35 Bin TL Kadar OLED Monitör Tavsiyesi

elano68

80+
Reaksiyon skoru
24
Merhaba.

Şu an 27 inc 165hz ips mat monitör kullanıyorum.

Şimdi hem görüntü hem akıcılık açısında monitör almak istiyorum. Ağırlıklı olarak oyun için alınacak. Bu anlamda OLED almak mantıklı geldi.

En az 240hz bakıyorum.

Ancak birkaç farklı model arasında kaldım. Değerli görüşlerinizi bekliyorum.

1- ASUS Rog Strix XG27AQWMG
2- Gigabyte MO27Q2A
3- MSI 26.5 MAG 273QP

Dediğim gibi bütçeyi sonuna kadar kullanmak zorunda değiliz ama değiyorsa verebilirim. Veya bunlar dışında bir model tavsiyeniz olursa onu da belirtirseniz çok sevinirim.

@Tayfunns @GGbaba @ayranli_tuz

Hocalarım değerleri görüşlerinizi bekliyor; şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

Selamlar. Attığınız modellerde panel farkı da mevcut. MSI ve GIGABYTE QD OLED iken ASUS WOLED panele sahip. Öncelikle hangi paneli istediğinize karar vermeniz gerekiyor en başta.

Ekran kartın ne. 39'a 4K modeller var kart kaldirabiliyorsa ve çıkabiliyorsan daha iyi olur.

Kaliteli 4k oledler gereksiz pahalı olabiliyor. 27" boyutta ve o bütçede 2k çözünürlükte kalıp daha iyi hdr performansı istiyor olabilirsiniz. Ama 4k 4k'dır çok fark yoksa hdr performansından kısın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

27" 4k kullanıyorum ppi yüksek olduğundan görüntü mükemmel.

9070xt var ve rekabetçi oyunlar oynuyorum. O yüzden 1440p şart benim için.

Hocam çok teşekkürler. Sizi de etiketleyip monitör konusu açtım da ordan mı devam edelim?

Bu arada Mag273qp x24 yerine mag271qp x24 demenizin sebebi nedir? 273qp daha yeni diye biliyorum. Fiyatları da aynı sayılır.
273qp x24 de abl sorunu vardı çözülmemiş gibi bu yüzden 271qp x24 almak daha mantıklı. Performansları benzer kullanılan panel, oled care vs de benzer.

273qp x24 de abl sorunu vardı çözülmemiş gibi bu yüzden 271qp x24 almak daha mantıklı. Performansları benzer kullanılan panel, oled care vs de benzer.
Teşekkürler. Gigabyte MO27Q2A önerir misiniz?

Peki şu kadar daha ver şu modeli al dediğiniz bir model var mı? 35 bine kadar değecek bir monitör. ASUS Rog Strix XG27AQWMG mesela?

Teşekkürler. Gigabyte MO27Q2A önerir misiniz?

Peki şu kadar daha ver şu modeli al dediğiniz bir model var mı? 35 bine kadar değecek bir monitör. ASUS Rog Strix XG27AQWMG mesela?
Fena değil alınabilir.

Değip değmemesi kişisel. En iyi 2k oled monitör aqwmg şu an seneye değişecek. Malum oledler her yıl gelişiyor

Fena değil alınabilir.

Değip değmemesi kişisel. En iyi 2k oled monitör aqwmg şu an seneye değişecek. Malum oledler her yıl gelişiyor
Yani 24 bine msi veya Gigabyte MO27Q2A olcak ya da 30 bine aqwmg. Bİrisi qled diğeri woled.

Ağırlıklı oyun kullanımı için siz olsanız nasıl bir tercih yapardınız? Yeni çıkacak oledleri beklemek mantıklı mı bilemedim.

Yani 24 bine msi veya Gigabyte MO27Q2A olcak ya da 30 bine aqwmg. Bİrisi qled diğeri woled.

Ağırlıklı oyun kullanımı için siz olsanız nasıl bir tercih yapardınız? Yeni çıkacak oledleri beklemek mantıklı mı bilemedim.
4k oled alırdım. Ama illa bu üçlü arasından sevecek olsam aqwmg

4k oled alırdım. Ama illa bu üçlü arasından sevecek olsam aqwmg
Teşekkürler hocam. Şu an 165hz 2k ips 27 inc monitör var. Hiç olede girmeyip

Min 240 hz 27in 2k ips vb alacak olsam o durumda ne tavsiye ederdin? Oyunlarda filan gecikmesi az görüntü sorunu yapmayacak bir monitör.

Merhaba.

Şu an 27 inc 165hz ips mat monitör kullanıyorum.

Şimdi hem görüntü hem akıcılık açısında monitör almak istiyorum. Ağırlıklı olarak oyun için alınacak. Bu anlamda OLED almak mantıklı geldi.

En az 240hz bakıyorum.

Ancak birkaç farklı model arasında kaldım. Değerli görüşlerinizi bekliyorum.

1- ASUS Rog Strix XG27AQWMG
2- Gigabyte MO27Q2A
3- MSI 26.5 MAG 273QP

Dediğim gibi bütçeyi sonuna kadar kullanmak zorunda değiliz ama değiyorsa verebilirim. Veya bunlar dışında bir model tavsiyeniz olursa onu da belirtirseniz çok sevinirim.

@Tayfunns @GGbaba @ayranli_tuz

Hocalarım değerleri görüşlerinizi bekliyor; şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
2. Monitörü ben 17bine aldım 23bine satıldığını da gördüm çok iyi monitör ama bir kusuru var o da qd oled den mütevellit çizilme direnci çok düşük birde odanın ışıklandırmasını iyi kontrol etmen lazım direkt güneş ışığında morarıyor ben memnunum monitörden ama 35k bütçen var 4. Nesil çizilme direnci nispeten biraz daha yüksek modellerden alman daha iyi olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,238,294
Üyeler
202,563
Son üye
ishootmail
Geri