı yenilemeyi düşünüyorum onun yerinde olsam onu baya bir süre kullanırım beğendiğim seri olursa geçerdim şimdi geçmesi israf olur hem 9070 XT bosa çıkıyor
Aynen hocam kartlar çok pahalı çünkü, pahalı olmasını geçtim arada çok fark var. Bu arada bütçe varsa rx 9070 xt almayı düşünüyorsanız vatanda 36 bin küsürlere düşüyor geceleri.

Arkadaşlar 2 hafta öncesine kadar bende çok memnundum karttan. Fakat coil whine sesi gelmeye başladı servise de yolladım, onlar da bu durumun çok normal olduğunu sesin bobinlerden kaynaklandığını gerek stres testlerinde gerek oyun testlerinde hiçbir sorun ile karşılaşılmadığını yazdılar raporda. Hayatımda ilk defa amd kart aldım ve başıma bu olay geldi daha önceden hep nvidea kartlar kullandım belki şans eseri onlarda bu durumla karşılaşmadım ama sonuç olarak karşılaşmadım. Bu sebeple kart değiştirmek istiyorum yoksa bende tabii istemem durduk yerde bu kadar masrafın altına girmeyi.

Ben elimdeki kartı satıp amd kullanmak istemiyorum çünkü https://www.amazon.com.tr/dp/B0DTGNZGNC?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1&language=tr_TR&psc=1 bu kartı alayım diyorum 9 ay taksitle ?
Amd kullanmamak ve aradaya 30 bin tl vermek icin ne gibi sorununuz var
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar 2 hafta öncesine kadar bende çok memnundum karttan. Fakat coil whine sesi gelmeye başladı servise de yolladım, onlar da bu durumun çok normal olduğunu sesin bobinlerden kaynaklandığını gerek stres testlerinde gerek oyun testlerinde hiçbir sorun ile karşılaşılmadığını yazdılar raporda. Hayatımda ilk defa amd kart aldım ve başıma bu olay geldi daha önceden hep nvidea kartlar kullandım belki şans eseri onlarda bu durumla karşılaşmadım ama sonuç olarak karşılaşmadım. Bu sebeple kart değiştirmek istiyorum yoksa bende tabii istemem durduk yerde bu kadar masrafın altına girmeyi.
😂 nvidia alinca gideceginimi sanıyorsun emin ol artma ihtimali bile var

Coil whine olayini siz yanlis anlamissiniz ve size muhtemelen yanlış aktarılmış coil whine Firma seçmiyor dogaya Konulan kanunlarin sonucu ortaya çıkan bir şey.

Bosu boşuna masraf etmeyiniz vereceğiniz para alacağınızin karsiligina degmeyecek. O paraya baska bir sey degistirin

Sen benim önceki nvidia karti gorsen herhalde Nvidiadan net soğursun

Amd kullanmamak ve aradaya 30 bin tl vermek icin ne gibi sorununuz var

😂 nvidia alinca gideceginimi sanıyorsun emin ol artma ihtimali bile var

Coil whine olayini siz yanlis anlamissiniz ve size muhtemelen yanlış aktarılmış coil whine Firma seçmiyor dogaya Konulan kanunlarin sonucu ortaya çıkan bir şey.

Bosu boşuna masraf etmeyiniz vereceğiniz para alacağınızin karsiligina degmeyecek. O paraya baska bir sey degistirin

Sen benim önceki nvidia karti gorsen herhalde Nvidiadan net soğursun
Peki bu olay ekran kartına değer kaybettirir mi satarken 2. elde ?

9070xt den 5080 e geçtim en beğendipim şey 4x olayı oldu 4k 240 hz monitörü dolduruyorum bu şekilde aşırıda bi gecikme yok hikayeli oyunlarda hissedilmiyor 9070xt de şahane bi kart ama güncellemeleri insanı yıldırıyor

9070xt den 5080 e geçtim en beğendipim şey 4x olayı oldu 4k 240 hz monitörü dolduruyorum bu şekilde aşırıda bi gecikme yok hikayeli oyunlarda hissedilmiyor 9070xt de şahane bi kart ama güncellemeleri insanı yıldırıyor
Vallahi 5080 lerde çok pahalı şuanda ama indirime denk gelirsem bende öyle değerlendirmeyi düşünüyorum açıkçası.

Coil whine durumunu sadece ekran kartında değil, PSU'da da yaşayabilirsin. Kafaya takılacak bir sorun değil. Yani rahatsız edecek derecede aşırı fazla mı çıkıyor? Genelde hissedilmez çünkü. Ayrıca NVIDIA kartlarda da olabilir.

Ben geçen sene ekim-kasım-aralık-ocak aylarında gün be gün takip ederek pc topladım vr sonrasında da takip ettim parça fiyatlarını. Kasım indirimleri acayip kolpaydı. Aman zamlanacak aman hemen al son indirimler diye pompalayıp normal fiyattan geçiriyorlar millete. Yavaş yavaş kafan göre topla hiç acele etme. Ekran kartları ve ramler zaten almış başını gitmiş kasımda indirim falan yaparsa sadece vatan yapar gerçek anlamda.

Coil whine durumunu sadece ekran kartında değil, PSU'da da yaşayabilirsin. Kafaya takılacak bir sorun değil. Yani rahatsız edecek derecede aşırı fazla mı çıkıyor? Genelde hissedilmez çünkü. Ayrıca NVIDIA kartlarda da olabilir.
Buraya video kaydı veya ses kaydı yükleyebiliyor muyum ? Dediğim gibi ben ilk defa yaşıyorum normal düzeyi nedir fazlası nedir bilmiyorum ?

Buraya video kaydı veya ses kaydı yükleyebiliyor muyum ? Dediğim gibi ben ilk defa yaşıyorum normal düzeyi nedir fazlası nedir bilmiyorum ?
Evet yükleniyor diye biliyorum, genelde belli bir FPS değerinden sonra, nispeten yüksek olan FPS değerlerinde hafiften çıkar hocam. Oyun oynarken vs duyuyor musunuz? Benim kartımda sapphire nitro ve coil whine sesi benim kartta da mevcut. Boştayken veya normal işlemlerde çıkmıyor sadece yüksek FPS aldığım programlar veya oyunlarda çıkıyor. Onlarda da duymuyorum bile kasaya kulağımı baya bir yaklaştırmazsam.

Evet yükleniyor diye biliyorum, genelde belli bir FPS değerinden sonra, nispeten yüksek olan FPS değerlerinde hafiften çıkar hocam. Oyun oynarken vs duyuyor musunuz? Benim kartımda sapphire nitro ve coil whine sesi benim kartta da mevcut. Boştayken veya normal işlemlerde çıkmıyor sadece yüksek FPS aldığım programlar veya oyunlarda çıkıyor. Onlarda da duymuyorum bile kasaya kulağımı baya bir yaklaştırmazsam.
Dostum şimdi şu şekilde saatlerdir bilgisayarım açık mesela forumlarda geziyorum, videolar izliyorum, dizi izliyorum işte ne bileyim bu tarz standart işlemlerle uğraşıyorum ve asla ses yok. Ama mesela sallıyorum valorant a gireyim ses anında başlıyor yani oyuna tıklar tıklamaz. bazen çok yükseliyor bazen vızıltı gibi geliyor bazen kesiliyor. Ama genel olarak sallıyorum 3 saat valodayım 2 saat 50 dadika falan dinliyorum bu sesi.

Bende kulağımda kulaklık varken falan yalan yok şimdi asla duymuyorum ama fps tarzı değil de hikâyeli oyunlar oynarken kulaklık asla takmam mesela sesi fullerim hoparlör gibi kullanırım kulaklığı. O zaman sesi mecburen duyduğum için bana battı açıkçası başkası olsa umursamaz belki ama.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,646
Üyeler
202,347
Son üye
fx9590 bulldozer
Geri