bu samsung gibi mat degil semi - mat ögrenmişsiniz bi mat gidiyorbeyler harbiden bu mat ekrana bu paraları nasıl veriyorsunuz? neyse alana hayırlı olsun.
bende 27 var 32'ye geçiyorum. 27de sanki oledin hakkını veremiyor gibi hissediyorum cok kücük geliyor. bi film bi hikayeli oyun actıgımda daha cok icine almasını istiyorum beni. rekabetci oyun oynarsam da zaten inc'ini düşürerek oynayabiliyorum. ayrıca bu yolladıgınız son nesil panel degil bi önceki. bu LG'nin muadili bakmak istiyorsanız direkt trueblack500 filtresiyle bakin onlar yeni paneller. komple farklı teknoloji var.26,5” 272urx aldım ben bunu almaktan vazgeçip 32” büyük olucak gibiydi. 40320 liraya.
![]()
MSI MPG 272URX QD-OLED 26.5" 0.03 ms 4K Pivot 240 Hz Oyuncu Monitörü
MSI MPG 272URX QD-OLED 26.5" 0.03 ms 4K Pivot 240 Hz Oyuncu Monitörü ürününü idefix kalitesiyle satın almak için hemen tıklayın! Tüm Gaming Monitörler ürünleri için idefix`i ziyaret edin.www.idefix.com
Distribitör garantisi olması sorun olur mu sizce ? aldıktan sonra farkettim.
olay sadece kendi kafanı görmek mi?bu samsung gibi mat degil semi - mat ögrenmişsiniz bi mat gidiyorkişisel tercih meselesi ben ekranda kendi kafamı görmek istemiyorum. ayrıca son nesil tandem trueblack500 glossy 32 240 4k 42 bine vardı da biz mi almadık? asustaki muadili 73 bin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
bende 27 var 32'ye geçiyorum. 27de sanki oledin hakkını veremiyor gibi hissediyorum cok kücük geliyor. bi film bi hikayeli oyun actıgımda daha cok icine almasını istiyorum beni. rekabetci oyun oynarsam da zaten inc'ini düşürerek oynayabiliyorum. ayrıca bu yolladıgınız son nesil panel degil bi önceki. bu LG'nin muadili bakmak istiyorsanız direkt trueblack500 filtresiyle bakin onlar yeni paneller. komple farklı teknoloji var.
mattaki kumlanma ve görüntünün özellikle beyaz ve parlak renklerde kirli gözüktüğünü biliyorum elimde zaten g81sf var en baba mat. ve evet katılıyorum cogu kişi için bu görüntü bozuldugundan dolayı glossy daha cok tercih edilir (ışığın kontrol edilebildigi senaryoda). kumlanma ve kirli gözükmesi harici bilmedigim paneli IPS ya da VA yapan bi sorunu mu var? bu kadar kötüyse neden bu şirketler üretmeye devam ediyor bu kaplamayı? demek ki tercih meselesi tercih ediliyor. ayrıca benim savundugum kısım bu monitör icin abartı sert bir mat söz konusu degil. semi-mat olarak geçiyor kumlanma ve kirli gözükmedigi konusunda redditte yorumları okudum. neden almayayım o halde neden mat olmasın? neden kafamı göreyim? dp 1.4 portlu(5000 serisiyle bok gibi calısıyor) gigabyte 51 bin tl. samsungtaki muadili 4. nesil tandem qd oled 52 bin tl. asustaki glossy 73 bin tl. yani semi-mat diye 42 bine son nesil bambaşka geliştirilmiş teknoloji panelli yurtdışı satış fiyatı 1300 USD LG'yi Tr gibi bi ülkede 876 dolara bulmuşum ihtiyacım da var almayacak mıyım semi mat diye?olay sadece kendi kafanı görmek mi?
Eyvallah hocam Sanada hayırlı olsun benim şuan kullandığımda lg marka monitör ıps 165 hz 2k gayette memnunun monitörümden lg oledi bu fiyata görünce gerçekten sevindim sevdiğim bir marka televizyon ve monitör olarak umarım pişman olmayızhayırlı olsun hocam benim de yarın teslim edilecek bakalim g81sf'ten sonra nasıl olacak
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
semi mat olarak geçiyor samsung gibi kumlanma yokmuş redditteki yorumlarda öyle diyorlar gelince samsunga göre kıyaslamasını yaparım. komple farklı panel bu tandem. piyasada örnekleri az ve pahalı.
blackout perdem var biraz daha kapatıp yapabilirim ya da aksam güncelleyebilirimGrey banding ve kirli ekran efekti testi karanlıkta yapılmalı
Kardeşim eline emeğine sağlık. Ben almayı düşünüyorum 9070xt 9800 x3d bi sistemim var yeni kurdum sistemi. 4k oynatır diye düşünüyorum. Bi yandan da 40k monitöre para vermeye gerek var mı diyorum ama tecrübelerini aktardığın için çok teşekkürler.merhaba arkadaslar monitör geldi bir kaç ayar sonrasında istedigim kıvamda 5070 ti ile kullanıyorum. internette henüz yeni oldugu icin detaylı kullanıcı yorumu yok. kesinlikle ai özellikleri kapatılmalı bu monitörde. açılırsa cok kötü bir text clarity bozulması ve kötü renk değişikligi oluyor ekranda. su an ancak monitör yeni oldugundan dolayı mıdır bilinmez bir kaç problem yaşıyorum. örneğin bazen ayar yaparken bi anda ekran sanki kontrastı ve keskinligi %100lemiş gibi bir şey oluyor
Alıntıyı görüntüle
bakın bu sekilde. sonra sol clik yapınca anında düzeliyor. ya da hdr moddan sdr'a geçtigimde benim siyahlık seviyemi unutuyor monitör tekrar girip bi arttırıp azaltınca kendi istedigim siyahlık seviyem geliyor. ve bir de youtubeda HDR video açtıgımda yolladıgım videodaki gibi anlık parlaklık farkı oluşuyor gibi. bunu g81sf'te de yaşıyordum nedenini bilmiyorum belki 5070 ti'dan kaynaklanıyordur. ekstra olarak bir de hiç yakalayamadım ancak bi anda ekranda cok anlık 0.1 saniye flickering oluyor 15-20 dkda 1.
onun haricinde uniform aydınlatmayı cok sevdim. beyaz bi erkanı fullesem dahi ekranın her kısmı aynı şekilde aydınlatıyor parlaklıgı reducelamıyor. renkler g81sf'tekinden kötü gelmedi o da qd-oleddi biraz renk hacmi yüksek deniyordu woled icin ancak bu tandem woled oldugundan dolayı bu kısımda renkleri düzeltmiş olabilirler. ben bi fark algılayamadım harika gözüküyor. parlaklık konusunda aşırı parlak şekilde ayarlanabiliyor ancak o zaman da benim hiç sevmedigim beyaz ya da parlak renklerin oldugu bir sahne pencere açıldıgında parlaklıgı düşürebiliyor otomatik olarak ondan dolayı biraz daha az parlak olsun sabit olsun diye uniform brightness'ta kullanıyorum. bu monitörlerde gray banding var ancak azaltılmış deniyordu bendeki panelin graybanding testini birakiyorum genelde %90 %95te gözüküyordu bende de aynı sekilde %90 ve %95te dikey çizgiler gözüküyor. (yanda pc'min rgbsi oldugunda dolayı kırmızı renk gelmiş)
Alıntıyı görüntüle
onun haricinde mat ekranın kısmına gelirsek. muhtelen glossy olsaydı bembeyaz ekran üzerindeki textler daha net gözükürdü ancak onun haricinde matlıktan dolayı hissettigim bir netlik kaybı yok.(kişisel tecrübem) tabi g81sf'ten geçtigim için de olabilir ancak burda o namı salınmış mat ekran kumlanma ve kirli hissi hiç almadım. dual modunu da denedim pek benlik olmasa da 480 hzi tecrübe etmek güzeldi 240'tan sonra farketmem zannediyordum ancak farkediliyormuş. rekabetçi oyun oynayacagım zaman ayarlar kısmından inc'i 24'e çekiyorum o sekilde oynuyorum hikayeli ya da film izleyeceksem 32'den devam ediyorum tam istedigim gibi o kısımda. ben monitörü bu piyasa koşulunda kesinlikle tutacagım. umarım almak isteyen düşünen arkadaşlar için yardımcı olmuştur.
Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın. Youtube incelemerinde yorumlarda titreme sorunundan bahsetmişler, sizde farketmişsiniz sanırım. Size sorum şu olacak, 32" tam ekranda yani 24" yada 27" yapmadan 1080p 480hz deneyimi nasıl, yazılar veya görüntü net mi kötü mü masaüstünde yada oyunlarda? 1080p de yapay zeka 4 pikseli birleştirip tek piksel yapıyormuş diye okumuştum.merhaba arkadaslar monitör geldi bir kaç ayar sonrasında istedigim kıvamda 5070 ti ile kullanıyorum. internette henüz yeni oldugu icin detaylı kullanıcı yorumu yok. kesinlikle ai özellikleri kapatılmalı bu monitörde. açılırsa cok kötü bir text clarity bozulması ve kötü renk değişikligi oluyor ekranda. su an ancak monitör yeni oldugundan dolayı mıdır bilinmez bir kaç problem yaşıyorum. örneğin bazen ayar yaparken bi anda ekran sanki kontrastı ve keskinligi %100lemiş gibi bir şey oluyor
Alıntıyı görüntüle
bakın bu sekilde. sonra sol clik yapınca anında düzeliyor. ya da hdr moddan sdr'a geçtigimde benim siyahlık seviyemi unutuyor monitör tekrar girip bi arttırıp azaltınca kendi istedigim siyahlık seviyem geliyor. ve bir de youtubeda HDR video açtıgımda yolladıgım videodaki gibi anlık parlaklık farkı oluşuyor gibi. bunu g81sf'te de yaşıyordum nedenini bilmiyorum belki 5070 ti'dan kaynaklanıyordur. ekstra olarak bir de hiç yakalayamadım ancak bi anda ekranda cok anlık 0.1 saniye flickering oluyor 15-20 dkda 1.
onun haricinde uniform aydınlatmayı cok sevdim. beyaz bi erkanı fullesem dahi ekranın her kısmı aynı şekilde aydınlatıyor parlaklıgı reducelamıyor. renkler g81sf'tekinden kötü gelmedi o da qd-oleddi biraz renk hacmi yüksek deniyordu woled icin ancak bu tandem woled oldugundan dolayı bu kısımda renkleri düzeltmiş olabilirler. ben bi fark algılayamadım harika gözüküyor. parlaklık konusunda aşırı parlak şekilde ayarlanabiliyor ancak o zaman da benim hiç sevmedigim beyaz ya da parlak renklerin oldugu bir sahne pencere açıldıgında parlaklıgı düşürebiliyor otomatik olarak ondan dolayı biraz daha az parlak olsun sabit olsun diye uniform brightness'ta kullanıyorum. bu monitörlerde gray banding var ancak azaltılmış deniyordu bendeki panelin graybanding testini birakiyorum genelde %90 %95te gözüküyordu bende de aynı sekilde %90 ve %95te dikey çizgiler gözüküyor. (yanda pc'min rgbsi oldugunda dolayı kırmızı renk gelmiş)
Alıntıyı görüntüle
onun haricinde mat ekranın kısmına gelirsek. muhtelen glossy olsaydı bembeyaz ekran üzerindeki textler daha net gözükürdü ancak onun haricinde matlıktan dolayı hissettigim bir netlik kaybı yok.(kişisel tecrübem) tabi g81sf'ten geçtigim için de olabilir ancak burda o namı salınmış mat ekran kumlanma ve kirli hissi hiç almadım. dual modunu da denedim pek benlik olmasa da 480 hzi tecrübe etmek güzeldi 240'tan sonra farketmem zannediyordum ancak farkediliyormuş. rekabetçi oyun oynayacagım zaman ayarlar kısmından inc'i 24'e çekiyorum o sekilde oynuyorum hikayeli ya da film izleyeceksem 32'den devam ediyorum tam istedigim gibi o kısımda. ben monitörü bu piyasa koşulunda kesinlikle tutacagım. umarım almak isteyen düşünen arkadaşlar için yardımcı olmuştur.
Benim icin monitör belki de ekran kartından önemli cünkü aldıgın şeye bakmanı sağlayan araç o. 5070 ti aldım 2k va panelden baktıktan sonra istedigimde oled 32 4k film keyfi yapamadıktan sonra pcye harcadıgım paranın hakkını veremiyor gibi hissediyorum bilmem anlatabilmişimdirKardeşim eline emeğine sağlık. Ben almayı düşünüyorum 9070xt 9800 x3d bi sistemim var yeni kurdum sistemi. 4k oynatır diye düşünüyorum. Bi yandan da 40k monitöre para vermeye gerek var mı diyorum ama tecrübelerini aktardığın için çok teşekkürler.
hocam şöyle söyleyeyim 4k 27 inchteki 166ppi'a alıştıktan sonra 32 inch 4k'daki 140 ppi bile ilk başta gözüme battı yani 32 inch 1080p 480 hz bir şey oynamak benim için işkence. o nedenle o modlarını sadece denemelik baktım. yani başkası kabul edilebilir seviyede bulur rekabetçiyse 480 hz'e ihtiyacı varsa oynayabilir ama bana hitap etmiyor. 1080p'si sanki %90 1080p gibi deniyordu incelemelerde. elimde native 1080p olmadıgı icin yıllardır bilemiyorum. yapay zekası 1080pyi düzeltiyor biraz evet ama dedigim gibi bana hitap etmedigi icin o kısmını cok test etmedim ama senin icin bakabilirim biraz.Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın. Youtube incelemerinde yorumlarda titreme sorunundan bahsetmişler, sizde farketmişsiniz sanırım. Size sorum şu olacak, 32" tam ekranda yani 24" yada 27" yapmadan 1080p 480hz deneyimi nasıl, yazılar veya görüntü net mi kötü mü masaüstünde yada oyunlarda? 1080p de yapay zeka 4 pikseli birleştirip tek piksel yapıyormuş diye okumuştum.