Spor Salonu İçin Çalışma Programı Önerisi.

imzeo

80+
Reaksiyon skoru
195
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 aydır spora gidiyorum. İlk ay full body çalıştım. 2. Ay parçalı çalışmaya geçtim ancak spor hocasının verdiği programı beğenmiyorum. Program şu şekilde
Göğüs-arka kol
Sırt-ön kol
Bacak-omus
3 Günlük program bitirdiğinde sonraki gün en başa dön diyor. Haftada genellikle 4 gün spora gidebiliyorum. Sizin yaptığınız ve önerdiğiniz bir program var mı? Yapay zekaya sordum aşağıdaki programı öneriyor. Bunu yapayım mı?
Haftalık Takvim
Pazartesi: 1. Gün – Push (Göğüs, Ön/Yan Omuz, Arka Kol, Karın)
Salı: 2. Gün – Pull (Sırt, Arka Omuz, Biceps, Ön Kol, Karın)
Çarşamba: Dinlenme / Aktif Toparlanma
Perşembe: 3. Gün – Legs (Bacak, Kalf, Karın)
Cuma: 4. Gün – Shoulders, Arms & Core (Omuz, Kol, Karın)
Cumartesi / Pazar: Dinlenme

burada seçim tamamen sana bağlı. nasıl bir gelişim hedeflediğin önemli. ben de senin hocanın söylediği şekilde çalışıyorum sadece arka kolla ön kol günleri farklı. aslında program dediğin şey hedeflediğin bölgelerle ilgili gün gün çalışman gereken hareketleri kapsar. direk şu gün göğüs-arka kol şu gün sırt-ön kol çalış diye bir program yok zaten. bu konuyu kendince araştırmanı öneririm. ben öyle yapıyorum ve kendime en uygun hareketlerle antrenmanlarımı yapıyorum. 2 ayda bir falan hareketlerde değişiklik yaparım sıkmasın diye. bence şuan yapman gereken şey öncelikle nasıl bir gelişim hedeflediğini kendine sorup ona göre hareketleri, makineleri falan harmanlayarak kendince uygun bir program yap

burada seçim tamamen sana bağlı. nasıl bir gelişim hedeflediğin önemli. ben de senin hocanın söylediği şekilde çalışıyorum sadece arka kolla ön kol günleri farklı. aslında program dediğin şey hedeflediğin bölgelerle ilgili gün gün çalışman gereken hareketleri kapsar. direk şu gün göğüs-arka kol şu gün sırt-ön kol çalış diye bir program yok zaten. bu konuyu kendince araştırmanı öneririm. ben öyle yapıyorum ve kendime en uygun hareketlerle antrenmanlarımı yapıyorum. 2 ayda bir falan hareketlerde değişiklik yaparım sıkmasın diye. bence şuan yapman gereken şey öncelikle nasıl bir gelişim hedeflediğini kendine sorup ona göre hareketleri, makineleri falan harmanlayarak kendince uygun bir program yap
Kilom çok fazla değil ama belirgin bi göbeğim var. Önceliğim göbekten kurtulup vücut görünümümü omuz, sırt göğüs geliştirmek.

Kendime göre ayarlarım ama farkında olmadan sürekli aynı yerlere çalışmak istemiyorum.

kardiyo odaklı bir program hazırla bence. antrenmanlarının sonuna en az yarım saatlik bir kardiyo programı ekle. farkında olmadan aynı yeri çalışamazsın ki hatta şöyle yap ağırsağlam veya mac+ uygulamalarını indir telefonuna orada zaten her bölgeyle ilgili yapılabilecek hareketler var. hatta program önerileri de var. hareketlerin nasıl yapıldığının videoları da var. ister kendine göre bir program hazırla ister hazır programlara bak kendine uygun olanını seç. sırt için 4, göğüs 3, ön ve arka kollar için 2-3 ve omuz için de 3 hareket ortalama işini görür. ama hareket yazarken de dikkat etmen gereken şey çalıştığın kas grubunun her bölgesini çalışman daha faydalı olur. mesela omuz kası 3 gruba ayrılır ön, yan ve arka omuz. her bölge için ana odak bir hareket seçersen çok daha faydalı olur. youtubeda da aslında bir dünya video var çalışma programlarıyla ilgili. bir araştırma yaparsan bence çok güzel bilgiler edinirsin.

Geri