Görsel roman konusunda tonla o tarz oyun var. Başta benimde aklımdan o tarz bir şey yapmak geçiyordu ancak baya zahmetli, tasarımda da etrafımda destek alabileceğim birisi ve yeteneğim de yok. Fotoğraf kısmını ara sahnelerle falan geçiştireceğim maalesef. Dediğin şekilde seçimlerin vereceği değerlerini kapatmayı düşünüyorum. Farklı sonlar kısmında tam sürümü demonun ilerleyişi şeklinde yapacağım ve dallanmayı tamamen birbirinden ayıracağım ki bi anlamı olsun farklı hikayeler vb. görebilelim. Oyuna biraz da okuyup ilerleme mantığından çıkarsın diye zar sisteminin yanına 3-4 tane daha farklı oynanış mekaniği eklemeyi düşünüyorum, yorumun için çok teşekkür ederim.Şimdi deneme fırsatım oldu ama demo kısa sürdü. Her sahne için yaklaşık 3 farklı seçenek var. Eminim bu bile bir çok olay örgüsünün oluşmasına sebep oluyordur. Yine de metinler biraz daha çeşitlense güzel olurdu. Ayrıca seçeneklerdeki kararların lanete ve cesarete ne kadar etki edeceğini görmek seçimleri başlı başına yönlendiriyor. ilerleyen durumlarda etki oranlarını gizlemişsin ama ben tamamen gizli olmaları gerektiğini düşünüyorum. Hatta bazı seçimlerde farklı durum etkileri bile ekleyebilirsin. Demoyu oynarken aklıma şu geldi. Aslında interaktif bir görsel roman oluşturup oyuncuya bunu deneyim ettirsen bence potansiyeli çok daha fazla olur. Aynı bir webtoon gibi bütün hikayeyi görselleştiren bir anlatım oluşturursun. Oyuncu okuduğunu hayal etmektense seçimlerini direk görsel anlatımla karışısında bulur. Hem oyuncuyu direk içine çeker hemde daha geniş kitleler tarafından oynanabilir. Birden fazla son da hazırlamışsın, sadece metin tabanlı bir oyun olduğundan diğer sonları görmek için en başa dönüp aynı şeyleri okumak oyuncuya yorucu gelebilir. Farklı seçimlerde görsel ilerleyiş de değişirse ( cesaret ve lanet durumuna göre karakter gelişimi, hikayeye olan etkisi gibi) bence farklı sonları görmek için oyuncunun bir motivasyonu olur. Bu görsel roman işi muhtemelen çok zahmetli olucaktır. Bu türde oyunlar var mı onu da bilmiyorum. Sadece aklıma geldiği için yazmak istedim.
Evet html ile yaptım teşekkürler yorum içinElinize sağlık html ile mi geliştirdiniz?
Oyuna pek yorum yapamayacağım pek tarzım olmadığı için yanlış yönlendirmek istemem fakat bir kaç ufak tavsiyede bulunabilirim.
- şu tarz sahnelerde yazıları harf harf yazdırarak yapmak yerine fade in-out yaparsanız daha iyi durabilir. Çünkü böyle harf harf yazarken aynı zamanda sola doğruda kayıyor gibi gözüktüğü için biraz göze batıyor. (İçeride seçim yapılan, olayı anlatan kısımdan bahsetmiyorum)
Alıntıyı görüntüle
- Diğeri şu ilk seçim sahnesinde arkada bir cızırtı sesi, sanki ateş yanıyor gibi bir ses var. Bunu sanırım loop yapmışsınız fakat loop un başa sarımları belirgin, capcut ile falan basit bi düzenleme yaparsanız daha iyi olur. Ses anlık durup yeniden başlıyor.
Alıntıyı görüntüle
- Diğer bir tavsiyem UI ve UX tarafını iyileştirirseniz daha iyi olur.
Ayrıca tavsiye ve destek almak isterseniz iletişime geçebilirsiniz, vakit buldukça yardımcı olmaya çalışırım.