⛽Akaryakıta Dev Zam.Pompa Alev Aldı Alev🔥

Ua-87

80+
Reaksiyon skoru
0
⛽Akaryakıta dev zam.Pompa alev aldı alev🔥

Akaryakıt fiyatlarında tabela bir kez daha değişiyor. Motorin grubuna yarın gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 3,60 TL zam geliyor. Benzinde ise herhangi bir fiyat ya da vergi değişikliği beklenmiyor.

13 Ağustos'ta sıfırlanan motorindeki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), 1 Eylül itibarıyla 3 TL'ye çıkarılıyor. Yüzde 20'lik KDV oranının da eklenmesiyle birlikte pompa fiyatına yansıyacak artış 3,60 TL'yi buluyor.

Yeni haftanın ilk gününde yürürlüğe girecek zamla birlikte motorinin litresi yaklaşık olarak şu seviyelere çıkacak:

İstanbul: 81,06 TL

Ankara: 82,18 TL

İzmir: 82,46 TL

Pompa fiyatları il, ilçe ve akaryakıt dağıtım bayilerine göre değişiklik gösterebiliyor.

ulan yaktılar bir dizel vardı bizde 50 den 85 e cikartiyorlar gelde cildirma

Tek çare ya hibrit ya elektrikli

Vatandaş elektriğe yöneldi diye elektriğe zam gelir bu sefer. Salgın döneminde millet eve kapanınca konsollara talep arttı, utanmadan ek vergi getirdiler. Halk nefes alacak bir boşluk bulduğu zaman tıkamak bunların işi.

Vatandaş elektriğe yöneldi diye elektriğe zam gelir bu sefer. Salgın döneminde millet eve kapanınca konsollara talep arttı, utanmadan ek vergi getirdiler. Halk nefes alacak bir boşluk bulduğu zaman tıkamak bunların işi.
Para alabilecegi ne varsa kullaniyorlar. En azindan karsiligini gorsek diyorum onu da biz degil baskasi goruyor.

Araba almak istiyoruz ama benzin fiyatlarını görünce düşünüyoruz.

Skyrim böyle worldü. Neden illa savaş çıkartıyorlar elektrikli araba devrine gireceğiz petrol için sürekli kanal aç kapa muhabbetiyle ekonominin içine ettiler.

Valla araba kiraladık bursaya gittik geldik yaklaşık 15k yakıt masrafimiz oldu. Araç benzinli egea

Tek çare ya hibrit ya elektrikli
aslında onlar da çare değil.
elektrikli araçlar her ne kadar makul görünse de ülkedeki istasyon azlığı (bilinçli bir şekilde az tutulduğunu düşünüyorum, herkes elektriğe yönlenmesin diye) elektrikli araç kullanımını sıkıntılı bir hale getiriyor. güvenlik açısından da maalesef durumu iyi değil. yolları bozuk, doğal dış etkenlerin çok fazla olduğu, yazın sıcaklığın inanılmaz noktalara ulaştığı ülkemizde elektrikli araç saatli bir bomba.

hibrit konusunda ise karma sürüşü ele aldığımızda mantıksızlıklar öne çıkıyor. hibrit motor her ne kadar dur kalklarda devreye girip yakıt tüketimini azaltsa da yüksek hıza çıktığınız anda iptal oluyor. hem benzine geçtiği için hem de hibrit bataryanın gereksiz ağırlığı olaya dahil olduğu için yakıt tüketimi belli bir süratin üzerinde veya uzun yolda dizel araçtan daha maliyetli oluyor. buna ek olarak hibrit motorlu araçlarda başta alternatör arızaları gibi arızalar içten yanmalılara göre daha çok rastlanıyor.

bu fiyatlarla dahi en mantıklısı halen dizel. (performans konusunu devre dışı bıraktığımızda)
umarız ki elektrik hibrit sistemleri daha da gelişir veyahut motorin-benzin fiyatları düşer.

aslında onlar da çare değil.
elektrikli araçlar her ne kadar makul görünse de ülkedeki istasyon azlığı (bilinçli bir şekilde az tutulduğunu düşünüyorum, herkes elektriğe yönlenmesin diye) elektrikli araç kullanımını sıkıntılı bir hale getiriyor. güvenlik açısından da maalesef durumu iyi değil. yolları bozuk, doğal dış etkenlerin çok fazla olduğu, yazın sıcaklığın inanılmaz noktalara ulaştığı ülkemizde elektrikli araç saatli bir bomba.

hibrit konusunda ise karma sürüşü ele aldığımızda mantıksızlıklar öne çıkıyor. hibrit motor her ne kadar dur kalklarda devreye girip yakıt tüketimini azaltsa da yüksek hıza çıktığınız anda iptal oluyor. hem benzine geçtiği için hem de hibrit bataryanın gereksiz ağırlığı olaya dahil olduğu için yakıt tüketimi belli bir süratin üzerinde veya uzun yolda dizel araçtan daha maliyetli oluyor. buna ek olarak hibrit motorlu araçlarda başta alternatör arızaları gibi arızalar içten yanmalılara göre daha çok rastlanıyor.

bu fiyatlarla dahi en mantıklısı halen dizel. (performans konusunu devre dışı bıraktığımızda)
umarız ki elektrik hibrit sistemleri daha da gelişir veyahut motorin-benzin fiyatları düşer.
Hondanin hem hibriti vardı hem de dizeli dizeline göre neredeyse yari yarıya daha az yakıyor özellikle şehir içinde
Bence hibrit de mantıkli çevremde Toyotasini da gördüm hiç sıkıntı cikaranini duymadım ama piyasada isim yapmış olanlari biraz pahalı
Yüksek hızda da hemen hemen aynı yakıyor ancak bunun deposundan kismislar dizelden daha hafif onun da etkisi var tabii modelden modele değişir
Model olarak kıyaslarsam Honda da hrv nin tek sorun motor anı hizlanmalarda biraz daha bağırmaya meyilli olabiliyor sanırsam sebebi motor hacmi ve atmosferik olması ama bu da modelden modele değişir gerci

Elektriklilerin bence de gelişmesi lazım

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,812
Üyeler
202,399
Son üye
akz3428
Geri