Dostlar herkese selamlar,
Sistemi toplama sürecinde parça seçiminden indirim takiplerine kadar yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Sayenizde içime sinen güzel bir sistem kurdum.
Sistemi çalışır hale getirdim ve temel adımları tamamladım:
Sistemi toplama sürecinde parça seçiminden indirim takiplerine kadar yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Sayenizde içime sinen güzel bir sistem kurdum.
Sistemi çalışır hale getirdim ve temel adımları tamamladım:
- BIOS güncellendi ve EXPO/XMP profili aktif edildi.
- Güncel chipset, GPU ve ses/ağ sürücüleri kuruldu.
- Windows güncellemeleri tamamlandı.
- Fan Eğrisi (Fan Curve) & Sıcaklık Optimizasyonu:
- Pompa ve kasa fanlarını BIOS üzerinden mi yoksa yazılım (Fan Control vb.) ile mi yönetmeyi önerirsiniz?
- Ani sıcaklık sıçramalarında fanların gereksiz devir artırmasını (ramp-up) engellemek için gecikme (step up/down time) değerlerini genelde nasıl ayarlıyorsunuz?
- Sessizlik/performans dengesi için referans aldığınız bir sıcaklık-yüzde eğrisi var mı?
- İlk Testler & Stabilite:
- İşlemci ve ekran kartı için termal kısma (throttling) veya kararsızlık olup olmadığını test etmek adına hangi benchmark/stres araçlarını (Cinebench, FurMark, OCCT, MemTest5 vb.) önerirsiniz?
- Gözden Kaçabilecek Ek Ayarlar:
- BIOS tarafında (PBO, Curve Optimizer, Resizable BAR vb.) veya Windows güç/performans planlarında kesinlikle yapmamı önerdiğiniz ek bir optimizasyon var mı?