Sistem Stabilite Değil

Reaksiyon skoru
5
ben 3000mhz 16gb lc 16 ram kullanıyodum şimdi 32 gb 3600 mhz cl18 rama geçtim ama sistem olsun sadece legue of legend oynunda çökme meydana geliyo mhz düşürdüm xmp kapatım ama banamısın demedi ramlar sağlam occt de test ettiğimde sadece ram testi yapınca sorun yok ama işlemci ile birlikte testi başlattığımda hata alıyorum

ramleri a2 b2 kanallarına takarsan çift kanal çalısır birde biosu güncelleyip ram ayarlarını voltaj ve mhz i standart a çekebilirsin

ramleri a2 b2 kanallarına takarsan çift kanal çalısır birde biosu güncelleyip ram ayarlarını voltaj ve mhz i standart a çekebilirsin
hepsi dediğin gibi ama yinede olmuyo 4 slot var 2 4 olarak takılı tek tek çıkarıpta yaptım testleri aynı

işlemci anakart nedir

biosu güncelleyip cpu nb voltaj ayarını ovverride a çekin voltajı 1.15 e çek sonra xmp ye girip ram voltajını 1.37 1.38 yap cpu nun bellek voltajı yetersiz buyuk olasılıkla

ram mhz hızını 3400 e çekıp tekrar deneyebilirsiniz veya direk 3200 dende çalıtırabılırsınız

cpu zaten normal olarak 3200 mhz desteklıyor ramler 3600 de çalışnca veya 3200 ustunde cpu da dengesizlik olabilir
oc ayarları yanlış buyuk ıhtımalle

ramlerin tekiyle testleri yapabilirmisin bi adet 16gblık modulu takılı olsun ondan sonra bu modulu çıkarıp diğer modulu takıp deneyebılirsin ramler de sorun yoksa veyaz a2 b2 slotunda cpu voltaj kaynaklı sorun onuda biosu sıfırla yeni bios kurup deneyebilirsin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

zaten 3200 ile 3600 mhz arası performans farkı %1 yada %2 dir

Normalde kit aldıysan ve standart hız 3200 mhz ise bu normal şans işi her chip voltaj yemeyebilir eğer birini önce diğerini sonra aldıysan o bile farkediyor dişi markası aynı ancak içteki chip kalitesi ve markası bile değişiyor daha önce ki sistemimde r5 5600 ve xpg 32 Ram 3600 mhz ile mutlu mesut zamanlar geçirdim ancak özellikle standart hızı olan 3600 aldım 3200 alıp 3600 çekmedim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,239,119
Üyeler
202,795
Son üye
Yasin2000
Geri