Yardım Bilgisayarcıya Termal Macun Sürdürmek Ortalama Kaç TL Olmalı?

Yapılan işlemler için 1000TL çok da absürt bir fiyat değil bu işi meslek olarak yapandan birinden hizmet olarak almak isteyince.
Ben de yaptırmazdım ancak evimizde bu işlemi basitçe yapabiliyor olduğumuz için işlem değersiz kalmıyor.
Burada problem sen bu hizmeti istedin mi?
Sen sadece işlemci için bıraktın, gayri ihtiyarı ekran kartını ve temizliği de kendisi yapıp mı öyle teslim etti?
Yoksa yapmadan önce sana sordu ve onayını alıp o şekilde mi tamamladı?
Eğer ikinci seçenek ise alan memnun satan memnun gayet güzel alışveriş.
Ama ilk seçenek ise çok büyük problem. Benim bıraktığım bilgisayarın ekran kartını ben söylemeden açacak ha? Sıfırını aldırtırım o adama o kartın.

Merhaba,

Küçük sayılabilir bir bilgisayarcı dükkanına gidip termal macun sürdürmek istiyorum.
Ne evimde, elimde termal macun var, ne de daha önce termal macun sürmüşlüğüm var.

Bu yüzden merak ettim.

Etik olarak bilgisayarcı benden kaç TL almalı?
Çünkü hiç para almayabilir de, 50 TL'de alabilir, 300 TL'de alabilir.

Yardımcı olursanız sevinirim. :)
hiç para almama işini unut :D

Ekran kartınız neydi içini açıp macun değiştiği için merak ettim
Inno3D RTX 2060
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartın 8gb ise 4gbyi kendine ayırmıştır öyle kapatmıştır kartı. Temizlik dediğinde öyle herşeyi söküp tek tek temizleme gibi bir şey yok hava makinasını vuruyor o kadar.
Nasıl yani 4gb kendine ayırmıştır derken?

Yapılan işlemler için 1000TL çok da absürt bir fiyat değil bu işi meslek olarak yapandan birinden hizmet olarak almak isteyince.
Ben de yaptırmazdım ancak evimizde bu işlemi basitçe yapabiliyor olduğumuz için işlem değersiz kalmıyor.
Burada problem sen bu hizmeti istedin mi?
Sen sadece işlemci için bıraktın, gayri ihtiyarı ekran kartını ve temizliği de kendisi yapıp mı öyle teslim etti?
Yoksa yapmadan önce sana sordu ve onayını alıp o şekilde mi tamamladı?
Eğer ikinci seçenek ise alan memnun satan memnun gayet güzel alışveriş.
Ama ilk seçenek ise çok büyük problem. Benim bıraktığım bilgisayarın ekran kartını ben söylemeden açacak ha? Sıfırını aldırtırım o adama o kartın.
Ben sadece işlemciye termal macun yeniletip kasaya hava vurması için kardeşimi göndermiştim fakat o gidince ekran kartının termal macun yenilemesine de okey vermiş.
Ekran kartının içi açılıp termal macun yenilendi mi bilmiyorum ama işlemcinin termal macunu yenilendiğini core tempten bakarak ve işlemci tabanlı valorant gibi oyun performanslarından da anlaşılıyor
Kasada hava vurulduğu için tertemiz olmuş
Yani şu ekran kartı işini anlamadım umarım ekran kartının içini açmamıştır hiç dokunmamıştır

Bence kendiniz yapamadığınız şeyler için 50-100 lira fiyat biçmeniz çok komik o kadar basit bir şeyse neden kendiniz yapmıyorsunuz.

Bence kendiniz yapamadığınız şeyler için 50-100 lira fiyat biçmeniz çok komik o kadar basit bir şeyse neden kendiniz yapmıyorsunuz.
işlemciye macun sürdürmek için bi tavuk döner ısmarlarım fazlası bozar

Inno3D RTX 2060

Nasıl yani 4gb kendine ayırmıştır derken?

Ben sadece işlemciye termal macun yeniletip kasaya hava vurması için kardeşimi göndermiştim fakat o gidince ekran kartının termal macun yenilemesine de okey vermiş.
Ekran kartının içi açılıp termal macun yenilendi mi bilmiyorum ama işlemcinin termal macunu yenilendiğini core tempten bakarak ve işlemci tabanlı valorant gibi oyun performanslarından da anlaşılıyor
Kasada hava vurulduğu için tertemiz olmuş
Yani şu ekran kartı işini anlamadım umarım ekran kartının içini açmamıştır hiç dokunmamıştır
Kardeşin onay verdiyse bilgisayarcının herhangi bir suçu yok problem kardeşin o halde.
Bu durumda fiyatta absürt bir seviyede değil.
Yalnız, içini açmadan termal macun değiştirilme gibi bir şansı yok. Kartının için açıldı.

Kardeşin onay verdiyse bilgisayarcının herhangi bir suçu yok problem kardeşin o halde.
Bu durumda fiyatta absürt bir seviyede değil.
Yalnız, içini açmadan termal macun değiştirilme gibi bir şansı yok. Kartının için açıldı.
Sanki ekran kartımın içini açıp termal macun yenilememiş gibi duruyor.
Sanki vazgeçmişte bize söylememiş gibi.
Bilgisayarı kardeşim götürdü ve getirdiği için sağlıklı iletişim kuramadım bilgisayarcıyla.
Onun dışında temizlik ve işlemci termal macunu konusunda tamamen memnunum.
İşlemci tabanlı Valorant gibi oyunlar ve core temp uygulamasıyla sıcaklık kontrolünde hissedilir bir fark var.

Ekran kartı marka model: Inno3D RTX 2060

Belki de modelini bilmediğinden kurcalamadı gibi.
Şu anda ekran kartında termal macunu yenilediğini düşünsek bile sanki hiç müdahale edilmemiş gibi aynı yani bir sorun yaşamadım ve yaşamamaya devam ediyorum.

Ayrıca, bilgisayarın içini bu kadar iyi temizleyemezdim. PC yeni alınmış gibiydi ve termal macunu istediğim gibi işlemciye sürmüş ve oyundaki performansta arttı. Fiyat bence yine de 1000 TL tuzlu olsa da, sonuçta bunu kabul ederek bilgisayarı teslim ettik ve ''helal ettim''

Bilgisayarcı hangi macunu sürecek bilmiyorsun ki. Adam sana kaliteli bir şey sürdüm deyip dandik bir şey de sürebilir. Soğutucu montajıyla da uğraşacağını düşünürsek 1000 lira bence makul bir ücret olur. Bu işler o kadar zor değil. İnternette yüzlerce rehber videosu var. İlk başta bilen biriyle bu işleri yapıp sonra kendiniz yaparsınız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,240,816
Üyeler
203,256
Son üye
solievetary
Geri