MSI Mag 271qp Qd-OLED X28 Vs Asus Xg27aqdmes - Hangisini Almalıyım?

parayı vericek olan sensen alayım hocam;) aoc markadan uzağım
panel rezalet diye kimi kötülüyorsun hocam. apple kullanmıyorum hoşlanmadım demekle aynı şey piyasada msi dan daha iyi panel kullanan bir markadır şahsen. ha panelden kastın dışındaki plastik değildir umarım :D

panel rezalet diye kimi kötülüyorsun hocam. apple kullanmıyorum hoşlanmadım demekle aynı şey piyasada msi dan daha iyi panel kullanan bir markadır şahsen. ha panelden kastın dışındaki plastik değildir umarım :D
Hocam hangi panelden bahsediyorsunuz? Üreticileri aynı; QD OLED'leri Samsung, WOLED'leri LG üretiyor. Önerdiğiniz monitör fiyatını hak etmiyor ve kötü. Lütfen bilmediğiniz konularda yanlış bilgi vermeyin.

Hocam hangi panelden bahsediyorsunuz? Üreticileri aynı; QD OLED'leri Samsung, WOLED'leri LG üretiyor. Önerdiğiniz monitör fiyatını hak etmiyor ve kötü. Lütfen bilmediğiniz konularda yanlış bilgi vermeyin.
hocam sürekli ekranın açılıp kapanması ekranda belirgin çizikler olması ve bunu garantiye almadan kullanıcı hatası demeleri. bu sebepten aoc markasından soğudum. sebep bu

hocam sürekli ekranın açılıp kapanması ekranda belirgin çizikler olması ve bunu garantiye almadan kullanıcı hatası demeleri. bu sebepten aoc markasından soğudum. sebep bu
AOC ve ASUS garanti, ilgi ve destek konusunda kötü.🐈

Panel çizilirse kabul etmeyip garanti kapsamına girmiyor diyebiliyorlar, bununla ilgili de birçok şikayet var ama ASUS ve AOC'den iyi olduğu kesin.
ben ironi yapmıstım arkadaşa çerçeveden bahsediyor diye .d sansür mü istiyorsun

Ben herhangi bir ‘çerçeve’ kelimesi göremedim, onu da geçelim. Gayet ciddisiniz, sansür falan.🐱🐈🐱
yan hesaplık yapma dost işine bak. sizli bizli konuşmana gerek yok forum burası. benim için sen sensin bende benim <3
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ayrıca sataşma değil sorun çözme platformu olarak kullan burayı ban yersin yine nemelazım.

yan hesaplık yapma dost işine bak. sizli bizli konuşmana gerek yok forum burası. benim için sen sensin bende benim <3
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ayrıca sataşma değil sorun çözme platformu olarak kullan burayı ban yersin yine nemelazım.
Yanlış bilgi verip sonra “sansür mü istiyorsun?” diyen ben değildim. Ek olarak yine ban yersin derken?

Yanlış bilgi verip sonra “sansür mü istiyorsun?” diyen ben değildim. Ek olarak yine ban yersin derken?
çocuk gibi davranıyorsunuz arkadaşlar yaşınıza göre olgunlaşın :D , hangi monitörü alıcağımı hala karar veremedim

Merhaba arkadaşlar,

27" QHD QD-OLED monitör almayı düşünüyorum ve şu iki model arasında kaldım:

Fiyatları neredeyse birebir aynı olduğu için hangisini tercih etmem gerektiğine karar veremedim.

MSI tarafında 280 Hz, daha yüksek HDR parlaklığı ve USB-C bağlantısı gibi avantajlar dikkatimi çekiyor. ASUS tarafında ise ROG serisi olması, OLED özellikleri ve genel kullanıcı deneyimleri kafamı karıştırıyor.

Benim için özellikle şu konular önemli:

• Görüntü kalitesi ve renkler
  • HDR performansı
  • Siyahlar ve kontrast
  • 240 Hz vs 280 Hz farkı
  • VRR / FreeSync / G-Sync uyumluluğu
  • Yazı netliği ve günlük kullanım
  • OLED burn-in riski ve panel koruma özellikleri
  • Uzun süreli kullanımda panel güvenilirliği
  • VESA/monitör kolu kullanımı
  • Genel olarak hangisinin paneli ve görüntü işleme tarafı daha iyi?
Özellikle bu iki monitörden birini kullanan arkadaşların gerçek kullanıcı deneyimlerini merak ediyorum.

Fiyatlar aynıyken siz olsanız hangisini alırdınız?

MSI MAG 271QP QD-OLED X28 (280 Hz)
mi,
yoksa
ASUS ROG Strix XG27AQDMES (240 Hz) mi?

Teşekkürler.
görüntü kalitesi ve renkler olarak aynı paneli kullanıyorlar
siyahlar aynı
yazı netlikleri kötü, yazılar iyi olsun istersen rgb stripe trueblack600 qd bekleyebilirsin, netlik kötü olsa da yeterli olabilir orası kişiye bağlı
burn in riski dikkatli kullandığın sürece 5-6 sene götürür yaklaşık, kullanıma göre değişir ama woledden biraz daha uzun ömürlü olur eğer temizlemede sıkıntı yaşamazsan
uzun süreli kullanımda her 5 saatte 1 kez pixel refresh yapabilirsin, parlaklık kısabilirsin, parlaklık max ve hdr kullanacaksan statik ögelerden kurtulabilirsin, o zaman daha iyi gider
nb f80 güzel
271qp biraz daha iyi
ben olsam qd oled almam, 4. ve 5. nesiller gelecekken ve qd oledde abl yüzünden peak1000 düzgün çalışmıyorken, trueblack400 düzgün çalışsa da yetersiz kalıyorken xg27aqwmg alırdım
burnin ömrü sıkıntı değil dersen 27gx704a-b de olabilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,238,571
Üyeler
202,650
Son üye
masterreaper
Geri