şaşmazBen kullanıyorsam en iyisidir.![]()
şaşmazBen kullanıyorsam en iyisidir.![]()
panel rezalet diye kimi kötülüyorsun hocam. apple kullanmıyorum hoşlanmadım demekle aynı şey piyasada msi dan daha iyi panel kullanan bir markadır şahsen. ha panelden kastın dışındaki plastik değildir umarımparayı vericek olan sensen alayım hocamaoc markadan uzağım
Hocam hangi panelden bahsediyorsunuz? Üreticileri aynı; QD OLED'leri Samsung, WOLED'leri LG üretiyor. Önerdiğiniz monitör fiyatını hak etmiyor ve kötü. Lütfen bilmediğiniz konularda yanlış bilgi vermeyin.panel rezalet diye kimi kötülüyorsun hocam. apple kullanmıyorum hoşlanmadım demekle aynı şey piyasada msi dan daha iyi panel kullanan bir markadır şahsen. ha panelden kastın dışındaki plastik değildir umarım![]()
hocam sürekli ekranın açılıp kapanması ekranda belirgin çizikler olması ve bunu garantiye almadan kullanıcı hatası demeleri. bu sebepten aoc markasından soğudum. sebep buHocam hangi panelden bahsediyorsunuz? Üreticileri aynı; QD OLED'leri Samsung, WOLED'leri LG üretiyor. Önerdiğiniz monitör fiyatını hak etmiyor ve kötü. Lütfen bilmediğiniz konularda yanlış bilgi vermeyin.
AOC ve ASUS garanti, ilgi ve destek konusunda kötü.hocam sürekli ekranın açılıp kapanması ekranda belirgin çizikler olması ve bunu garantiye almadan kullanıcı hatası demeleri. bu sebepten aoc markasından soğudum. sebep bu
msi nasıl? hiç deneyimlemedim.AOC ve ASUS garanti, ilgi ve destek konusunda kötü.![]()
Panel çizilirse kabul etmeyip garanti kapsamına girmiyor diyebiliyorlar, bununla ilgili de birçok şikayet var ama ASUS ve AOC'den iyi olduğu kesin.msi nasıl? hiç deneyimlemedim.
Panel çizilirse kabul etmeyip garanti kapsamına girmiyor diyebiliyorlar, bununla ilgili de birçok şikayet var ama ASUS ve AOC'den iyi olduğu kesin.
ben ironi yapmıstım arkadaşa çerçeveden bahsediyor diye .d sansür mü istiyorsunHocam hangi panelden bahsediyorsunuz? Üreticileri aynı; QD OLED'leri Samsung, WOLED'leri LG üretiyor. Önerdiğiniz monitör fiyatını hak etmiyor ve kötü. Lütfen bilmediğiniz konularda yanlış bilgi vermeyin.
Ben herhangi bir ‘çerçeve’ kelimesi göremedim, onu da geçelim. Gayet ciddisiniz, sansür falan.ben ironi yapmıstım arkadaşa çerçeveden bahsediyor diye .d sansür mü istiyorsun
yan hesaplık yapma dost işine bak. sizli bizli konuşmana gerek yok forum burası. benim için sen sensin bende benim <3Ben herhangi bir ‘çerçeve’ kelimesi göremedim, onu da geçelim. Gayet ciddisiniz, sansür falan.![]()
Yanlış bilgi verip sonra “sansür mü istiyorsun?” diyen ben değildim. Ek olarak yine ban yersin derken?yan hesaplık yapma dost işine bak. sizli bizli konuşmana gerek yok forum burası. benim için sen sensin bende benim <3
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
ayrıca sataşma değil sorun çözme platformu olarak kullan burayı ban yersin yine nemelazım.
çocuk gibi davranıyorsunuz arkadaşlar yaşınıza göre olgunlaşınYanlış bilgi verip sonra “sansür mü istiyorsun?” diyen ben değildim. Ek olarak yine ban yersin derken?
görüntü kalitesi ve renkler olarak aynı paneli kullanıyorlarMerhaba arkadaşlar,
27" QHD QD-OLED monitör almayı düşünüyorum ve şu iki model arasında kaldım:
Fiyatları neredeyse birebir aynı olduğu için hangisini tercih etmem gerektiğine karar veremedim.
- MSI MAG 271QP QD-OLED X28 – 280 Hz – 27.000 TL https://www.amazon.com.tr/MSI-271QP-QD-OLED-Gaming-Monitör/dp/B0FG7TQ3MC/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8
- ASUS ROG Strix XG27AQDMES – 240 Hz – 26.990 TL
MSI tarafında 280 Hz, daha yüksek HDR parlaklığı ve USB-C bağlantısı gibi avantajlar dikkatimi çekiyor. ASUS tarafında ise ROG serisi olması, OLED özellikleri ve genel kullanıcı deneyimleri kafamı karıştırıyor.
Benim için özellikle şu konular önemli:
Özellikle bu iki monitörden birini kullanan arkadaşların gerçek kullanıcı deneyimlerini merak ediyorum.
- Görüntü kalitesi ve renkler
- HDR performansı
- Siyahlar ve kontrast
- 240 Hz vs 280 Hz farkı
- VRR / FreeSync / G-Sync uyumluluğu
- Yazı netliği ve günlük kullanım
- OLED burn-in riski ve panel koruma özellikleri
- Uzun süreli kullanımda panel güvenilirliği
- VESA/monitör kolu kullanımı
- Genel olarak hangisinin paneli ve görüntü işleme tarafı daha iyi?
Fiyatlar aynıyken siz olsanız hangisini alırdınız?
MSI MAG 271QP QD-OLED X28 (280 Hz) mi,
yoksa
ASUS ROG Strix XG27AQDMES (240 Hz) mi?
Teşekkürler.