byfaresiz
80+
- Reaksiyon skoru
- 73
Selam, elimde bulunan Rtx 2080 Ventus v2 ve AMD Ryzen 5 3600 ısı değerlerinin şuan ki İstanbul sıcağı ile normal karışalanabilir bir halde mi olduğu konusunda şüphelerim oluştuğundan sizlere sormak istiyorum. Özellikle ekran kartının hali beni şüpheye düşürdü ve ai lar ile fikir alışverişinde yüksek olduğunu şöyle böyle işlemler ile düşürmem gerektiğini belirttiler, tabii ki termal macun vb değiştirmem gerektiğini biliyorum ama en son ne zaman kullandığımı hatırlamıyorum belki 3 belki 5 sene olmuştur, o zaman için Noctua NT-H2 kullanmıştım. Son zamanda emin olmamak ile bir sigorta atımı sonrası pc den olabilir mi acaba diye düşünerek oyunlarda osd açtıktan sonra durum beni iyice şüphelendirdi üstüne mx4 aldım bir şeyler değişir mi diyerek, pek bir fark görmedim. Pullsar ice dragon thermal putty 20Gr ile termal pedleri değiştirdim yönergeleri uygulayarak hareket etmeme rağmen sanki biraz daha yükseldi sıcaklıklar yani 98 se 100 üzerine o zaman çıkmaya başladı gibi aynı etkiyi beklemiyorum ama hiç etki etmemesini de beklemiyordum zaten ölçü muhabbeti yüzünden böyle oldu yoksa bununla uğraşmazdım neyse mx7 aldım sürdüm durum şuan onun ve belirttiğim termal patty ile olan hali, bu durumun kartın başka bir olayı ile mi alakalı olduğu konusunda da ihtimaller var ama benim bunlar ayırdığım bir mesaim yok o yüzden acemi kalıyorum, ekstradan tabii oda sıcaklığı vb konularda işin içine giriyor bir çok konu var.