- Konu Sahibi Konu Sahibi
Eve geçince daha detaylı sıcaklıkları paylaşırım karşılaştırma öyle daha doğru olurBendede aynı şekilde 6 saat GTA San sonra bile 75 seviyelerinde
Eve geçince daha detaylı sıcaklıkları paylaşırım karşılaştırma öyle daha doğru olurBendede aynı şekilde 6 saat GTA San sonra bile 75 seviyelerinde
Bu sıcaklıklarda normal. Pubg zaten işlemciye baya bindiren oyun. Takma kafana. Oda sıcaklığı dolaylı yoldan kasa sıcaklığı çok etkiliyor. Bu boğucu sıcaklarda PUBG gibi oyunda anca o kadar olur. Eğer sıcaklıklar rahatsız ediyorsa Bios PBO eco mode 65W olanı aç. Curve optimizer -20 ile -30 arası bir şey yap.Merhaba aldığım hazır sistemimde çakılı olan kötü bir tane kule tipi soğutucu ısı değerlerinin çok yüksek olduğunu düşündüm ve gidip yeni kule tipi sogutucu aldim Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili - Gaming.Gen.TR https://share.google/TuDF36mbwdqEtINuB
Eskiden pubg'de 83 ile 88 arasında gelip giden ısı derecesi şuan bu soğutucu ile 75 80 arasi bu arada tam hatırlamıyorum kesin emin değilim ısı derecelerine tam hatırlamıyorum ama yaklaşık 5 max 10 ortalama 6 7 derece farketti acaba normal mi İstanbuldayım havalar da 25 30 derece işlemcinin böyle ısı derecesinde olması normal mi tekrardan eve gidince ısı değerlerini paylaşırım şuan ki soğutucu ile normal mi bu hava şartlarında ve bu soğutucu ile acaba termal macunu azmi sürdüm emin olamadım birde arkadaşım da aldı ondada dereceler yüksekti onda i3 13100f var yaklaşık onda min 10 derece hatta 10 derece ile 20 derece arasi farketti diyebiliriz normal mi bendeki işlemci sonuçta ısınan bir islemci az indirmiş olabilir hava şartları da belli İstanbuldayım ama onun işlemcisi zaten çok ısınan bir islemci de değil belki de normaldir ama ben halen bendeki ısı derecelerini fazla olduğunu düşünüyorum etsde falan yaklaşık 60 65 derece arasi ama dediğim gibi eve gidince daha rahat fotoğraf çekip paylaşabilirim ısı derecelerini ben yüksek olduğunu düşündüğüm için paylaşıyorum sizin fikriniz nedir
108W da 79derece de normal.Aynı işlemci aynı soğutucuyu ben de kullanıyorum boşta 50 derecelerde geziyor, googleda aratınca da bir sürü bu sorunu yaşayan insan var ben de tam anlamadım bu işi. Occtde test ederken 108w çekip 79 derecede geziyor ama boşta 50 dereceAlıntıyı görüntüle
Hocam gene de aklıma takılmış da teşekkürler Ben eve gidince daha detaylı sıcaklıkları paylaşırım daha kesin bir tespit olur çünkü ben de fanı zaten yeni aldım sıcaklıklardan tam emin değilim Ama üç aşağı beş yukarı böyleBu sıcaklıklarda normal. Pubg zaten işlemciye baya bindiren oyun. Takma kafana. Oda sıcaklığı dolaylı yoldan kasa sıcaklığı çok etkiliyor. Bu boğucu sıcaklarda PUBG gibi oyunda anca o kadar olur. Eğer sıcaklıklar rahatsız ediyorsa Bios PBO eco mode 65W olanı aç. Curve optimizer -20 ile -30 arası bir şey yap.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
108W da 79derece de normal.
Yazdıklarımı dikkate alıp uygulayabilirsin. Bende 7600 var. Zamanında çok fazla kurcaladım. İrdeledikçe tadın kaçar.Hocam gene de aklıma takılmış da teşekkürler Ben eve gidince daha detaylı sıcaklıkları paylaşırım daha kesin bir tespit olur çünkü ben de fanı zaten yeni aldım sıcaklıklardan tam emin değilim Ama üç aşağı beş yukarı böyle
Eyw hocam normaldir yani maglum havalar sıcak kafaya takmaya pek gerek yok eyw teşekkürlerYazdıklarımı dikkate alıp uygulayabilirsin. Bende 7600 var. Zamanında çok fazla kurcaladım. İrdeledikçe tadın kaçar.
5 GHz işlemcinin turbo hızı, overclock falan değil yani. 3.7 ghzde çalıştırman nereden baksan işlemci performansının yarısını çöpe atman gibi bir şey. turbo ve temel hızların olma sebebide işlemcinin gereksiz güç harcamasının önüne geçmek, mesela youtubeda enis kirazoglu izlerken işlemcinin sabit 5 ghz çalışması için bir sebep olmuyor. o zamanda frekansini düşürüp düşük güçte çalıştırıyor kendini. ne zamanki oyun oynayacaksin render yapacaksin o zaman otomatikman 5 ghzye boostlar zaten kendini.O konu hakkında bilgi sahibi değilim ama mantıklı düşünmek gerekirse illa olacaktır kendimden örnek vereyim 5 GHz de çalışırken auto o.c yi kapatınca temel Frekans da çalışmaya başladı 3,7 GHz de şu anda baktığımda ben silkroad online oynuyorum 7/24 açık pc 14 adet oyun açık bot üzerinden ve silkroad işlemci ağırlıklı bir oyun 50-55 derecelerde geziniyor O.C açık kalması için güzel bir sıvı soğutma ile problem çözülür mü onu da işin ehli olanlara sormak lazım ama bence siz bi CPB ye bakın bios üzerinden auto açıksa kapatın en azından sorunun oradan olduğunu anlaya bilelim
5 GHz işlemcinin turbo hızı, overclock falan değil yani. 3.7 ghzde çalıştırman nereden baksan işlemci performansının yarısını çöpe atman gibi bir şey. turbo ve temel hızların olma sebebide işlemcinin gereksiz güç harcamasının önüne geçmek, mesela youtubeda enis kirazoglu izlerken işlemcinin sabit 5 ghz çalışması için bir sebep olmuyor. o zamanda frekansini düşürüp düşük güçte çalıştırıyor kendini. ne zamanki oyun oynayacaksin render yapacaksin o zaman otomatikman 5 ghzye boostlar zaten kendini.
Hocam ısı derecesi ets online da gayet iyi gibi birde havanın sıcaklığını düşününce gayet iyi düşüncem tabii ki ets online işlemci ağırlıklı değil ama sizce nasılYazdıklarımı dikkate alıp uygulayabilirsin. Bende 7600 var. Zamanında çok fazla kurcaladım. İrdeledikçe tadın kaçar.
Hocam birde gta 5 de test yaptım sonuçlar şu şekilde ortalama 56 ile 63 max max 65 arasi gidip geliyor ortalama 57 falanYazdıklarımı dikkate alıp uygulayabilirsin. Bende 7600 var. Zamanında çok fazla kurcaladım. İrdeledikçe tadın kaçar.
Normal. Boğucu sıcaklar dışında +80 den sonra arayışa başlayabilirsin. Yine çalışmasında sıkıntı olmaz eğer rahatsız ederse diye diyorum. Yöntem olarak da yazdıklarımı deneyebilirsin.Hocam birde gta 5 de test yaptım sonuçlar şu şekilde ortalama 56 ile 63 max max 65 arasi gidip geliyor ortalama 57 falan