14900ks Yükte 100 Derece

İşlemci bu sıcaklıkta, bu şekilde çalışıyor macunu 3-4 ay önce zaten yenilemiştim görselde dikkatinizi çeken bir şey var mı ne yapmam gerekiyor tam olarak, sıvı soğutma olarak
Corsair icue link titan 360RX LCD
push pull sıvı soğutma kullanıyorum radyatör çift taraflı, kasada toplam 10 fan mevcut.
UV yapmadan bu işlemci kullanılmaz. En iyi 420'lerde bile uv gerekiyor

İntel i9 - Ryzen 9 gibi işlemcilerin yüksek sıcaklıklarda çalışıyor olması bu işlemcilerin alışılmış bir huyu, fakat burada 14900k işlemciyi ayrıca incelemek lazım. Çünkü, üst düzey anakartlar ile "ilk çıktığı sıralarda" 300w'lık aşırı güç tüketiminin bile üstünde güç tüketen bir işlemciydi kendisi! O sıralar da 420mm sıvı soğutucu ile bile dizginlenemiyor hatta oksitlenmeye sebep oluyordu. Yanlışım varsa düzeltin "bios güncellemeleri ile" bu güç tüketimini ciddi manada törpülediler.

Fakat, burada şuna dikkat etmek istiyorum. Arkadaşımızın atmış olduğu OCCT testinde tüketilen güç miktarı 234w olduğu halde sıcaklık 100 derece seviyesinde bazı çift fanlı kule tipi soğutucuların belirtmiş olduğu soğutma seviyesinin altında olduğu halde 100 dereceyi görüyor! Burada yanlış giden bir şeyler var. Mesele 420mm sıvı soğutucu kullanıp kullanmaması değil anlayacağınız!

CPU Z ekran görüntüsü atabilir misin cpu ve mainboard kısmını

Evet evet bu. Hayır çıkartmaz. Bende 1851 sokette 2 derece kadar oynatmıştı. 1700 soketlerde daha da önem arzediyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu mümkün olmamalı. OCCT'de şu an işlemciniz 234W çekiyor. Oyunlarda 90 100W arası maksimum çeker hatta o bile en uç senaryo.

Pompa hızınız sürekli 100%'de ayarlı kalsın. Fan devrini de kendinize göre; 50'nin altında %30, 50-70 arası %50, 70-95 arasında %70 ve 95+'da %100 olacak şekilde profilleyin.

Eğer oyunlarda da 100 derecede ise; sıvı soğutmada bir hata var denebilir ya da montajda bir uygulama hatası var.
364watt çeken i7 12700kf 110derecede kalmıştı bende. Şuan oyunlarda mesela pubg de 55derece geçmiyor pik atarsa anlık 56-57 oluyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,620
Üyeler
203,531
Son üye
DemirB
Geri